Tottenham - Inter 3 - 1 : Tökéletes angol foci vs Nagyon gyenge nemzetközi

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2010.11.03. 15:11
Címkék
Ha összeségében nézzük, semmi különlegeset nem csinált a Spurs: a saját stílusukra és erősségeikre játszva megvert egy rossz taktikával...

Ha összeségében nézzük, semmi különlegeset nem csinált a Spurs:a saját stílusukra és erősségeikre játszva megvert egy rossz taktikával, felállással, mentalitással kiálló és rossz formában lévő ellenfelet. Ehhez elég volt egy-egy kiugró egyéniteljesítmény, míg a másik oldalon egymást érték a bűnrossz produkciók. De nézzük meg részletesebben mi történt.

Az Interen az tökéletesen látszott, hogy nem akarnak semmit, nekik tökéletesen jó az X, és hogy elhitték azt, hogy ehhez elég csak megjelenni a gyepen és várni, hogy Kassai Viktor lefújjaa mérkőzést. Kassai egyébként remek munkát végzett, igazából semmi nem jut róla eszünkbe ami egy bírónak a legnagyobb érdeme. Már az Inter kezdőcsapata olyan volt, amilyen.Hiába a sok támadós felállás, akét szélső támadónak nem kevés és felelősségteljes védő feladata van (kellene, hogy legyen), hogy ahadrend életképes legyen. Muntari pontosan a legutolsó számú középpályás a keretben, Zanettiről pedig régóta tudjuk, hogy a zavarórepülésein, az okos labdatartásokon és biztonsági passzokon kívül nem sokat tesz hozzá a középpályához, és a gyorsaságát is erősen elkoptatta az idő. Nekik kellett volna pótolni a zseniális helyezkedésű ésszerelőkirály Cambiassót az agilis éslőtávonbelül éskívül veszélyesSztankovicsot és az erőteljes fizikai jelenléttel operáló és gyorsan, stratégiailag jó helyre passzoló Mottát. Biabiany eddig is nagy kérdőjel volt, eddig azt hittük, hogy valószínüleg a hihetetlen fegyelmezettsége miatt ragadt a kezdőben, ehhez képest a tegnapi napon, nagyon sokszor és ordenáré módon ragadt elöl, így az amúgy is rettenetes napot kifogó Maicont nem csak a szét-amfetaminozott Bale-lel hagyta egyedül, hanem sokszor Assou-Ekottóval párban. Az első gól is egy ilyen szitu után született. Maicon a futball íratlan pszichológiai szabályainak megfeleően teljesen el is bizonytalanodott a rengeteg megaláztatás végett és szét is esett a meccs további részére.

Továbbá nem értjük Biabiany miért cserélt helyett nem egyszer Eto'o-val, befutva középre. Az oké, hogy Eto'o szélről induljon nagyobb területtel, de a tunéziai thaiboxos Kaboul és Afrika legsötétebbdzsungeleibőlszármazóorgyilkos Gallas között mégis mit kellett volna csinálnia, az amúgy a labdával még csak mostanában ismerkedő kis franciának? Pandev tökéletesen elveszett a mezőnyben, valószínűleg Chivut ezért nem verte úgy rommá Lennon, mintMaicontBale. Pedig Chivu papíron jóval esélytelenebb Lennonnal szemben.

Mourinho egyszerre volt minimalista és fanatikus. Sosem érdekelte a dominancia, a látvány, a cicoma. Olyan szintenvolt a Catenaccio a kisujjában, hogy a legautentikusabb olasz edzők isértetlenül néztek össze. De ő ennél tovább ment.Fanatikusan érdekelte a védekezésből való átmenés támadásba és viszont. Az Internél döbbenetesen keveset volt a labda a BL-menetelés alatt, és legalább ennyire lenyűgöző a hatékonyság amit abban a kis időben műveltek. Az üzenete ennek: bármit is csinálsz, azt koncepciózusan. A tegnapi estén ez hiányzott tökéletesen az Interből.

Számomra ott volt egyértelmű, hogy ez a meccs nem lesz meg, hogy az egyre jobban felbátorodó, a fonalat elkapó Spurs ellen a félidőben Benítez nem változtatott semmit. Érett a második gól, jött is. Az addig islassú, darabos Intert simán szétfutó Spurstől csak az nem számított még minimum egy gólra a kitámadó, teljesen elképzelés nélküli ellenfelével szemben, akinek ez volt élete első labdarúgó mérkőzése. Azért az is látványos volt, hogy egy a sérülésből frissen visszatért Milito is ezerszer veszélyesebb volt Biabianynál, egy-egy szép összjáték egyből volt Eto'o-val, és egy szép egyéni villanás egy távoli lövés formájában, ami centikkel ment el akapu felett. Az Inter símán elvesztette ezt a mérkőzést, teljesen megérdemelten, és a legkisebb ok is tökéletesen körbejárható és egyértelmű. Eto'o negyedik BL-meccsén hetedik gólját szerezte. Szenzációs. Ha ő nem ilyen formába lenne,Benítez márjó eséllyel gazdagabb lehetne kétévi fizetésével.

A Spurs óriásit játszott, de kellett ehhez egy ellenfél is, aki fogta magát és egyszerűen lement békába. Gareth Bale-ről nehéz lenne nem írni az elmúlt két meccs után. A walesi moncsicsi a fiatal Ryan Giggs, Arjen Robben és Cristiano Ronaldo félelmetes egyvelege mindössze 21 évesen.Ráadásula non plus ultra az egészben, hogy valószínüleg a védőmunkája viszont mindegyikőjüknél jobb- mert balhátvédként kezdte, még ha valószínűleg már soha nem is lesz az.Ellenállhatatlanul játszott, már-már a foci hőskorát idézte, ahogy halomra nyerte a párharcait egész meccsen. De a foci hőskora elmúlt, a sportág már réges-rég megtalálta az ellenszerét a gyorsaságnak, csak az Inter nem akart a foci alapvető kritériumainak megfelelni, vagy inkább nem tudott.Mindenestre az ő személyében a következő évek egy új klasszisa van kibonatkozóban, ha nem az már most.

A Spurs az elmúlt 20, de talán 30, és az elkövetkező 10, de talán 20 évének legnagyobb sikerét érte el: látványos meccsen, lehengerlő játékkal, simán verték az aktuális európai trónbitorlót, és ezzel jó eséllyel bebiztosította csoportelsőséget,örök és felejthetetlen élményt szerezve szurkolóiknak. Szép volt Harry!

Most okosnak lenni megint nehéz. Tavaly ilyenkor egy ponttal kevesebbje volt az Internek, mégis Walt Disney mese lett a vége. Továbbra is hangsúlyozom, hogy Benítez egyáltalán nemakkora hülye, mint azt Benito írja, sokkal inkább kiszámíthatatlan. Nem leszek meglepődve, hogyha a legjobb8 között egy esetleges újabb randevúnál, az Inter ízekre szedné a Spurst, úgy, hogy Bale-nek momentuma nincs, ami lényegében egyszer már meg is történt. De ehhez lehet, hogy előtte a 16 között le kell majd verni Mourinho Real Madridját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik