Genoa - Inter: In Santon We Trust

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2010.10.29. 13:10
Címkék
Mindkét csapat valamennyivel rosszabbul kezdett, mint szeretett volna. Genoa és az Inter sincs igazán lemaradva onnan ahol lenni szeretne, de bőven...

Mindkét csapat valamennyivel rosszabbul kezdett, mint szeretett volna. Genoa és az Inter sincs igazán lemaradva onnan ahol lenni szeretne, de bőven van olyan meccs mindkét oldalon idén, ami nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. Ez a meccs mégis az Internek kell jobban, mivel Milan-Juventus lesz ebben a fordulóban, ami több mint X szagú. A Milanon lehetne hozni a Juventustól meg ellehetne lépni, ami az eddigi, idei egyedfejlődésüket nézve igencsak ajánlott - bízzunk abban, hogy mindkettő sikerül. Továbbá, ha az Inter nem nyer ezen a meccsen, a szirénák is elkezdenek vonyítani ésa Benitezt pocskondiázó szólamok első sorai is megszületnek a Curva Nordban. A Genoának egy X tökéletes pénteki bulialap, ésminden, ami efelett van, márcsak az ingyen pia kategória náluk.

Genoa

Az Internek nagy szerencséje, hogyminden bizonnyal hiányozni fog Palacio (nagyon szívesen látjuk Branca mellett idén januárban egy sajtótájékoztatón), aki a Genoa támadásainak egyik legfontosabb eleme. Nagyon kulturált és minőségi focit demonstrál eddig a Kozsó-tincsesargentin, aki leginkább az előkészítésekben jeleskedik, és újabb gyertyát gyújtott volna Chivu épülő fejfája előtt mivel rendre a jobb oldalon játszik, játszana. Azt nem is említve, hogy Mestóval fejben amőbáznak, akkora a megértés köztük a palyán.AGazzetta http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Genoa/ több mint zavaros jóslatai szerint hiányozni fog Veloso is, ami megint örömhír az Internek, mert Veloso tűnt idáig az egyetlen stabil pontnak, az amúgy elég sokat hibázó, idén a Genoa gyenge pontjának számító középpályáról. Hiányozni fognak a tértölelő, miliméter pontos indításai, ami az idei könnyen leindítható Inter ellen igen csakkamatoztatható lett volna.Veloso a kinézete és a nemzetisége ellenére érzésem szerint pillanatok alatt lehet a Serie A egyik legjobb középpályása.

Sajnos Rudolf Gergely pont az Inter elleni meccsresérült meg, pedig szinte biztosra vehető lett volna, hogy kezd ma este, hiszen Sculli sem lesz bevethető, Jankovic pedig már régebb óta maródi. Részben a szélsőkkiesése miatt döntött Gasperini a szerkezet váltás mellett, ami a Gazzetta hitelességéből kiindulva 50%-ban várható. A Genoa meccsek összefoglalóiból feltűnt, hogy rengeteg a leindítás, kiugratás a középpályán elvesztett labdákból, amit a darabos védők nehezen tudnak lereagálni, bár nyílván ez a kisebb csapatok ellen dominánsabb az ellenükegyértelműen bátrabban, nyíltabban focizó kikötővárosiaknál, ebből valószínüleg kevesebbet látunk az Inter ellen, bár adja az ég, hogy tévedjek. Továbbá a pontrúgások, oldalról érkező labdák elhárítása sem tartozik idén az angolok fő erősségei közé. A támadó játék eléggé lekorlátozódik a center játékra, Tonit mindenhonnan előszeretettel keresik. Érdekesség gyanánt Mattia Destro,aki Inter nevelés és tulajdon,nagy valószínüséggel kezdeni fog. Egy gólt már szerzett amúgy Diego Milito 22-es mezében Genoában. Az ős-Juvés és végtelenül szimpatikus Gasperini jó eséllyel a biztonságra játszik majd részben a rengeteg hiányzónak is köszönhetően.

Inter

Az Internél azért apránként kiderült az égbolt, Pandev kezd ha minden igaz, Milito már a padon és máris jobban néz ki úgy a támadó szekció, hogy a jó formában lévő Eto'o-Coutinho párosnak lesz, lehetérdemi társa Pandev személyében. Kérdés, hogy Sneijder mennyit tesz hozzá az eddig eléggé átlagosnak mondható teljesítményéhez. Jó hírnek tünik,hogy Chivu megsérült, ígySanton kezd. Bízzunk egyolyan teljesítményben, ami legalább egy kis időre pontot tesz a most már évek óta tartó balhátvéd mizérai végére, és eldönti a Chivu - Santon vitát. A padon sorakoznak az ifik, ahogy idén aztmegszokhattunk. Benítez sokkal jobban bízik bennük, mint Mourinho, bár Biabianynál ez inkább keserédes. Szóval ottlesz a kis francia mellett Obi, és talán Nwankwo is a padon. Ami számomra a botrány kategória, hogy az egyébként közösen 6 millió(!) eurót kereső Suazo és Mancini duó még a padra sem fér odaa nem túl acélos konkurencia ellenére sem. A játéktól a szokásos Benítez-féle ráérős nyomogatós koncepciót várom,labdabirtoklás bla-bla, csak ezúttal pozitív végeredménnyel, ami a Genoa kezdőjén végig nézve nem egy teljesíthetetlen feladat.

Elvárás

Ahogy már írtam, a Milan-Juve meccs remek lehetőség, hogy szépítsen az Inter az eddigihullámzáson, jó lenne ha a balhátvéd kérdés megoldódna, és Pandev, de akár Milito is pozitív EKG görbéket mutatna a pályán. Ha ez a meccs nincs meg minden bizonnyal a kritkus hangok felerősödnek és Beníteznek lesz egy-két kellemetlen kérdése mind házon belül, mind kívül a Tottenham elleni meccsig.

Most vagy a Cagliari-félevállalhatatlan győzelem lesz, vagy azért az Inter meccsek többségében benne levő (benne maradó) relatíve megérdemelt. Haegyik sema mellékelt ábra jól mutatja mi lesz.Gól különbségek Genoa 8-9; Inter 10-4. Az Inter idén az egyetlen csapat olaszországban amely nem kapott 1gólnál többet egy meccsen - nem sokon múlott eddigvalljuk be.

Várható kezdők:

Genoa 4-4-2 : Eduardo; Chico, Dainelli, Ranocchia, Criscito; Rossi, Milanetto, Rafinha, Mesto; Toni, Destro.

Inter 4-2-3-1: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Santon; Zanetti, Cambiasso; Coutinho, Sneijder, Pandev; Eto'o

Tippem: 0-2 Eto'o (ki más?) és örömmel látnám Coutinho debütáló gólját ami valószínüleg nagyot dobna a kis brazil eddig sem kisívű fejlődésén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik