Wolfsburg: lengyel válogatott támadó érkezett a Dortmundtól

Vágólapra másolva!
2016.08.01. 15:26
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Wolfsburg hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést kötött a Borussia Dortmund lengyel válogatott játékosával, Jakub Blaszczykowskival.

Blaszczykowski kilenc szezont töltött el a BVB mezében, s ezalatt igazi közönségkedvenccé vált. A középpályás 252 mérkőzésen (197 Bundesliga-találkozón) szerepelt a Dortmundban, és összesen 32 gólt és 52 gólpasszt jegyzett, valamint két bajnoki címet és egy Német Kupa-diadalt is ünnepelhetett.

A Kuba becenéven elhíresült 84-szeres lengyel válogatott labdarúgó a 2015–2016-os szezont kölcsönjátékosként a Serie A-ban szereplő Fiorentinánál töltötte.

„Blaszczykowski nemcsak remek, hanem odaadó és elkötelezett játékos is, aki száz százalékig azonosul a klubjával. Emellett óriási tapasztalata van, így nagyon nagy érték lesz számunkra” – mondta Klaus Allofs, a Wolfsburg sportigazgatója.

A 30 éves támadó három évre, 2019 nyaráig írt alá új klubjánál, amely a Kicker információja szerint 5 millió eurót fizetett érte a Dortmundnak.



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik