Újabb Nationalelf-menő hagyta el a Bundesligát

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2010.08.18. 22:01
null
Özilt Németországban már csak a válogatott szerelésében, vagy Real-mezben láthatják a szurkolók (Fotó: Action Images)
Újabb transzfersaga ért véget, az európai klubfutballban (is) uralkodó euróhalmok nagyobb dicsőségére: a Mesut Özilért folyó versengést a Real Madrid nyerte meg. A spanyol gárdának megért 18 millió eurót, hogy a jövőre lejáró szerződésű középpályás szolgálatait biztosítsa a maga számára, no, és azt se felejtsük el, hogy Kaká súlyos sérülése miatt szüksége van egy újabb irányítóra a királyi klubnak.

A német egyesület megsürgette picit a hét elején a Madridot, hogy még a szerdai, Sampdoria elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt vigyék dűlőre az Özil-ügyet, és lőn. A zseniális edző, Thomas Schaaf tulajdonképpen az elmúlt 11 évben folyamatosan mást sem csinál, mint pótolja a tehetősebb klubok által elhappolt sztárokat, nem is akármilyen hatékonysággal, lásd mai klubfókuszunkat; és most is biztosak lehetünk benne, hogy megtalálja a maga emberét.

A legújabb Schaaf-kiszemelt egyébként a brazil középső középpályás, a tavaly kiváló idényt futó Wesley, akit roppant egyszerű lesz átigazolni, hiszen játékjogán mindössze a Santos, egy cég és ügynöke osztozik. Rajta kívül felmerült még Hatem Ben Arfa megszerzésének lehetősége is a kikötővárosban.

Eladta a Borussia Dortmund a világbajnokságon reflektorfénybe került paraguayi támadót, Nelson Valdezt a Hérculesnek, mégpedig 3.5 millió euróért. Az ék nem klappol már a dortmundi mester, Jürgen Klopp terveibe, ahogyan sajnos Hajnal Tamás sem. A magyar középpályás dolgát külön megnehezíti, hogy 18 éves poszttársát, Mario Götzét Matthias Sammer a valaha volt egyik legtehetségesebb játékosnak nevezte, akit csak látott.

 AZ NSO AJÁNLJA: NÉMET ÁTIGAZOLÁSOK – 2010. NYÁR

1. rész: Megtalálja-e Raúl a Schalkében régi önMagath?

2. rész: Kitört az üldözési mánia a Bundesligában

Eladta a Stuttgart az osztrák U-válogatott támadót, Clemens Walchot a Kaiserslauternnek, negyedmillió euróért, a görög Európa-bajnok Angelosz Hariszteasz pedig ingyen tette át székhelyét a Nürnbergtől a francia Arlés-hez. A válogatottban rendre gólerős futballistáért karrierje során egyébként több mint 13 millió eurót kifizettek már.

Ingyen tett szert a harmadosztályú Dynamo Dresden Alexander Essweinre, a Wolfsburg utánpótlás-válogatott csatárára, de nem ez a fő hír a „farkasok" főhadiszállásán, hanem az, hogy Diegót még mindig nem szerezték meg a Juventustól. A zöld-fehérek egyébként konkrét ajánlatot tettek a Lyonnak Jean II Makounért, a Liverpoolnak pedig Ryan Babelért, azaz elmondhatjuk, hogy a „népautógyári" csapat a Bundesliga üde színfoltja ezen a nyáron transzferszempontból. Főleg, ha igazzá válik az a pletyka, miszerint a Liverpoolnak felajánlotta Edin Dzekót Babel és Lucas játékjogáért, no, és némi készpénzért cserébe.

Korábban az a Bayern volt a nyarak főszereplője ilyetén szempontból, amelynél a szokásos Ribéry-ügyön kívül a legfontosabb esemény az, hogy az egylet „gyakorló" elnöke, Uli Hoeness kijelentette, hogy a nyáron még mindenképpen vesznek egy balbekket. Kinézte magának a klub a Chelsea fiatalját, Gael Kakutát, Anatolij Timoscsukért viszont nyolcmilliót kínált a Dinamo Moszkva. A középpályás egyébként sem szerepel a holland mester, Louis van Gaal terveiben, másrészt állítólag családi problémái miatt is szívesen elhagyná Németországot.

Nem unatkoztak a mainzi elöljárók sem, hiszen egy első, de sokadik olvasásra is érdekes üzletet kötöttek a Burkina Fasóból származó támadó, Aristide Bancé eladásával az al-Ahli Dubainak, hiszen négymilliót kasszírozhattak érte. A klub egyébként is nagytakarítást tartott, lásd táblázatunkat alant, ahol az elmúlt hét napban történt játékosmozgásokat ezúttal is vastag betűvel emeltük ki. A Stuttgart általános igazgatója, Fredi Bobic elismerte, hogy minden követ megmozgat azért, hogy a Manchester Cityből leigazolja a szlovák Vladimir Weisst.

Zárjuk mai cikkünket egy igen érdekes felvetéssel: a Bayer Leverkusen egyik vezetője, Wolfgang Holzhauser elárulta, hogy a finn védőt, Sami Hyypiät egykori klubja, a Liverpool szeretné visszacsábítani. Igaz, a bekk a legutóbbi idényben fantasztikusan futballozott, ám nemsokára már 37 éves lesz.

FÓKUSZBAN A WERDER BREMEN
 

Amikor 2004-ben duplázott odahaza a zöld-fehér klub, azaz bajnok és kupagyőztes lett, mindenki tudta, nincs sok esélye a sikerek megismétlésére. Arra azonban senki sem gondolt, hogy a szép napok ilyen hamar véget érnek. Thomas Schaaf mester, aki 1999 óta ül a Werder-kispadon, 2004 nyarán, mint rendesen, kevés pénzből is jól vásárolgatott (Frank Fahrenhorst, Valérien Ismael, Petri Pasanen, Miroslav Klose, Ümit Davala, Gustavo Nery és Daniel Jensen érkezett), de a bajnoki címet nem tudták megvédeni, bronzérmesek lettek, a BL-ből pedig a legjobb 16 között kiestek. Jobban bele is nyúlt az egyesület a kasszába, és Schaaf nem tudott hibázni (Tim Wiese, Jurica Vranjes, Torsten Frings, Mohamed Zidan, Naldo és Patrick Owomoyela hónapok alatt megsokszorozta értékét).

Odahaza második helyen végzett, a BL-ben újra a 16 között estek ki nagy csatában, a Lyon után ezúttal a Juventus volt a végzete. Schaaf tovább építette csapatát, például Diegóval, Pierre Womével, Clemens Fritzcel, Per Mertesackerrel, Markus Rosenberggel, de a BL-csoportkörből nem sikerült továbblépni a Barcelona és a Chelsea miatt, az UEFA-kupa elődöntőjében pedig az Espanyol kiütötte a Werdert. A bajnoknak járó salátástálról is lemaradtak az északiak, hiszen csak a harmadik helyen végeztek, pedig végig harcban álltak az aranyért. A 2007–2008-as idényben Mesut Özilen kívül nem sültek el jól az átigazolások, hamar ki is estek az európai kupaküzdelmekből, a Bundesligában viszont csak a Bayern München előzte meg őket, de tíz ponttal. 2008 nyarán csak szordínóban vásárolgatott a Bremen, aminek meg is lett a böjtje odahaza, mert csak a 10. hely jutott számára. Kárpótlásképpen az UEFA-kupában finálét játszhattak a Weser-partiak, a Német Kupát pedig megnyerték. A tavalyi transzferidőszakot tetemes nyereséggel zárták Diego eladásának köszönhetően, és Schaaf szeme is a régi volt, azaz a mester olcsón és hatékonyan erősített. A Bundesligában meg is szerezte a gárda a harmadik helyet, de az Európa-ligában a legjobb 16 között kiesett egy emlékezetes Valencia elleni párharcot (5–5 összesítésben) követően. Mint rendesen, most újabb karmesterét veszítette el a csapat, de ahogyan az edzőt ismerjük, nemsokára amiatt aggódhatnak a werderesek, hogy kiváló formában lévő új irányítójukat melyik nagycsapat nézte ki magának...

WERDER-TRANSZFEROLÓGIA, 2004. NYÁR–2010. JANUÁR 
20042005
Kiadás: 9 millió euró. A négy legdrágább vétel: Miroslav Klose (Kaiserslautern, 5 millió euró), Daniel Jensen (Real Murcia, 1), Valérien Ismael (Racing Strassburg, 750.000) és Petri Pasanen (Ajax Amsterdam, 750.000).
Bevétel: 6.45 millió euró. A két legdrágább távozó: Angelosz Hariszteasz (Ajax Amsterdam, 4.9), Manuel Friedrich (Mainz, 1.3).
20052006
Kiadás: 15.19 millió euró. A három legdrágább vétel: Torsten Frings (Bayern München, 5), Mohamed Zidan (Midtjylland, 3), Naldo (Juventude, 2.4).
Bevétel: 11 millió euró. A két legdrágább távozó: Valérien Ismael (Bayern München, 8.5), Gustavo Nery (Corinthians, 2.2).
20062007
Kiadás: 15.35 millió euró. A három legdrágább vétel: Diego (Porto, 6), Per Mertesacker (Hannover, 4.7), Markus Rosenberg (Ajax Amsterdam, 3).
Bevétel: 10.7 millió euró. A három legdrágább távozó: Nelson Valdez (Borussia Dortmund, 4.7), Johan Micoud (Girondins Bordeaux, 3), Mohamed Zidan (Mainz, 2.8).
20072008
Kiadás: 25.35 millió euró. A három legdrágább vétel: Carlos Alberto (Corinthians, 7.8), Boubacar Sanogo (Hamburg, 4.5), Mesut Özil (Schalke, 4.25).
Bevétel: 22.01 millió euró. A három legdrágább távozó: Miroslav Klose (Bayern München, 15), Leon Andreasen (Fulham, 4.3), Christian Schulz, Hannover, 2.5).
20082009
Kiadás: 5.15 millió euró. A két legdrágább vétel: Sebastian Prödl (Sturm Graz, 2.5), Szaid Huszejnovics (Sloboda Tuzla, 900.000).
Bevétel: 3.4 millió. A legdrágább távozó: Patrick Owomoyela (Borussia Dortmund, 2.5).
2009–2010
Kiadás: 13 millió euró. A három legdrágább vétel: Marko Marin (Borussia Mönchengladbach, 8.2), Claudio Pizarro (Chelsea, 2), Tim Borowski (Bayern München, 750.000).
Bevétel: 29.88 millió. A két legdrágább távozó: Diego (Juventus, 24.5), Boubacar Sanogo (Saint-Étienne, 5).

 

ÁTIGAZOLÁSOK, 2010 NYÁR, BUNDESLIGA 1.

BAYERN MÜNCHEN

Érkezett: Toni Kroos (Bayer Leverkusen, kv.), José Ernesto Sosa (Estudiantes, kv.), Andreas Ottl (Nürnberg, kv.), Breno (Nürnberg, kv.), Edson Braafheid (Celtic Glasgow, kv.), David Alaba (Bayern München II)
Távozott: Georg Niedermeier (VfB Stuttgart, 3.500.000), Michael Rensing (szl.), Christian Lell (Hertha BSC, i.), Andreas Görlitz (Ingolstadt, i.), Luca Toni (Genoa, i.), Mehmet Ekici (Nürnberg, k., i.)


SCHALKE 04

Érkezett: Tim Hoogland (Mainz, i.), Marvin Pourie (Koblenz, kv.), Christoph Metzelder (Real Madrid, i.), Erik Jendrisek (Kaiserslautern, i.), Lars Unnerstall (Schalke II), Ucsida Acuto (Kashima Antlers, 1.300.000), Kirjakosz Papadopulosz (Olympiakosz, 2.500.000), Raúl (Real Madrid, i.), Sergio Escudero (Murcia, 2.400.000)

Távozott: Mineiro (szl.), Tore Reginiussen (Lecce, k.), Emin Yalin (Göztepe, i.), Marcelo Bordon (al-Rajjan, i.), Jan Morávek (Kaiserslautern, k., 150.000), Vicente Sánchez (América, i.), Heiko Westermann (Hamburg, 7.500.000), Carlos Zambrano (St. Pauli, k., 150.000), Gerald Asamoah (St. Pauli, i.), Lewis Holtby (Mainz, k., 200.000), Mohamed Amsif (Augsburg, i.), Zé Roberto (Vasco, i.), Kevin Kuranyi (Dinamo Moszkva, i.), Carlos Grossmüller (Lecce, i.), Rafinha  (Genoa, 9.000.000), Albert Streit, Beszart Ibraimi, David Loheider, Bogdan Müller, Predrag Sztevanovics, Danny Latza, Marvin Pachan, Marvin Pourie (mind Schalke II)


WERDER BREMEN

Érkezett: Kevin Schindler (Duisburg, kv.), Jurica Vranjes (Genclerbirligi, kv.), Felix Wiedwald (Werder Bremen II), Marko Arnautovic (Twente, 6.200.000), Lennart Thy (Werder Bremen U19), Florian Trinks (Werder Bremen U19), Felix Kroos (Hansa Rostock, 150.000)

Távozott: Ajmen Abdennur (Étoile Sportive, kv.), Kevin Artmann (Werder Bremen II), Martin Harnik (VfB Stuttgart, 300.000), Torsten Oehrl (Augsburg, 200.000), Carlos Alberto (Vasco, i.), Futács Márko (Ingolstadt, k.), José-Alex Ikeng (Bremen II), Peter Niemeyer (Hertha, 2000.000, k.), Mesut Özil (Real Madrid, 18.000.000), Peter Niemeyer (Hertha BSC, k., 200.000)


BAYER LEVERKUSEN

Érkezett: Marcel Risse (Nürnberg, kv.), Zvonko Pamic (HNK Rijeka, 500.000), Domagoj Vida (NK Osijek, 2.400.000), Thanosz Pecosz (Leverkusen U19), Sidney Sam (Hamburg, 2.000.000), Hanno Balitsch (Hannover, i.), Michael Ballack (Chelsea, i.), Nicolai Jörgensen (Akademisk BK, 800.000)

Távozott: Toni Kroos (Bayern München, kv.), Theofanisz Gekasz (Eintracht Frankfurt, 1.000.000), Thomas Zdebel (Alemannia Aachen, i.), Sascha Dum (Fortuna Düsseldorf, i.), Jens Hegeler (Nürnberg, k.), Lukas Sinkiewicz (Augsburg, i.), Zvonko Pamic (Freiburg, k., i.), Thanosz Pecosz (Kaiserslautern, k.)


BORUSSIA DORTMUND

Érkezett: Florian Kringe (Hertha BSC, kv.), Daniel Ginczek (Borussia Dortmund II), Marc Hornschuh (Borussia Dortmund II), Marco Stiepermann (Borussia Dortmund U19), Lasse Sobiech (Borussia Dortmund II), Johannes Focher (Borussia Dortmund II), Robert Lewandowski (Lech Poznan, 4.500.000), Mitchell Langerak (Melbourne, 500.000), Lukasz Piszczek (Hertha BSC, i.), Kagava Sindzsi (Cerezo Oszaka, 350.000), Mario Götze (Borussia Dortmund U19)

Távozott: Bajram Szadrijaj (szl.), Tinga (Internacional, i.), Marc Ziegler (VfB Stuttgart, 300.000), Julian Koch (Duisburg, k., 50.000), Uwe Hünemeier (Energie Cottbus, 100.000), Christopher Kullmann (Borussia Dortmund II), Nelson Valdez (Hércules, 3.500.000)


VfB STUTTGART

Érkezett: Christian Gentner (Wolfsburg, i.), Élson (Hannover, kv.), Georg Niedermeier (Bayern München, 3.500.000), Martin Harnik (Werder Bremen, 300.000), Marc Ziegler (Borussia Dortmund, 300.000), Clemens Walch (VfB Stuttgart II), Cristian Molinaro (Juventus, 3.800.000), Philipp Degen  (Liverpool, k.)

Távozott: Alexander Hleb (Barcelona, kv.), Matthias Schwarz (VfB Stuttgart II), Alessandro Riedle (VfB Stuttgart II), Georges Mandjeck (Rennes, 1.200.000), Julian Schieber (Nürnberg, k., 500.000), Martin Lanig (Köln, 700.000), Roberto Hilbert (Besiktas, i.), Ricardo Osorio (Monterrey, i.)

Jens Lehmann (visszavonult), Sami Khedira (Real Madrid, 14.000.000), Clemens Walch (Kaiserslautern, 250.000)


HAMBURG

Érkezett: Anis Ben-Hatira (Duisburg, kv.), Eric Choupo-Moting (Nürnberg, kv.), Mickael Tavares (Nürnberg, kv.), Jaroslav Drobny (Hertha BSC, i.), Heiko Westermann (Schalke, 7.500.000), Lennard Sowah (Portsmouth II., i.), Dennis Diekmeier (Nürnberg, 2.200.000), Gojko Kacar (Hertha BSC, 5.500.000),

Távozott: Sidney Sam (Bayer Leverkusen, 2.000.000), Maximilian Beister (Fortuna Düsseldorf, k.), Jérome Boateng (Manchester City, 12.500.000), Kai-Fabian Schulz (FSV Frankfurt, k.), Tolgay Ali Arslan (Alemannia Aachen, k., i.), Marcus Berg (PSV, 1.000.000), Hanno Behrens, Anis Ben-Hatira, Mickael Tavares, Sören Bertram, Christian Gross, Tom Mickel (mind Hamburg II)


WOLFSBURG

Érkezett: Caiuby (Duisburg, kv.), Vlad Munteanu (FSV Frankfurt, kv.), Nassim Ben Khalifa (Grasshoppers, 1.600.000), Arne Friedrich (Hertha BSC, 2.000.000), Simon Kjaer (Palermo, 12.000.000), Cícero (Tombense, k., 800.000), Mario Mandzukic (Dinamo Zagreb, 7.000.000)

Távozott: Christian Gentner (VfB Stuttgart, i.), Alexander Laas (RB Leipzig, i.), Jan Simunek (Kaiserslautern, 850.000), Obafemi Martins (Rubin Kazany, 9.000.000), Jonathan Santana (Kayserispor, 600.000), Réver (Atlético Mineiro, 3.000.000), Mahir Saglik (Bochum, 200.000), Daniel Adlung (Energie Cottbus, 150.000), Alexander Esswein (Dynamo Dresden, i.)


MAINZ

Érkezett: Marco Caligiuri (Greuther Fürth, i.), Stefan Bell (Mainz U19), Lewis Holtby (Schalke, k., 200.000), Haruna Babangida (szl.), Dragan Georgiev (Horizont Turnovo, k., 200.000), Christian Fuchs (Bochum, k., 400.000), Szalai Ádám (Real Madrid Castilla, 500.000), Szami Allagui (Greuther Fürth, 1.000.000)

Távozott: Jahmir Hyka (Mainz II), Tim Hoogland (Schalke, i.), Jared Jeffrey (Mainz II), Mario Vrancic (Mainz II), Pierre Kleinheider (Mainz II), Dragan Bogavac (szl.), Marco Rose (Mainz II), Dimo Wache (visszavonult), Csadli Amri (Kaiserslautern, i.), Malik Fathi (Szpartak Moszkva, kv.), Tufan Tosunoglu (FSV Frankfurt, i.), Aristide Bancé (al-Ahli Dubai, 4.000.000), Jahmir Hyka (Panioniosz, 120.000), Stefan Bell (1860 München, k.), Filip Trojan (MSV Duisburg, k.)


EINTRACHT FRANKFURT

Érkezett: Markus Steinhöfer (Kaiserslautern, kv.), Theofanisz Gekasz (Bayern Leverkusen, 1.000.000), Andreas Rössl (Eintracht Frankfurt II), Habib Bellaid (Boulogne, kv.), Sebastian Rode (Kickers Offenbach, 250.000), Jorgosz Cavellas (Panioniosz, 1.200.000)

Távozott: Christoph Spycher (Young Boys Bern, i.), Nikosz Liberopulosz (AEK Athén, i.), Markus Pröll (szl.), Jan Zimmermann (szl.), Faton Toski (Bochum, i.), Selim Teber (Kayserispor), Alexander Krük (Osnabrück, 50.000), Juvhel Tsoumou (Alemannia Aachen, i.)


HOFFENHEIM

Érkezett: Ramazan Özcan (Besiktas, kv.), Tom Starke (Duisburg, i.), Jukka Raitala (HJK Helsinki, 250.000), Peniel Mlapa (1860 München, 1.300.000)

Távozott: Franco Zuculini (Genoa, 700.000), Pascal Gross (Hoffenheim II), Kevin Conrad (Hoffenheim II), Timo Hildebrand (szl.), Per Nilsson (Nürnberg, 450.000), Wellington (Fortuna Düsseldorf, k., 200.000), Marco Terrazzino (Hoffenheim II), Maicosuel (Botafogo, 4.000.000)


BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

Érkezett: Sebastian Schachten (Paderborn, kv.), Mohamadou Idrissou (Freiburg, i.), Patrick Herrmann (Borussia Mönchengladbach U19), Jens Wissing (Preussen Münster, i.), Anderson (Tombense, 1.500.000), Igor de Camargo (Standard Liege, 4.000.000), Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach U19), Bernhard Janeczek (Borussia Mönchengladbach U19)

Távozott: Moses Lamidi (RW Oberhausen, i.), Roberto Colautti (Maccabi Tel Aviv, i.), Oliver Neuville (Arminia Bielefeld, i.), Thomas Kleine (Greuther Fürth, i.), Frederic Löhe (Sandhausen, k., 20.000), Rob Friend (Hertha BSC, 1.800.000)


1. FC KÖLN

Érkezett: Andrézinho (Guimaraes, i.), Mato Jajalo (Siena, k., 250.000), Christopher Buchtmann (Fulham II, 150.000), Miro Varvodic (Hajduk, 100.000), Bienvenue Basala-Mazana (Köln U19), Reinhold Yabo (Köln U19), Konsztantinosz Jannulisz (Iraklisz Szaloniki, 300.000), Martin Lanig (VfB Stuttgart, 700.000), Alexandru Ionita (Rapid Bucuresti, 2.500.000), Marvin Matip (Karlsruhe, kv.)

Távozott: Sebastian Zielinsky (Ingolstadt, i.), Maniche (Sporting, i.), Pierre Womé (szl.), Lukas Nottbeck (TuS Koblenz), Thomas Kessler (St. Pauli, k., 50.000), Michael Gardawski (VfB Stuttgart II, k.)


FREIBURG

Érkezett: Alain Junior Ollé Ollé (RW Ahlen, kv.), Daniel Williams (Freiburg II), Jan Rosenthal (Hannover, 550.000), Maximilian Nicu (Hertha BSC, i.), Nicolas Höfler (Freiburg II), Zvonko Pamic (Bayern Leverkusen, k., i.)

Távozott: Mohamadou Idrissou (Borussia Mönchengladbach, i.), Andreas Glockner (Heidenheim), Michael Müller (Freiburg II), Eke Uzoma (1860 München, i.), Jackson Mendy (Freiburg II), Sandro Sirigu (Heidenheim, i.), Csa Du Ri (Celtic Glasgow, i.), Jaszin Abdesszadki (szl.), David Targamadze (szl.), Michael Langer (FSV Frankfurt, i.), Hamed Namusi (szl.), Felix Roth (Austria Lustenau, i.), Michael Müller (Wolfsburg II, 10.000)


HANNOVER

Érkezett: Lars Stindl (Karlsruhe, i.), Willi Evseev (Hannover U19), Christopher Avevor (Hannover U19), Ron-Robert Zieler (Manchester United II., i.), Markus Miller (Karlsruhe, i.), Moritz Stoppelkamp (RW Oberhausen, i.), Emanuel Pogatetz (Middlesborough, i.), Felix Burmeister (Hannover II), Carlitos (Basel, i.)

Távozott: Arouna Koné (Sevilla, kv.), Szofien Csahed (Holstein Kiel, i.), Leon-Aderemi Balogun (Werder Bremen II, i.), Jan Rosenthal (Freiburg, 550.000), Morten Jensen (Hessen Kassel, i.), Uwe Gospodarek (visszavonult), Hanno Balitsch (Bayern Leverkusen, i.), Jacek Krzynówek (szl.), Vinícius (szl.), Arnold Bruggink (szl.), Jiri Stájner (Slovan Liberec, i.), Élson (VfB Stuttgart, kv.), Salvatore Zizzo (CD Chivas, i.)


NÜRNBERG

Érkezett: Jens Hegeler (Bayern Leverkusen, k.), Felicio Forbes (Hertha BSC U19), Mehmet Ekici (Bayern München, k., i.), Daniel Batz (Nürnberg II), Robert Mak (Manchester City II., 250.000), Per Nilsson (Hoffenheim, 450.000), Julian Schieber (VfB Stuttgart, 500.000), Rubin Okotie (Austria Wien, i.), Christoph Sauter (Mainz U19, i.), Almog Cohen (Maccabi Netanya, i.), Dario Vidosic (Duisburg, kv.), Timmy Simons (PSV, i.)

Távozott: Marcel Risse (Bayern Leverkusen, kv.), Peter Perchtold (Nürnberg II), Jonatan Kotzke (Nürnberg II), Jauhar Mnari (FSV Frankfurt, i.), Daniel Gygax (Luzern, i.), Thomas Broich (Brisbane Roar), Dominik Reinhardt (Augsburg, 100.000), Mickael Tavares (Hamburg, kv.), Breno (Bayern München, kv.), Andreas Ottl (Bayern München, kv.), Eric Choupo-Moting (Hamburg, kv.), Havard Nordtveit (Arsenal II., kv.), Dennis Diekmeier (Hamburg, 2.200.000), Angelosz Hariszteasz (Arles, i.)


KAISERSLAUTERN

Érkezett: Csadli Amri (Mainz, i.), Stiven Rivic (Energie Cottbus, 800.000), Erwin Hoffer (Napoli, k., 350.000), Jan Morávek (Schalke, k., 150.000), Jan Simunek (Wolfsburg, 850.000), Leon Jessen (Midtjylland, 600.000), Ivo Ilicevic (Bochum, 500.000), Ilian Micanski (Zaglebie Lubin, 600.000), Alan Stulin (Kaiserlautern II), Oliver Kirch (Arminia Bielefeld, i.), Rodnei (Hertha BSC, 450.000), Christian Tiffert (Duisburg, i.), Thanosz Pecosz (Bayern Leverkusen, k.), Clemens Walch (VfB Stuttgart, 250.000)

Távozott: Markus Steinhöfer (Eintracht Frankfurt, kv.), Anel Dzaka (Kaiserslautern II), Dario Damjanovics (Kaiserslautern II), Ricky Pinheiro (Kaiserslautern II), Alper Akcam (Gaziantepspor), Christoph Buchner (Saarbrücken, i.), Fabian Müller (Erzgebirge Aue), Moussa Ouattara (szl.), Erik Jendrisek (Schalke, i.), Sascha Kotysch (szl.), Luis Robles (szl.), Dragan Paljic (Wisla Kraków, i.), Luis Robles (Karlsruhe, i.)


ST. PAULI

Érkezett: Fin Bartels (Hansa Rostock, i.), Gerald Asamoah (Schalke, i.), Carlos Zambrano (Schalke, k., 150.000), Moritz Volz (klubnélküli), Thomas Kessler (Köln, k., 50.000)

Távozott: Thomas Meggle (visszavonult), Andreas Biermann (szl.), Marc Gouiffe a Goufan (szl.), Jonathan Beaulieu-Bourgault (Preussen Münster, i.), Patrik Borger (szl.), Morike Sako (szl.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik