Újabb holland gólvadász a Bundesligában

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2012.07.18. 16:06
Címkék
Ismét messzebbre és tovább nyaralunk, mint pénztárcánk engedte volna, az éjszakai pillangók már kora estére odaolvadnak az aszfalt szélére, újra magába löttyed a forint, a diákok még csak tévedésből sem ismerik fel tanáraikat, a szabad ég alatt dolgozók a szokottnál is jobban utálják az irodistákat, ültünkben tangát izzadunk nadrágunk alá, de már tervezzük, hogyan csempészünk be vidámító italokat a fesztiválokra – egyszóval minden jel amellett szól, hogy az idén is elérkeztünk a nagy nyári transzferidőszakhoz.

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szépen, csendesen csordogáltak az események az elmúlt héten, de azért pár millió eurót elköltöttek a csapatok. A második legtöbbet, ötmilliót a Wolfsburg fizetett, mégpedig a brazil középső védőért, Naldóért, a Werder Bremennek. A futballista 2005-ben érkezett a Bundesligába, és ha éppen egészséges, megbízhatóan védekezik – mondjuk, ha egészséges, 2010-ben például több mint egy évre kidőlt, az elmúlt idényben pedig összesen három és fél hónapot hagyott ki. Pár éve volt a csúcson, 2007-ben és 2010-ben is bekerült az idény álomcsapatába, most azt reméli, visszaidézi régi szép napjait. Szerződése egy év múlva lejárt volna Brémában, a „farkasokkal" 2016-ig kötött kontraktust. A Freiburg sem tétlenkedett, bár éppen tizedennyit fizetett a norvég Vegar Eggen Hedenstadért, aki néhányszor már a felnőtt válogatottban is pályára léphetett. Wolfsburg fizetett, mégpedig a brazil középső védőért, Naldóért, a Werder Bremennek. A futballista 2005-ben érkezett a Bundesligába, és ha éppen egészséges, megbízhatóan védekezik – mondjuk, ha egészséges, 2010-ben például több mint egy évre kidőlt, az elmúlt idényben pedig összesen három és fél hónapot hagyott ki. Pár éve volt a csúcson, 2007-ben és 2010-ben is bekerült az idény álomcsapatába, most azt reméli, visszaidézi régi szép napjait. Szerződése egy év múlva lejárt volna Brémában, a „farkasokkal" 2016-ig kötött kontraktust. A Freiburg sem tétlenkedett, bár éppen tizedennyit fizetett a norvég Vegar Eggen Hedenstadért, aki néhányszor már a felnőtt válogatottban is pályára léphetett.

BUNDESLIGA-TRANSZFEREK, 1. RÉSZ
Klopp-stop: nem adja lengyeljeit a Dortmund

A Bayern Münchentől elengedett Danijel Pranjic végül mégsem fogadta el a mesés kínai ajánlatot (lehet, hogy csak meseajánlat volt?), hanem három évre aláírt a Sportinghoz; miközben a bajorok újdonsült sportigazgatója, Matthias Sammer elmondta, még igazolhatnak a nyáron pár játékost, de nem kapkodnak, nincs okuk erre ugyanis. Egyre inkább biztosnak tűnik, hogy a bilbaói Javi Martínez nem igazol a Bayernhez, hiszen a bajor egylet aligha fizeti ki a 40 milliós kivásárlási árat.

Luuk de Jong a Bundesligát választotta (Fotó: Reuters)
Luuk de Jong a Bundesligát választotta (Fotó: Reuters)

Egy kisebbfajta saga akadt azért a Bundesligában, a holland gólvágó, Luuk de Jong főszereplésével. A gólmasináért olyan klubok is bejelentkeztek, mint a Newcastle, a Liverpool, a Schalke, a Chelsea, a Tottenham, az Arsenal, a Bayern, a Dortmund vagy a Benfica, mégis a Borussia Mönchengladbach lett a befutó. A magát igen szerencsésnek mondható német csapat 15 millió eurót fizet a 21 éves ékért, és végül némi huzavona után rákerült a szerződésre az összes pecsét és aláírás. Meglehet, nemcsak a Borussia vallhatja magát szerencsésnek ezzel az üzlettel, hanem De Jong is jobban jár ilyen fiatalon, ha egy topligás középcsapatban köré épül a taktika, mintha egy gigász kispadján üldögélne. Ha beválik, jöhet egy igazi nagycsapat – és a válogatott 9-es meze.

Ma bővebben a Bayer Leverkusennel és a Bremennel foglalkozunk. A „gyógyszergyáriak" legnagyobb gondja jelenleg az, hogy megtartsák-e André Schürrlét, vagy bőven húszmillió fölött kapjanak érte, leginkább a Chelsea-től. Távozott mindeközben Eren Derdiyok (érte jó árat, 5.5 milliót fizetett a Hoffenheim), Bastian Oczipka, Fabian Giefer; és ami a legfőbb, nem hosszabbítottak szerződést a Michael Ballack, Tranquillo Barnetta, René Adler trióval. A klub ellenben magához láncolt néhány saját nevelésű ígéretet, majd a kassza mélyére nézett: hétmilliót adott a 23 esztendős középső védőért, Philipp Wollscheidért a Nürnbergnek, ötöt a jobb oldali védőért, Daniel Carvajalért a Real Madridnak, valamivel kevesebbet a fiatal chilei-brazil ékért, Júnior Fernandesért az Universidad Chilének. Egy „igazi" brazil is érkezett, a jobb oldali védő, Carlinhos személyében, akiért 100 ezret kért a Desportivo Brasil, pontosabban egyévnyi kölcsönjátékáért.

A nyári Európa-bajnokság miatt megnőtt az érdeklődés Michal Kadlec és Lars Bender iránt, Stefan Kiesslinget a Fiorentina csábítja, míg a török középhátvédet, Ömer Toprakot a Fenerbahce szeretné hazavinni. Szalai Ádámot már az ősszel összeboronálták a klubbal, új fejlemény nincs ez ügyben, Dimitar Berbatov visszatérése is régi nóta, de egyáltalán nem megvalósíthatatlan, Ballack utóda pedig a koreai Ki Szung Jong lehet, a Celtictől. Érdekes egyébként Schürrle esete: az általános igazgató, Wolfgang Holzhauser eladná, Rudi Völler sportigazgató kizárja ezt, és Sascha Lewandowski mester már pontot is tett az ügy végére.

Messze már az az idő, amikor egy idény alatt bajnok és Német Kupa-győztes lett a Werder Bremen, ahonnan most több egykori vezéregyéniség, válogatott játékos is távozott: Marko Marin, Naldo, Sebastian Boenisch, Markus Rosenberg, Tim Borowski (ő 32 évesen a szakmai stábban kaphat helyet), Tim Wiese, Mikaël Silvestre és Claudio Pizarro.

Kétségbe nem kell esniük azért a kikötővárosiak híveinek: a védelem jelentősen erősödött a görög Szokratisz Papasztathopulosz végleges megvételével és Theodor Gebre Selassie érkeztével, a holland szélső, Eljero Elia jutányos áron jött, és ami a lényeg, korábbi mellőzése miatt telve bizonyítási vággyal – akárcsak a Bayerntől kölcsönkapott támadó, Nils Petersen. A nyár brémai meglepetésembere a kongói bekk, Assani Lukimya-Mulongoti, aki a Düsseldorfot hagyta ott, miközben több utánpótlás-válogatott játékos is profi szerződést kötött a klubbal.

A brémaiak sikertelen ajánlatot tettek Giampaolo Pazziniért az Internek, érkezhet viszont a német média szerint a Karlsruhe karmestere, Hakan Calhanoglu, a Juventus-tartalékból Prince-Désir Gouano, a Chelsea-től Kevin de Bruyne, az FC Bruges-től Joseph Akpala, vagy éppen a Laziótól Sergio Floccari.

A Werder sportigazgatója, az egykori remek támadó, Klaus Allofs szerint topjátékosokkal acélosodhat a klub a nyáron – a borzalmas 2011–2012-es szereplés ellenére is...

BUNDESLIGA 1., JÖTTEK-MENTEK
Vastaggal az elmúlt hét átigazolásai.
Rövidítések:
k.: kölcsönbe, i.: ingyen, kv.: kölcsönből vissza, kt.: közös tulajdon, jmf.: játékjoga másik fele is
FC AUGSBURG
Érkezett: Knowledge Musona (Hoffenheim, k., 200.000), Ragnar Klavan (AZ, 250.000), Milan Petrzela (Viktoria Plzen, 300.000), Pablo Pigl (Augsburg II), Aristide Bancé (al-Ahli Dubai, 500.000), Matthias Strohmaier (1860 München U19, i.), Kevin Vogt (Bochum, 600.000), Andreas Ottl (Hertha, i.), Ronny Philp (Regensburg, 50.000), Jan Morávek (Schalke, 550.000), Giovanni Sio (Wolfsburg, k.), Dominic Peitz (Hansa Rostock, kv.)
Távozott: Andrew Sinkala (szl.), Edmond Kapllani (FSV Frankfurt, i.), Daniel Brinkmann (Cottbus, 150.000), Axel Bellinghausen (Düsseldorf, i.), Nando Rafael (Düsseldorf, i.), Patrick Mayer (Heidenheim), Marcel Ndjeng (Hertha, i.), Jonas de Roeck (Leuven, i.), Akaki Gogia (Wolfsburg, kv.), Hoszogai Hadzsime (Bayer Leverkusen, kv.)
BAYER LEVERKUSEN
Érkezett: Zvonko Pamic (Duisburg, kv.), Philipp Wollscheid (Nürnberg, 7.000.000), Carlinhos (Brasil, k., 100.000), Dominik Kohr (Leverkusen U19), Júnior Fernandes (Universidad Chile, 4.700.000), Hoszogai Hadzsime (Augsburg, kv.), Daniel Carvajal (Real Madrid B, 5.000.000), Jens Hegeler (Nürnberg, kv.), Niklas Lomb (Leverkusen II), Lucas (Kaiserslautern, kv.)
Távozott: Michael Ballack (szl.), Eren Derdiyok (Hoffenheim, 5.500.000), René Adler (Hamburg, i.), Thanosz Pecosz (Greuther Fürth, 50.000), Tranquillo Barnetta (Schalke, i.), Fabian Giefer (Düsseldorf, 400.000), Bastian Oczipka (Eintracht Frankfurt, 600.000), Danny da Costa (Ingolstadt, k.), Nicolai Jörgensen (Köbenhavn, k.), Vedran Corluka (Tottenham, kv.), Michael Ortega (Atlas, kv.)
BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Mario Mandzukic (Wolfsburg, 13.000.000), Claudio Pizarro (Werder Bremen, i.), Xherdan Shaqiri (Basel, 11.600.000), Emre Can (Bayern München II), Lukas Raeder (Schalke U19, i.), Dante (Mönchengladbach, 4.700.000), Tom Starke (Hoffenheim, i.), Patrick Weihrauch (Bayern München U19), Mitchell Weiser (Köln, 500.000)
Távozott: Rouven Sattelmaier (szl.), Hans-Jörg Butt (visszavonult), Ivica Olic (Wolfsburg, i.), Danijel Pranjic (Sporting, i.), Nils Petersen (Bremen, k., 500.000), Uszami Takasi (Gamba Oszaka, kv.)
BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Leonardo Bittencourt (Energie Cottbus, 3.000.000), Oliver Kirch (Kaiserslautern, 400.000), Marvin Ducksch (Borussia Dortmund U19), Koray Günter (Dortmund U19 ), Zlatan Alomerovic (Dortmund II), Marco Reus (Borussia Mönchengladbach, 17.100.000), Julian Schieber (Stuttgart, 6.000.000), Mustafa Amini (Central Coast Mariners, kv.), Marc Hornschuh (Ingolstadt, kv.)
Távozott: Johannes Focher (Sturm Graz, i.), Daniel Ginczek (St. Pauli, k.), Kagava Sindzsi (Manchester United, 15.000.000), Lasse Sobiech (Greuther Fürth, k., 100.000), Marco Stiepermann (Cottbus, 200.000), Antonio da Silva (szl.), Julian Koch (Duisburg, k., 100.000), Lucas Barrios (Kuangcsou Evergrande, 12.000.000), Florian Kringe (szl.), Dimitar Rangelov (Luzern, 400.000), Terrence Boyd (Rapid Wien, 400.000), Mario Vrancic (Paderborn)
FORTUNA DÜSSELDORF
Érkezett: Ronny Garbuschewski (Chemnitz, i.), Mazin Ahmed al-Huthajfi (al-Ittihad, i.), Aliosman Aydin (Düsseldorf II), Gerrit Wegkamp (Osnabrück, 250.000), Tobias Levels (Mönchengladbach, 250.000), Stefan Reisinger (Freiburg, 200.000), Bastian Müller (Bayern München II, i.), André Fomitschow (Wolfsburg II, i.), Csa Du Ri (Celtic, i.), Nando Rafael (Augsburg, i.), Fabian Giefer (Leverkusen, 400.000), Leon Balogun (Bremen II, i.), Axel Bellinghausen (Augsburg, i.), Bruno Soares (Duisburg, i.), Dani Schahin (Greuther Fürth, i.), Ivan Paurevic (Dortmund II, i.), Nikosz Papadopulosz (Olimpiakosz), Adriano Grimaldi (Sandhausen, kv.)
Távozott: Sascha Rösler (Aachen, i.), Markus Krauss (Stuttgarter Kickers, i.), Assani Lukimya-Mulongoti (Bremen, i.), Thomas Bröker (Köln, i.), Michael Ratajczak (szl.), Kai Schwertfeger (Aachen, i.), Ranisav Jovanovic (szl.), Sascha Dum (szl.), Maximilian Beister (Hamburg), Villjan Bijev (Liverpool II, kv.), Adam Matuszczyk (Köln, kv.)
SC FREIBURG
Érkezett: Max Kruse (St. Pauli, 750.000), Marco Terrazzino (Karlsruhe, i.), Christian Günter (Freiburg U19), Erich Sautner (Freiburg II), Munir Buzian (Freiburg II), Christian Bickel (Regensburg, kv.), Vegar Hedenstad (Stabaek, 500.000)
Távozott: Oliver Barth (Aalen, i.), Andreas Hinkel (szl.), Simon Brandstetter (Karlsruhe), Stefan Reisinger (Düsseldorf, 200.000), Erich Sautner (Hallescher, k.), Michael Lumb (Zenit, kv.)
GREUTHER FÜRTH
Érkezett: Stieber Zoltán (Mainz, 800.000), Abdul Baba Rahman (Asante Kotoko, i.), Lasse Sobiech (Dortmund, k., 100.000), Thanosz Pecosz (Leverkusen, 50.000), Michael Hefele (Unterhaching, i.), Wolfgang Hesl (Dynamo Dresden, i.), Thomas Pledl (1860 München, i.), Ilir Azemi (Greuther Fürth II), Issa Ndoye (Voliny Luck, i.)
Távozott: Dani Schahin (Düsseldorf, i.), Aszen Karaszlavov (Botev Plovdiv), Fabian Baumgärtel (Aachen, k.), Jaszmin Fejzics (Aalen), Franco Flückiger (szl.), Christian Rahn (szl.), Christian Dorda (Heracles Almelo, i.), Stephan Schröck (Hoffenheim, i.), Olivier Occéan (Eintracht Frankfurt, 1.300.000)
EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Erik Wille (E. Frankfurt U19), Inui Takasi (Bochum, 1.200.000), Martin Lanig (Köln, Matthias Lehmannért cserébe), Bastian Oczipka (Leverkusen, 600.000), Stefano Celozzi (Stuttgart, i.), Kevin Trapp (Kaiserslautern, 1.500.000), Stefan Aigner (1860 München, i.), Alexander Hien (E. Frankfurt U19), Julian Dudda (E. Frankfurt U19), Olivier Occéan (Greuther Fürth, 1.300.000), Jorgosz Cavellasz (Monaco, kv.)
Távozott: Matthias Lehmann (Köln, Martin Lanigért cserébe), Caio César (szl.), Ümit Korkmaz (Ingolstadt, i.), Habib Bellaid (Sedan, i.), Dominik Schmidt (szl.), Marcos Álvarez (Stuttgarter Kickers, i.), Bamba Anderson (Mönchengladbach, kv.), Erwin Hoffer (Napoli, kv.), Thomas Kessler (Köln, kv.), Marcel Titsch-Rivero (Heidenheim, i.), Gordon Schildenfeld (Dinamo Moszkva, 2.500.000), Ricardo Clark (Stabaek, i.)
HANNOVER 96
Érkezett: Szakai Hiroki (Kasiva Reysol, 1.000.000), Felipe (Standard Liege, 2.500.000), Adrian Nikci (Zürich, 580.000), Willi Evseev (Wiener Neustadt, kv.)
Távozott: Altin Lala (Bayern München II), Carlitos (szl.), Erdal Akdari (Kayserispor, i.), Emanuel Pogatetz (Wolfsburg, 2.300.000), Moritz Stoppelkamp (1860 München, 200.000), Daniel Royer (Köln, 150.000)
HAMBURGER SV
Érkezett: Artjoms Rudnevs (Lech Poznan, 3.500.000), René Adler (Leverkusen, i.), Maximilian Beister (Düsseldorf, kv.), Macauley Chrisantus (FSV Frankfurt, kv.), Lennard Sowah (Millwall, kv.)
Távozott: Romeo Castelen (szl.), David Jarolím (szl.), Mickaël Tavares (szl.), Sören Bertram (Bochum, i.), Miroslav Stepánek (FK Senica, i.), Nagy Dániel (Osnabrück, i.), Mladen Petric (Fulham, i.), Hanno Behrens (Darmstadt, i.), Florian Brügmann (Bochum, i.), Paolo Guerrero (Corinthians, 5.000.000)
TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Filip Malbaszics (Rad Beograd, 1.200.000), Ahmed Szasszi (Hoffenheim II), Uszami Takasi (Gamba Oszaka, k., 300.000), Eren Derdiyok (Leverkusen, 5.500.000), Matthieu Delpierre (Stuttgart, i.), Joseph-Claude Gyau (Hoffenheim II), Tim Wiese (Bremen, i.), Stephan Schröck (Greuther Fürth, i.), Wellington (Linense, kv.), Jens Grahl (Paderborn, kv.), Michael Gregoritsch (Kapfenberg, kv.), Kevin Volland (1860 München, kv.)
Távozott: Gylfi Sigurdsson (Tottenham, 10.000.000), Jukka Raitala (Heerenveen, 800.000), Franco Zuculini (Real Zaragoza, i.), Manuel Gulde (Paderborn), Chinedu Obasi (Schalke, 4.000.000), Peniel Mlapa (Mönchengladbach, 2.500.000), Knowledge Musona (Augsburg, k., 200.000), Tom Starke (Bayern München, i.), Daniel Haas (Union Berlin, i.), Andreas Ibertsberger (szl.), Sedan Laki (Wolfsburg, kv.), Tobias Stróbl (Köln, k.), Dominik Kaiser (RB Leipzig)
1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Benedikt Saller (Mainz II), Shawn Parker (Mainz II), Júnior Díaz (FC Bruges, 100.000), Petar Sliskovic (St. Pauli, kv.)
Távozott: Eugen Gopko (szl.), Mohamed Zidan (szl.), Stieber Zoltán (Greuther Fürth, 800.000), Fabian Schönheim (Union Berlin, k.), Mario Gavranovic (Schalke, kv.)
BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Granit Xhaka (Basel, 8.500.000), Peniel Mlapa (Hoffenheim, 2.500.000), Branimir Hrgota (Jönköping Södra, 200.000), Álvaro Domínguez (Atlético Madrid, 8.000.000), Bamba Anderson (Freiburg, kv.), Lukas Rupp (Paderborn, kv.), Luuk de Jong (Twente, 15.000.000)
Távozott: Tolga Cigerci (Wolfsburg, kv.), Alexander Ring (Helsinki, kv.), Marco Reus (Dortmund, 17.100.000), Roman Neustädter (Schalke, i.), Dante (Bayern München, 4.700.000), Mathew Leckie (FSV Frankfurt, k., 50.000), Elias Kachunga (Hertha, k., 100.000), Logan Bailly (Leuven, i.), Tobias Levels (Fortuna Düsseldorf, 250.000)
1. FC NÜRNBERG
Érkezett: Sebastian Gärtner (Nürnberg II), Philipp Klement (Nürnberg II), Noah Korczowski (Schalke U19 , i.), Timo Gebhart (Stuttgart, 1.000.000), Kijotake Hirosi (Cerezo Oszaka, 1.000.000), Sebastian Polter (Wolfsburg, k.), Roussel Ngankam (Hertha II, i.), Marcos António (Rapid Bucuresti, i.)
Távozott: Philipp Wollscheid (Leverkusen, 7.000.000), Christian Eigler (Ingolstadt, i.), Albert Bunjaku (Kaiserslautern, i.), Manuel Zeitz (Paderborn, k.), Christoph Sauter (Karlsruhe, i.), Dominic Maroh (Köln, i.), Rubin Okotie (Sturm Graz, i.), Juri Judt (RB Leipzig, i.), Daniel Didavi (Stuttgart, kv.), Jens Hegeler (Leverkusen, kv.)
SCHALKE 04
Érkezett: Sead Kolasinac (Schalke U19), Philipp Hofmann (Schalke II), Roman Neustädter (Mönchengladbach, i.), Chinedu Obasi (Hoffenheim, 4.000.000), Tranquillo Barnetta (Leverkusen, i.), Mario Gavranovic (Mainz, kv.), Anthony Annan (Vitesse, kv.), Edu (Besiktas, kv.), Vaszilisz Pliacikasz (Duisburg, kv.)
Távozott: Carlos Zambrano (St. Pauli, 600.000), Hans Sarpei (szl.), Tim Hoogland (Stuttgart, k., 200.000), Peer Kluge (Hertha, 250.000), Ciprian Deac (CFR Cluj, 700.000), Mario Gavranovic (Zürich, i.), Jan Morávek (Augsburg, 550.000), Levan Kenia (Zenit, i.), Raúl (al-Szadd, i.), Mathias Schober (vv.)
VfB STUTTGART
Érkezett: Patrick Funk (St. Pauli, kv.), Raphael Holzhauser (Stuttgart II), Antonio Rüdiger (Stuttgart II), André Weis (Stuttgart II), Kevin Stöger (Stuttgart), Tunay Torun (Hertha, i.), Tim Hoogland (Schalke, k., 200.000), Daniel Didavi (Nürnberg, kv.), Odisseas Vlachodimos (Stuttgart U19)
Távozott: Szakai Gotoku (Albirex, kv.), Matthieu Delpierre (Hoffenheim, i.), Timo Gebhart (Nürnberg, 1.000.000), Khalid Boulahrouz (szl.), Stefano Celozzi (Eintracht Frankfurt, i.), Julian Schieber (Dortmund, 6.000.000)
WERDER BREMEN
Érkezett: Szokratisz Papasztatopulosz (Genoa, 4.500.000), Levent Aycicek (Bremen U19 ), Raphael Wolf (Kapfenberg, 200.000), Richard Strebinger (Hertha, i.), Assani Lukimya-Mulongoti (Düsseldorf, i.), Cimo Röcker (Bremen U19 ), Theodor Gebre Selassie (Slovan Liberec, 1.800.000), Nils Petersen (Bayern München, k., 500.000), Eljero Elia (Juventus, 5.500.000), Sandro Wagner (Kaiserslautern, kv.), Johannes Wurtz (Saarbrücken, i.)
Távozott: Lennart Thy (St. Pauli, i.), Sebastian Boenisch (szl.), Onur Ayik (szl.), Markus Rosenberg (szl.), Tim Borowski (szl.), Tim Wiese (Hoffenheim, i.), Mikaël Silvestre (szl.), Claudio Pizarro (Bayern München, i.), Marko Marin (Chelsea, 9.800.000), Lennart Thy (St. Pauli, i.), Naldo (Wolfsburg, 5.000.000)
VfL WOLFSBURG
Érkezett: Ivica Olic (Bayern München, i.), Emanuel Pogatetz (Hannover, 2.300.000), Bas Dost (Heerenveen, 9.000.000), Kevin Pannewitz (Hansa Rostock, 300.000), Václav Pilar (Hradec Králové, 1.000.000), Patrick Drewes (Wolfsburg U19), Diego (Atlético Madrid, kv.), Thomas Kahlenberg (Évian, kv.), Simon Kjaer (Roma, kv.), Szotiriosz Kirjakosz (Sunderland, kv.), Srdan Lakic (Hoffenheim, kv.), Tuncay Sanli (Bolton, kv.), Naldo (Werder Bremen, 5.000.000)
Távozott: Mario Mandzukic (Bayern München, 13.000.000), Ibrahim Sissoko (Panathinaikosz, k., i.), Nassim Ben Khalifa (Grasshopper, k., i.), Bjarne Thoelke (Dynamo Dresden, k.), Caiuby (Ingolstadt, i.), Kevin Scheidhauer (Bochum), Sebastian Polter (Nürnberg, k.), Chris (szl.), Thomas Hitzlsperger (szl.), Haszan Szalihamidzsics (szl.), André Lenz (vv.), Giovanni Sio (Augsburg, k.), Akaki Gogia (St. Pauli, k.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik