Újabb bírói hiba: gól, ami nem gól

Vágólapra másolva!
2010.01.18. 09:17
null
Tiffert szólt volna, ha biztosan látja, hogy nem volt gól
Címkék
Játékvezetői bakiról beszélnek újra Németországban, miután a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Duisburg–FSV Frankfurt találkozón gólnak ítélték Christian Tiffert lövését. A labda egyébként 1.3 méterrel a gólvonal előtt ért földet.

 

Nem akármilyen esemény szemtanúja lehetett, aki kilátogatott a német labdarúgó-bajnokság másodosztályának első fordulójában a Duisburg–FSV Frankfurt találkozóra. A hazaiak 5–0-ra nyerték meg az összecsapást, de az utolsó gólról még sokáig beszélni fognak.

Történt, hogy egy rövid felszabadítás után a korábbi élvonalbeli játékos, Christian Tiffert emelt kapura. A labda a felső lécről levágódott. De hova? Marco Fritz játékvezető Thomas Münch asszisztens intésére gólt ítélt, de a visszajátszások igazolták, a labda körülbelül egy méterre (egyes mérések szerint 130 centiméterre) ért földet a gólvonal előtt.

„Nem láttam, hogy hova pattant a labda, én csak reagáltam a kollégám jelzésére" – nyilatkozta a meccs után az élvonalbeli kerettag Fritz a Bild című lap kérdésére. A mérkőzés ellenőre, a korábbi FIFA-bíró Hellmut Krug megmagyarázhatatlannak tartja az ítéletet, elmondása szerint világosan lehetett látni, hogy a labda nem volt bent.

„Ha biztos lettem volna abban, hogy a labda nem a gólvonal mögött ért földet, azonnal szóltam volna" – nyilatkozta a „gólszerző" Christian Tiffert, míg csapattársa, Ivica Grlic már a meccs közben gyanakodott, hogy valami nincs rendben ezzel a találattal, ugyanis a szokásokkal eltérően ezúttal nem mutatták meg a kivetítőn.

Más oldalról közelítette meg a történetet Bernd Reisig, az FSV klubigazgatója:

„Legalább minden évben szerepelünk majd a visszatekintőkben."

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik