Tizenöt perces Schalke-blokk, kiestek Szalaiék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.03. 22:36
null
Firmino sokadszor volt a Hoffenheim egyik legjobbja, Gelsenkirchenben gólt szerzett és gólpasszt adott (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjének kedd esti mérkőzésén a Schalke 3–1-re kikapott az első félidőben három gólt szerző Hoffenheimtől hazai pályán. Szalai Ádám, a gelsenkircheniek csatára végigjátszotta az összecsapást, mezőnyben voltak hasznos megmozdulásai, de a hálót csak lesről tudta megrezegtetni. A Dortmund a Saarbrücken elleni idegenbeli 2–0-val lépett tovább a nyolc közé.

Hazai pályán egyértelműen a Bundesliga tabelláján kilenc hellyel előrébb található Schalke tűnt az esélyesebbnek a Hoffenheim ellen, és ugyan az első feljegyezni való helyzet Kai Herdling fölé szálló lövése volt, ekkor még nem lehetett érezni, hogy a gelsenkircheniek az első félidő folytatásában jókora gyomrosba futnak bele.

Pedig így történt, a Hoffenheim nem játszott sokkal jobban, de játékosai élesebbek voltak, jobban felpörögtek a találkozóra, és remek helyzetkihasználással ez három gólt is eredményezett. Az elsőhöz kellett egy jókora egyéni hiba is, Kai Herdling beadását ugyanis Christian Fuchs könnyűszerrel kirúghatta volna a kapuelőterében, ám a luft után Ralf Fährmann kapus esélytelennek bizonyult. 0–1

A gelsenkircheniek erőlködve próbálták átvenni a kezdeményezést, ám veszélyeztetés helyett csak tizenegyes-reklamálásig jutottak, ráadásul Kevin-Prince Boateng esetében teljesen alaptalannak tűnt a panasz, hiszen a ghánai legfeljebb sárga lapot érdemelt volna színészi szárnypróbálgatása miatt, semmiképp sem büntetőt, Szalai Ádám lábát pedig ugyan eltalálta a védő, de előtte mintha a magyar támadó mozdulatában is lett volna szabálytalanság.

Ehhez képest a túloldalon a sárga mezes vendégek két gyors góllal gyakorlatilag megalapozták továbbjutásukat. Előbb Ucsida Acuto veszített labdát a félpálya környékén, a kötényekkel és pontos passzokkal fűszerezett Sven Schipplock, Roberto Firmino, Kevin Volland vezette akció végén pedig utóbbi a kapuba lőtt a 32. percben. Három perccel később Jermain Jonest Sebastian Rudy támadta le agresszívan, a labda a Hoffe szerencséjére, Firmino elé került, ő pedig kíméletlenül kilőtte a jobb alsót. 0–3!

A Schalke padlót fogott, és ugyan felállt, szédelgése még a szünet után is jócskán tartott, húsz perc telt el az első komolyabb helyzetig a második félidőben, ám Szalai lekészítése után Julian Draxler lövésénél Jens Grahl kapus nagyot védett, a pillanatokkal később következő ismétlésnél pedig fölé szállt a labda. A 67. percben jött az egyenlítés, Szalai szépen engedte el a labdát, Draxler készítette le a labdát Jefferson Farfánnak, aki egy finom csel után a jobb alsóba tekert. 1–3

Próbálkozott a Schalke a folytatásban, de az ifjú Max Meyer nagy helyzetben hibázott, Szalai csak lesgólig jutott, a hajrában pedig már csak Fährmannon múlt, hogy nem lett nagyobb a Hoffenheim sikere: a sinsheimiek 3–1-gyel léptek a negyeddöntőbe.

Schalke–Hoffenheim 1–3


A másik esti meccsen érvényesült a papírforma: a Borussia Dortmund némiképp tartalékos összeállításban 2–0-ra nyert a harmadosztály kiesőzónájában tanyázó Saarbrücken otthonában. A bajnokságban és a BL-ben általában csak csereember szerepélt betöltő Jonas Hofmann és Julian Schieber ezúttal egyaránt kezdett, és meghálálta a bizalmat: mindketten egy-egy góllal és gólpasszal zárták a meccset, utóbbi a 19., előbbi a 49. percben vette a be a kaput.

Saarbrücken–Dortmund 0–2



A Hamburg a csereként beállt Ivo Ilicevic hajrában szerzett góljával 2–1-re legyőzte a másodosztályú 1. FC Kölnt, és továbbjutott.A két második ligás élcsapat, az Union Berlin és a Kaiserslautern csatájában utóbbi bizonyult jobbnak, pedig a meccset a fővárosiak otthonában rendezték. Az Union Berlin másfél héten belül kétszer zakózott le 3–0-ra a Lauterntől.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, KEDDI MÉRKŐZÉSEK
Schalke–Hoffenheim 1–3
(Farfán 67., ill. Herdling 21., Volland 32., Firmino 35.)
Saarbrücken–Dortmund 0–2 (Schieber 19., Hofmann 49.)
Union Berlin–Kaiserslautern 0–3
(Orban 18., Zoller 45+1., Gaus 83.)
Hamburg–Köln 2–1 (Beister 42., Ilicevic 84., ill. Matuszczyk 54.)
A győztesek továbbjutottak.

A SZERDAI PROGRAM
Freiburg–Bayer Leverkusen 19.00
Wolfsburg–Ingolstadt 19.00
Eintracht Frankfurt–Sandhausen 20.30
Augsburg–Bayern München 20.30 (tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik