Stieberék hosszabbításbeli győzelme, Schalke-gólparádé

Vágólapra másolva!
2011.07.31. 20:16
null
Raúl remekbe szabott góllal segítette csapatát (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Német Kupa első fordulójában a Stieber Zoltánnal felálló Mainz nem tudott gólt szerezni a rendes játékidőben az ötödosztályú Zweibrücken otthonában, a hosszabbításban azonban kiharcolta a továbbjutást az élvonalbeli csapat. A Schalke átgázolt nyolcadik ligás ellenfelén, a Teningenen, Raúlék 11–1-re nyertek idegenben.

Stieber Zoltán kezdőként lépett pályára a Mainzban, a 18. percben kilépett a bal oldalon, majd betört a tizenhatoson belülre, és az oldalhálóba bombázott. Ezután több jó beadással vétette észre magát a magyar játékos.

A mérkőzés lefújása előtt emberhátrányba került a Mainz, miután Radoslav Zabavnik megkapta második sárgáját – hét percen belül. A rendes játékidő nem hozott gólt, így következhetett a kétszer tizenöt perc hosszabbítás.

Nem kellett sokat várni mainzi gólra, a 95. percben Elkin Soto passzát Petar Sliskovic mintegy 11 méterről helyezte a kapu bal oldalába. A 106. percben egy szabadrúgás után egyenlítethetett volna a Teningen, a játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot.

A hosszabbítás második félideje is tartogatott izgalmakat és gólokat: a 115. percben a gólszerző Sliskovic ezúttal az előkészítő szerepében jeleskedett, passza után Sami Allagui talált a hálóba. Egy perccel később válaszolt a Zweibrücken, Dennis Krob átadásából Stefan Maul állította be a 2–1-es végeredményt.

A Schalke valóságos gólparádét rendezett a nyolcadik ligás Teningen otthonában: már az első félidőben 6–1-re vezettek Raúlék, a második játékrészben öttel toldották meg góljaik számát, így végül 11–1-re győztek.

Klaas-Jan Huntelaar nyitotta a gólok sorát a 3. percben, s a 20. minutumban már 3–1 állt az eredményjelzőn a Schalke javára. Érdekesség, hogy mind a négy találat fejesgól volt.

A 22. percben Huntelaar tovább növelte a gelsenkircheniek előnyét, majd tíz perccel később Raúl a mérkőzés legszebb gólját szerezte: Lewis Holtbytól kapott labdát, majd mintegy 16 méterről senkitől sem zavartatva pazar mozdulattal emelte át a kapujából kirohanó teningeni kapust.

Huntelaar végül négy gólt szerzett a mérkőzésen, Raúl, Holtby és Mario Gavranovic is duplázott.

Az élvonalbeli Hoffenheim is megszenvedett a továbbjutásért a hatodosztályú Germania Windeck otthonában: a 36. percben a hazaiak jutottak előnyhöz, majd Szejad Szalihovics büntetőből egyenlített. A rendes játékidőben több gól nem esett, így következhetett a hosszabbítás.

A túlórában aztán fölénybe került az első osztályú gárda, előbb Fabian Johnson, majd a Liverpooltól érkező Ryan Babel talált a hálóba, így végül továbbment a Hoffenheim.

Az élvonalba feljutó Hertha BSC az ötödosztályú Meuselwitz otthonában aratott 4–0-s győzelmet, Gustavo Adrián Ramos öt perc alatt duplázott a mérkőzésen.

A Köln a negyedosztályú Wiedenbrück otthonában ment tovább, míg a Fortuna Düsseldorf a szintén negyedik vonalbeli Hessen Kasselt búcsúztatta.

NÉMET KUPA
1. FORDULÓ
Germania Windeck (VI.)–Hoffenheim (I.) 1–3 – hosszabbítás után
Meuselwitz (V.)–Hertha BSC (I.) 0–4
Teningen (VIII.)–Schalke 04 (I.) 1–11
Hessen Kassel (IV.)–Fortuna Düsseldorf (II.) 0–3
Wiedenbrück (IV.)–1. FC Köln (I.) 0–3
Zweibrücken (V.)–Mainz 05 (I.) 1–2 – hosszabbítás után
KORÁBBI EREDMÉNYEK
Eimsbüttel (VII. ligás)–Greuther Fürth (II.) 0–10
Unterhaching (III.)–Freiburg (I.) 3–2
Anker Wismar (V.)–Hannover (I.) 0–6
Karlsruhe (II.)–Alemannia Aachen (II.) 3–1
Oberneuland (V.)–Ingolstadt (II.) 1–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik