Schalke: Szalait választották meg augusztus legjobbjának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.27. 11:37
null
Szalai (középen) augusztus legjobbja lett a Schalke szurkolói szerint
Szalai Ádámot választották meg augusztus legjobb labdarúgójának klubja, a Schalke 04 szurkolói. A német élvonalbeli együttes hivatalos honlapján írt ki szavazást, és a voksok 35 százalékát gyűjtötte be a magyar válogatott támadó, amivel épphogy megelőzte a második helyen záró Jefferson Farfánt (34 százalék). Összesen közel 10 ezer drukker szavazott.

 

„Nagyon büszke vagyok erre a díjra" – idézi a schalke04.de Szalai Ádámot, akit augusztus legjobb játékosának választottak a gelsenkircheni klub szurkolói.

A 25 éves csatár augusztusban négy bajnokin két gólt szerzett, a PAOK elleni BL-selejtező visszavágóján pedig duplájával főtáblára lőtte csapatát.

Azóta azonban nem megy a nyáron a Mainztól nyolcmillió euróért megvásárolt Szalainak, augusztus 27. óta ugyanis nem szerzett gólt tétmeccsen, percesítve 517-nél tart. A válogatott csatár egyébként Jens Keller vezetőedző elmondása szerint betegen játszott a szerdai kupameccsen, ennek ellenére szombaton, a Hoffenheim elleni idegenbeli bajnokin is ott lesz a csapatban. Klaas-Jan Huntelaar továbbra sem bevethető.

HITZFELD SZERINT SZALAI NEM JÓ HUNTELAAR-POTLÓ
Ottmar Hitzfeld, a svájci válogatott kapitánya, a Bayern München és a Borussia Dortmund korábbi vezetőedzője szerint a Schalke nehéz időket él meg, mert Szalai Ádám nem tudja megfelelően pótolni a gelsenkircheniek sérült holland válogatott támadóját, Klaas-Jan Huntelaart.

Hitzfeld a sky.de szakértőjeként nyilatkozott a forduló előtt, és a Schalkéról szólva elmondta, a Huntelaar kiesése nagyon meglátszik a csapat játékán.

„Úgy gondolom, hogy Jens Keller jó munkát végez a csapatnál. Ahogy az előző szezonban a Bajnokok Ligájába vezette a klubot, az nagyszerű volt, még ha jelenleg nem is áll olyan jól a Bundesligában a csapat. Ugyanakkor nem felejthető, hogy a legjobb csatár, Klaas-Jan Huntelaar hetek óta hiányzik, és Szalai Ádám nem képes őt helyettesíteni” – vélte a Németországban nagy elismerésnek örvendő 64 éves szakember.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik