BL, El: a következő szezontól a klubot váltók is játszhatnak

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 13:02
null
Philippe Coutinho a tavasszal nem játszhat a Bajnokok Ligájában (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében a következő szezontól kezdődően a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is nevezhető lesz három olyan játékos, aki abban az idényben más csapat színeiben már pályára lépett.

 

 

A jelenleg érvényben lévő szabályozás miatt több klub sem a legerősebb játékoskeretével vesz részt a kieséses szakaszban a BL-ben, illetve az El-ben: a Barcelona Philippe Coutinho, míg az Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang játékára nem számíthat tavasszal a nemzetközi porondon, mert ezek a futballisták korábbi klubjaikban (Liverpool, Borussia Dortmund) érintettek voltak ősszel az adott sorozatban.

Az UEFA ezzel a döntéssel a bajnokságok példáját követi, ahol nem korlátozzák a januárban szerződtetett játékosok szerepeltetését.

Az európai szövetség azt is bejelentette: a döntőbe jutó csapatok a következő idénytől 18 helyett 23 labdarúgót nevezhetnek a finálékra, valamint azt is, hogy a következő szezontól az egyenes kieséses szakaszban bevezetik a negyedik cserét, azaz ha kétszer tizenöt perces hosszabbításra kerül sor, a ráadásban lehet még egyet cserélni a három változtatáson felül.

Mint ismert, nemrég az UEFA már közölte, hogy a 2018–2019-es évadtól jelentős újítások lépnek életbe Európában a kontinentális kupasorozatokban. Többek között a BL-meccsek kezdési időpontja, a selejtezők lebonyolítása és az automatikus BL-főtáblás helyek száma is megváltozik.

UEFA on Twitter

From next season, there will be some important changes to @ChampionsLeague, @EuropaLeague & #SuperCup regulations: 4th substitute Expanded squads for finals New kick-off times Player registration Read more https://t.co/9PjPXH6Ics



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik