Robben a hajrában lőtte tovább a Bayernt

Vágólapra másolva!
2011.12.20. 21:04
null
A Bochum nem bírta a hajrát a Bayern ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjében a Bayern München a hosszabbításban harcolta ki a győzelmet a VfL Bochum otthonában: Arjen Robben a 91. percben lőtte a bajorok győztes gólját. A második ligás Greuther Fürth nagy bravúrt vitt véghez: kiejtette az élvonalbeli Nürnberget.

 

 

DORTMUNDI SZENVEDÉS ÉS TOVÁBBJUTÁS
A Borussia Dortmund a másodosztály listavezetőjével, a Fortuna Düsseldorffal nézett farkasszemet idegenben, és a vártnál sokkal jobban megszenvedett a továbbjutásért.
A találkozó meghatározó eseménye volt, hogy a 34. percben Manuel Gräfe játékvezető kiállította a dortmundiaktól Patrick Owomoyelát. A vendégek ezt követően hiába alakítottak ki helyzeteket, a mezőnyfölény mégiscsak a hazaiakkal volt, ám Mats Hummels és társai jól zártak, így végül a hosszabbításban sem született gól.
A tizenegyespárbajban a hazaiak csapatkapitánya, Andreas Lambertz ugyan hibázott, de a játékvezető újrarúgatta a tizenegyest, ekkor pedig már belőtte. Nem úgy Thomas Bröker a negyedik párban, a fekete-sárgák viszont nem hibáztak, így az elsőosztályú csapat ment tovább.

BOCHUM–BAYERN MÜNCHEN

Nem játszott megilletődve a második vonalban szereplő Bochum, s bátor támadójátékának meg is lett az eredménye, ugyanis a 26. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: Mirkan Aydin kapott remek labdát a jobb oldalon, középre adásáról lemaradtak a vendégek, a hosszún érkező Giovanni Federico könnyedén lőtt a bajorok kapujába. (1–0)

A Bayern a fordulás után felpörgette az iramot, s kezdeti mezőnyfölényét hamar gólra váltotta: a csereként beálló Mario Gomez kényszerítőzött Toni Kroosszal, a labda végül a középpályáshoz került, aki estében, mintegy tíz méterről lőtte ki a bal alsót. (1–1)

Sokáig úgy tűnt, hogy marad a döntetlen a rendes játékidő végén és hosszabbításra kerül sor, ám a 91. percben jött Arjen Robben és továbblőtte a Bayernt: Franck Ribéry iramodott meg a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd a túloldalon érkező holland szélső elé tálalt, aki mintegy tíz méterről a hálóba helyezett. (2–1)

NÜRNBERG–FÜRTH

A frank derbi esélyesének az élvonalbeli Nürnberget tekintették, ám a Fürth trénere, Michael Büskens a mérkőzés előtt elmondta: csapata remek formában van az utóbbi időben, s megpróbálják minimálisra csökkenteni az osztálykülönbséget a kupameccsen.

Ezt nem is csinálták rosszul a vendégek, a nagy iramban kezdődő találkozó 15. percében meg is szerezték a vezetést: Heinrich Schmidtgal beadását Christopher Nöthe csúsztatta tovább, végül Edgar Prib bólintott a hálóba. (0–1)

Ezután őrizte előnyét a Fürth, majd a 66. percben emberhátrányba került: Ernd Nehrig megkapta második sárgáját (17 percen belül), így kiállította a játékvezető. A Nürnberg a mérkőzés hátralévő részében nem tudta feltörni ellenfele védelmét, így kikapott, s búcsúzott a sorozattól.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Fortuna Düsseldorf–Borussia Dortmund 0–0 – 11-esekkel: 4–5
Hoffenheim–Augsburg 2–1
VfL Bochum–Bayern München1–2
1. FC Nürnberg–Greuther Fürth 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik