Öngóllal került a szakadék szélére a Hertha

Vágólapra másolva!
2012.05.10. 22:37
null
Nagy a baj: a kék mezes Herthának már csak „egy meccs az élet” (Fotó: Reuters)
Címkék
Fél lábbal már a német labdarúgó Bundesligában érezheti magát a Fortuna Düsseldorf, mely az osztályozó első mérkőzésén a berlini Olimpiai Stadionban győzött 2–1-re a Hertha BSC ellen.

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában talált rá az utolsó menekülési útvonalra a Hertha BSC, mely a Hoffenheim legyőzésével ért oda az 1. FC Köln kárára az osztályozót jelentő 16. helyre, de a berliniek megkönnyebbülése nem tartott sokáig: az osztályozó első mérkőzésén a Fortuna Düsseldorf ugyanis 2–1-re győzött a fővárosban.

Pedig jól kezdődött a Herthának a meccs: a 19. percben Anisz Ben-Hatira beadására bólintott rá (és bólintott a hálóba) Roman Hubnik, vad ünneplést indítva ezzel a lelátón.

A meccset egyébként meglehetősen jó játékkal kezdő Düsseldorf elbizonytalanodott és visszaesett, a Hertha hajtott a második találatra, de sikertelenül. A berliniek az 58. percben Ben-Hatira szöglete után Ramos révén óriási helyzetet hibáztak el, a Fortuna pedig büntetett: a 64. percben Thomas Bröker egy szóló után talált be, így a vendégek egyből sokkal jobb helyzetbe kerültek. A következő csapás a 71.-ben jött, mikor egy Ilsö-szabadrúgást Ramos továbbított fejjel, védhetetlenül saját kapujába. Nem elég a kihagyott helyzet, még ez is (ritka nagy öngól volt)...

És hogy a Hertha szerencséje elfogyott, arra újabb bizonyíték volt a 87. perc eseménysora: Ronny távoli szabadrúgása a jobb oldali kapufát találta el, egyenlíteni pedig nem sikerült (sőt, Bröker révén majdnem megszerezte a harmadik gólt is a vendégcsapat) – a Düsseldorf 1997 után ismét az élvonal tagja lehet, ha sikerrel abszolválja a visszavágót, a Hertha pedig újból „pokolra szállhat". A Hertha trénere, Otto Rehhagel 1978–1979 után (akkor a Bielefeld edzője volt) eshet ki ismét a német élvonalból aktuális csapatával – a berlini csapatnak már csak egy dobása maradt.

NÉMET BUNDESLIGA
OSZTÁLYOZÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Hertha BSC–Fortuna Düsseldorf 1–2 (Hubnik 19., ill. Bröker 64., Ramos 71. – öngól)
Visszavágó: május 15., 20.30, Düsseldorf

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik