Olimpia 2024: siker esetén Kiel lenne Hamburg „új kikötője”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 18:57
Amennyiben Hamburg nyeri el a 2024-es olimpia rendezési jogát, akkor Kiel adna otthont a vitorlásversenyeknek.

A Német Olimpiai Bizottság, Hamburg városa és a Német Vitorlás Szövetség hétfőn közösen jelentette be, hogy amint az előző két németországi játékok, az 1936-os berlini és az 1972-es müncheni olimpia alkalmával, úgy ezúttal is a Hamburgtól kevesebb mint 100 kilométerre, a Balti-tenger partján fekvő kikötőváros lenne a helyszíne a sportág eseményeinek. Kiel mellett Lübeck, Rostock és Cuxhaven szerette volna vendégül látni a vitorlázókat.

A városoknak szeptember 15-ig kell jelezniük rendezési szándékukat, de később visszavonhatják a pályázatot. A házigazdáról 2017-ben Limában dönt a NOB.

Mostanáig Boston, Róma, valamint a német „háziversenyben” győztes Hamburg jelezte, hogy versenybe száll a 2024-es olimpiáért.

Párizs mellett Baki, Doha és Isztambul érdeklődik, hasonló szándékot jelzett korábban Durban is, amely azonban időközben – úgy tűnik – letett a kandidálásról. A dél-afrikai sportminiszter februárban irreálisnak nevezte a jelentkezést.

A Magyar Olimpiai Bizottság a február 6-i közgyűlésén úgy döntött, javasolja Budapest városának és Magyarországnak, hogy vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik