Nürnberg: Stieber kölcsönbe érkezik a HSV-tól – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.18. 15:05
null
Stieber Zoltán a Nürnbergben folytatja (Fotó: fcn.de)
A német másodosztályban szereplő 1. FC Nürnberg csapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy kölcsönvette a Hamburger SV magyar válogatott támadó középpályását, Stieber Zoltánt.

A Nürnberg egyelőre féléves kölcsönszerződést kötött Stieberrel, de ha mindkét fél elégedett az együttműködéssel, akkor a patinás klubnak kivásárlási opciója is van. A Nürnberg nyáron vásárolhatja ki szerződéséből Stiebert, aki a HSV-nál az ősszel alig-alig lépett pályára.

„Olyan játékost kerestünk megoldásként a piacon, aki azonnali erősítést jelent, és nem kell megszoknia a közeget. Zoltánban megvolt mindez. A játékstílusával és azzal, hogy több poszton is bevethető, pontosan megfelel a kritériumoknak – köszöntötte Stiebert az 1. FCN sportigazgatója, Andreas Bornemann. Stieber korábban már több Bundesliga 2.-es csapatnál is kulcsjátékos volt, többször bizonyította, hogy a német második ligában meghatározó futballista.

„A legutóbbi hat hónap Hamburgban nem alakult úgy, ahogy vártam, nem voltam elégedett. Célom, hogy minél többet játsszak, és ezért örülök, hogy Nürnbergbe igazolhattam. Nagyon jól ismerem a másodosztály mezőnyét, és remélem, megfelelően tudom segíteni a klubot” – így Stieber, aki a tizenhatos számot kapta meg új csapatánál.

A magyar légiós egyből el is utazik a Nürnberg keretével Törökországba edzőtáborozni – Stieber lett a patinás csapat első téli igazolása. A tízszeres magyar válogatott játékos a Schalkéhoz aláíró Alessandro Schöpf helyére érkezett.

A Nürnberg a harmadik helyen telel a Bundesliga 2.-ben, nyolc pontra a listavezető RB Leipzigtől és ötre a második Freiburgtól. A német második ligából az első két helyezett jut fel a Bundesligába, a harmadik pedig osztályozót vívhat az osztályváltásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik