Női foci: Jakabfiék nem várt izgalmak után kupagyőztesek

Vágólapra másolva!
2020.07.04. 19:45
null
A Wolfsburg idén is megnyerte a Német Kupát – de most nagy csatára kényszerítették (Fotó: AFP)
Jakabfi Zsanett csapata, a bajnok VfL Wolfsburg a 3–3-as rendes játékidő után tizenegyesekkel 4–2-re legyőzte az SGS Essent a női labdarúgó Német Kupa kölni döntőjében, ezzel megvédte címét, és sorozatban hatodszor hódította el a serleget.


A Wolfsburg először az 1., másodszor a 18. percben került hátrányba, aztán a második félidőben fordított, ám a Bundesliga mögöttünk hagyott idényében ötödik helyen végző Essen a 91. percben szerzett találattal hosszabbításra mentette a meccset. A lila-fehérektől bravúr volt, hogy háromszor is bevették Jakabfiék kapuját, a Wolfsburg ugyanis legutóbb 2019 februárjában kapott legalább három gólt a honi színpadon tétmérkőzésen, a Bayern München elleni 4–2-es bajnoki vereség alkalmával.

A ráadásban nem esett gól, s bár a tizenegyespárbajban először a wolfsburgi Alexandra Popp hibázott, a címvédő végül 4–2-re megnyert a szétlövést.

Jakabfi Zsanett végig a kispadon ült a mérkőzésen.

A Wolfsburg 2013 óta a Német Kupa nyolc kiírásából hetet megnyert, és egymást követő negyedik évben duplázott Németországban – a bajnokságban nyolc pont előnnyel végzett az élen a Bayern előtt.

A DÖNTŐ ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik