Németország: többmilliós büntetés a véres bikafejért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.07. 11:20
A 2015–2016-os szezonban a német harmadosztályt megnyerő, ezzel a második ligába feljutó Dynamo Dresden sohasem a visszafogott szurkolóiról volt híres. A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas képet tartalmaz!

Korábban beszámoltunk róla, hogy az augusztus 20-i Dynamo Dresden–RB Leipzig labdarúgó Német Kupa-mérkőzésen a hazai szurkolók egy véres bikafejet dobtak a szektoruk elé. A drezdai szimpatizánsok ezzel fejezték ki nemtetszésüket, hogy a Red Bull által szponzorált – mindössze hét éve alapított – RasenBallsport Leipzig már a Bundesligában szerepel (Gulácsi Péterrel és Kalmár Zsolttal a soraiban).Korábban beszámoltunk róla, hogy az augusztus 20-i Dynamo Dresden–RB Leipzig labdarúgó Német Kupa-mérkőzésen a hazai szurkolók egy véres bikafejet dobtak a szektoruk elé. A drezdai szimpatizánsok ezzel fejezték ki nemtetszésüket, hogy a Red Bull által szponzorált – mindössze hét éve alapított – RasenBallsport Leipzig már a Bundesligában szerepel (Gulácsi Péterrel és Kalmár Zsolttal a soraiban).

A két csapat rivalizálása már a kezdetek óta fennáll, a drezdaiak nem nézik jó szemmel, hogy az RB Leipzig lett Szászország tartomány első számú együttese.

A levágott bikafej (Fotó: Twitter)
A levágott bikafej (Fotó: Twitter)

A videofelvételek segítségével a drezdai rendőrségnek most sikerült azonosítania a tettest, aki egy 21 éves brandenburgi férfi. Minden bizonnyal örökös kitiltás vár rá a stadionból az incidens után – írja a Bild.

A Dynamo tízezer eurós büntetést (átszámítva mintegy 3 millió forint) kapott, amelyet a klub kifizettetne azzal a személlyel, aki bedobta a bikafejet, illetve azokkal, akik a segítségére voltak, hogy bejuttassa azt a létesítménybe.

Áprilisban egy felfújható lila malaccal „kedveskedtek" a drezdai szurkolók az Erzgebirge Aue drukkereinek. Akkor húszezer euróra büntette a klubot a Német Labdarúgó-szövetség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik