Németország: náci tisztelgés miatt kirúgtak két lipcsei utánpótlásedzőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.07. 12:35
Botrány rázta meg a német labdarúgást, a negyedosztályban szereplő Lokomotive Leipzig két utánpótlásedzőjét is menesztette, amiért a játékosokról elfogadhatatlan csapatképet készítettek és terjesztettek.

A játékosok félmeztelenül, náci karjelzéssel tisztelegtek edzőik előtt, az elkészült fotót pedig a WhatsApp-on keresztül terjesztették. „Ez egy igazi arculcsapás” – reagált közleményében a vezetés, miután kiderült az eset. „Ez egy igazi arculcsapás” – reagált közleményében a vezetés, miután kiderült az eset.

A negyedosztályú klubnál az ifjúsági csapat két edzőjét azonnal kirúgták, a helyi rendőrségnél hivatalos panaszt is benyújtottak ellenük, a futballisták játékjogát pedig azonnali hatállyal a szezon végéig felfüggesztették.

„Ez minden sportolónak, klubtagnak és a józan észnek hatalmas pofon volt. Az igazgatótanács tagjaiként megdöbbentünk, hogy ilyesmi megtörténhetett. Az edzők a fiatalokat a saját céljaikra használták fel”nyilatkozta a Lokomotive Leipzig alelnöke, Alexander Voigt.

A klub azonnali intézkedéseket és workshopokat tervez, amelyek a demokráciáról, az antiszemitizmusról és az erőszakos cselekményekről szólnak majd, de a Leipziger Volkszeitung úgy tudja, az U16-os csapatot elviszik a holokauszt emlékhelyeire is.

Szászország tartományi sportszövetsége (LSB) dicsérte a klubot a gyors reakcióért. „Az a tény, hogy a klub gyorsan reagált, azt mutatja, hogy nagyon komolyan veszi az esetet” – írta közleményében az LSB.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik