T. I. 2019.09.19 12:09 Frissítve: 2019.09.24 00:24

Németország: a Bayern elnöke kiakadt Ter Stegenre és a német szövetségre

Egyre nagyobb a feszültség a német válogatottnál Manuel Neuer és Marc-André ter Stegen rivalizálása miatt. A Barcelona kapusa a legutóbbi válogatott mérkőzések után adott hangot nemtetszésének, amiért továbbra is a kispadon kap helyet, szemben a Bayern München hat évvel idősebb kapuvédőjével. A nyilatkozat odáig vezetett, hogy német sajtóhírek szerint Neuer 2020-ban az Európa-bajnokság után le mondhatja a válogatottságot emiatt. Uli Hoeness, a Bayern nyáron leköszönő elnöke nem hagyta szó nélkül a történteket.

Neuer és Ter Stegen rivalizálása egyre élesebbé válik (Fotó: AFP)

 

A Sport Bild számolt be a hírről, hogy Neuer fontolgatja a válogatottól való visszavonulást. A lap szerint a 2020-as Európa-bajnokság lehet a rutinos kapus utolsó nagy tornája a német csapattal – az ötlet pedig azután kezdett el körvonalazódni Neuer fejében, hogy Ter Stegen a sajtónak panaszkodott. 

„Nem könnyű magyarázatot találnom arra, ami történik. Továbbra is megteszek mindent, amit tudok, de megmondom őszintén, ez a válogatott meccsek miatti szünet eléggé nagy csapás volt a számomra” – mondta a Barcelonában jó formát mutató Ter Stegen néhány nappal ezelőtt a Sky Sportsnak.

„Ez egy vicc” – reagált a történtekre Hoeness a Bayern Crvena zvezda ellen 3–0-ra megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzése után. A klubvezető szerint a nyilatkozatnak sem szabadott volna megszületnie, nemhogy azt a német sajtó úgy felfújja, ahogyan aztán történt. 

„A nyugatnémet sajtó látványosan kiállt Marc-André mellett, úgy támogatják, mintha legalább 17 világbajnokságot nyert volna. Azt viszont nem látom, hogy a déli sajtó ugyanígy kiállna Manuel mellett. Alapvetően helytelen, hogy egy ilyen téma a nyilvánosság elé kerülhetett. A kapuskérdés olyan dolog, ami a szövetségi kapitányra és a játékosokra tartozik csak.”

„A hierarchiának világosnak kell lennie, és a szövetség azzal járna a legjobban, ha kijelentené, Manuel Neuer az egyes. Hosszú évek óta ő a világ legjobb kapusa. Egy ideig sérült volt, de egyértelmű volt, hogy amint visszatér a régi formája, csakis ő lehet a német válogatott kapusa” – tette hozzá Hoeness.

„Nagyobb támogatást vártam a szövetségtől. De nem ez az első alkalom, hogy gondok akadnak a szövetséggel. Előbb három játékosunkkal tették ezt a világbajnoki sikertelenség miatt, most pedig Manuellel próbálják meg" – utalt a Bayern év végén visszavonuló elnöke arra, hogy a vb után Joachim Löw szövetségi kapitány kijelentette, többé nem számít Thomas Müllerre, Jérome Boatengre és (az azóta már Dortmundba szerződő) Mats Hummelsre.

A 33 éves Neuer eddig 86-szor, a 27 éves Ter Stegen 22-szer lépett pályára a német válogatottban. 

2020.06.01 21:14:52

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Olyan ez a modern világunk, hogy meglehetősen sok információ jut el hozzám, amely nem feltétlenül rám tartozik. Magánügy. Engem a klasszis a pályán érdekel.

2020.06.01 20:01:13

Német labdarúgás M. G.

Kölnben „kiszakadt a gólzsák”, a lipcseiek visszaelőzték a Mönchengladbachot és a Leverkusent.

2020.05.31 14:46:03

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A jég csak az 54. percben tört meg, utána viszont mészárlást tartott a Dortmund. Sancho mesterhármast szerzett.

2020.05.30 16:34:27

Német labdarúgás H. D.

Lewandowski duplázott, így már az összes jelenlegi Bundesliga-csapat ellen van gólja.

2020.05.30 15:11:55

Német labdarúgás H. D.

Dárdai Márton végig a kispadon ült • Bruno Labbadia vezetésével továbbra is veretlenek a berliniek.