Németország: az Eb-ezüstérmes bevallotta, hogy meleg

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.01.08. 13:02
null
Thomas Hitzlsperger a legújabb coming out főszereplője (Fotó: Action Images – archív)
Újabb coming out a sportvilágban: a korábbi német válogatott labdarúgó, Thomas Hitzlsperger az egyik német lapnak adott interjúban bevallotta, hogy meleg.

Az utóbbi időben egyre több sportoló vallott homoszexualitásáról, többek között Tom Daley műugró, Anton Hysén és Robbie Rogers futballisták. A Die Zeitnak adott interjúban az 52-szeres német válogatott Thomas Hitzlsperger is bevallotta, hogy meleg.

Hitzlsperger játékosként megfordult többek között az Aston Villában, az Evertonban, a West Hamben, a Stuttgartban, a Wolfsburgban és a Lazióban is. A német válogatottal 2006-ban vb-bronzérmes, majd 2008-ban Eb-ezüstérmes lett. 2013 szeptemberében mindössze 31 évesen befejezte profi pályafutását sorozatos sérülései miatt.

Ő az első játékos a Premier League történetében, aki nyíltan beszélt másságáról.

Angela Merkel német kancellár és Uli Hoeness, a Bayern München elnöke 2012 szeptemberében szexuális orientációjuk felvállalására biztatta a németországi meleg labdarúgókat. Hoeness akkor azt mondta, csak idő kérdése, hogy egy-egy profi futballista nyíltan vállalja homoszexualitását. Az Arsenal német válogatott támadója, Lukas Podolski a Twitteren üdvözölte a coming outot: „Tisztelet Thomas Hitzlsperger bátor és helyes döntéséért. Nagyon fontos jelet ad ezzel a coming outtal” – írta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik