MTI 2020.09.24 09:31 Frissítve: 2020.09.24 10:31

Németország: a klubok nem engednék el játékosaikat a válogatottba

Kibontakozóban van a vita a német élvonalbeli labdarúgóklubok és Joachim Löw szövetségi kapitány között, mert az egyesületek nem szívesen engednék el játékosaikat a válogatottba, amely október 10-én a koronavírus-járvánnyal jelentősen sújtott Ukrajnában játszik Nemzetek Ligája-mérkőzés.

Joachim Löw bajban lehet a német válogatott keretének összeállításakor (Fotó: AFP)

A gondot az jelenti, hogy a Németországba való visszatérés után kötelező karanténidőszak várhat a futballistákra, így a klubjuk soron következő meccsein nem lesznek bevethetők.

A szeptemberi válogatott meccsek után például Krzysztof Piatek nem léphetett pályára a Hertha Német Kupa-meccsén, mert a lengyel nemzeti együttessel Bosznia-Hercegovinában szerepelt NL-találkozón, a visszautazás után pedig karanténba kellett vonulnia.

„Dolgozunk a különböző megoldásokon, de fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy ne engedjük el a futballistákat a válogatott mérkőzésekre, ha nincs érvényben olyan szabályozás, amely lehetővé teszi, hogy visszaérkezésük után azonnal újra bevethetők legyenek” –  jelentette ki Sebastian Kehl, a Borussia Dortmund engedélyekért felelős vezetője. Szerinte ezzel a témával az összes Bundesligában szereplő együttes „komolyan foglalkozik”.

A nemzetközi szövetség (FIFA) korábban a pandémia miatt engedélyezte az egyesületeknek, hogy maguk dönthessenek arról, elengedik-e a válogatott összecsapásokra a játékosokat, így októberben a német csapatok akár azt is megtehetik, hogy nem bocsátják a Nationalelf rendelkezésére a futballistákat.

Joachim Löwnek
a jövő héten kell kijelölnie keretét a soron következő meccsekre. A németek előbb október 7-én barátságos találkozón Törökországot, majd október 13-án NL-összecsapáson Svájcot fogadják Kölnben, a kettő között lépnek pályára Ukrajna vendégeként.

Oliver Bierhoff,
a válogatott menedzsere szerint a klubok pontosan tisztában vannak vele, hogy a nemzeti csapatnál különös figyelmet fordítanak a higiéniás intézkedésekre.

„Az oda- és visszautazás, valamint a mérkőzés lejátszása összesen 36 órát vesz igénybe, a helyszínen pedig védett körülmények között leszünk" – hangsúlyozta Bierhoff.
2020.10.15 19:11:22

Német labdarúgás L. PAP ISTVÁN

BAYERN MÜNCHEN 3. RÉSZ A sorozat harmadik részében a döcögő nyolcvanas évekről esik szó, benne két magyar trénerrel.

2020.10.08 16:17:37

Német labdarúgás L. PAP ISTVÁN

BAYERN MÜNCHEN, 2. RÉSZ. Sikeres bajor csúcstámadások a hetvenes évek futballszínpadán – főszerepben a háromkirályok.

2020.10.04 17:21:34

Német labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Többször is a padlóról állt fel a Hertha, de nem lett döntetlen, mert a lengyel csatár négy gólja győzelmet hozott a Bayernnek.

2020.10.03 17:41:33

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kiváló futballal tért vissza a kezdőcsapatba a magyar válogatott védő, az ellenfél kapuja előtt is remekelt.

2020.10.03 13:04:14

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A Freiburg fél óráig jól tartotta magát a Dortmund otthonában, de aztán beindult a Haaland, Reus, Reyna hármas.