Német Kupa: szenvedett a másodosztály kiesőjelöltje ellen a Bayern

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.29. 21:53
null
Thomas Müller gólja továbbjutást ért a Bayern Münchennek (Fotó: AFP)
A Sallai Rolanddal felálló Freiburg hazai pályán 3–1-re kikapott az Union Berlintől a Német Kupában a legjobb 32 között, így a fővárosi csapat jutott be a nyolcaddöntőbe. A magyar válogatott játékos kezdőként 62 percet töltött a pályán, csapata az utolsó öt percben kapott két góllal búcsúzott. A Bayern München sokáig hátrányban volt a másodosztályú VfL Bochum ellen, a hajrában szerzett gólokkal azonban továbbjutott.

 

A forduló eddigi legnagyobb meglepetését a negyedosztályú Saarbrücken szolgáltatta, amely kiejtette az élvonalbeli 1. FC Kölnt – a 3–2-es hazai sikert hozó mérkőzés mind az öt gólja a második félidőben született.

VFL BOCHUM–BAYERN MÜNCHEN

Neuer – Kimmich, Pavard, J. Boateng, Davies – Thiago Alcántara, Tolisso, Goretzka, Perisic, Coman – Gnabry összeállításban lépett pályára a Bayern München annak a VfL Bochumnak az otthonában, amely a másodosztályban az osztályozót jelentő 16. helyen áll. Többnyire a vendégek akarata érvényesült, a 36. percben mégis a házigazda szerezte meg a vezetést. Danny Blum lőtte középre a bal oldalról élesen a labdát, amely a menteni igyekvő Alphonso Daviesről saját kapujába pattant (1–0).

Az erőn felül teljesítő bochumiak jól tartották magukat, Niko Kovac pedig beküldte a padon ücsörgő támadóit: Robert Lewandowski, Thomas Müller és Philippe Coutinho is pályára lépett a második játékrész első felében. Ezáltal meg is élénkült a bajorok támadójátéka, a 83. percben Serge Gnabry egyenlített, majd öt perccel később emberhátrányba is került a második ligás együttes Bella Kotchap kiállítása miatt.

A rendes játékidő utolsó előtti percében Kingsley Coman beadott a jobb oldalról, középen pedig vércseként csapott le Thomas Müller, aki közvetlen közelről a nyakán lógó védő szorításában hálóba tuszakolta a Bayern München továbbjutást érő találatát. 1–2

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
MSV Duisburg (III.)–Hoffenheim 0–2
Freiburg–Union Berlin 1–3
Hamburger SV (II.)–VfB Stuttgart (II.) 1–2 – hosszabbítás után
Saarbrücken (IV.)–1. FC Köln 3–2
VfL Bochum (II.)–Bayern München 1–2
Arminia Bielefeld (II.)–Schalke 2–3
Darmstadt (II.)–Karlsruher SC (II.) 0–1
Bayer Leverkusen–Paderborn 1–0

SZERDÁN JÁTSSZÁK
18.30: Kaiserslautern (III.)–Nürnberg (II.)
18.30: Verl (V.)–Kiel (II.)
18.30: Werder Bremen–Heidenheim (II.)
18.30: Wolfsburg–RB Leipzig (Tv: Sport1)
20.45: Borussia Dortmund–Borussia Mönchengladbach (Tv: Sport1)
20.45: Düsseldorf–Erzgebirge Aue (II.)
20.45: Hertha–Dresden (II.)
20.45: St. Pauli (II.)–Eintracht Frankfurt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik