Kimmich elöl, hátul nyerő: négy közé jutott a Bayern a kupában

CS. Z.CS. Z.
Vágólapra másolva!
2020.03.03. 20:42
null
Joshua Kimmich gólját ünneplik a társak (Fotó: AFP)
A labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjében a Schalke 1–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Bayern Münchentől, így a címvédő bejutott a négy közé.

 

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Schalke 04–Bayern München 0–1 (Kimmich 40.)

Egyértelműen a Bayern München volt az esélyese a negyeddöntő második meccsének, hiszen amilyen jó formában van 2020-ban a bajor gárda, annyira gyatrán szerepelt az elmúlt hetekben a Schalke. Ennek ellenére a felforgatott kezdőcsapattal felálló gelsenkircheniek az elején többször is veszélyt jelentettek az Alaba, Kimmich középhátvédkettőssel felálló vendégek védelme számára.

Alessandro Schöpf lövése alig ment mellé, majd Guido Burgstaller akrobatikus mozdulata után a keresztléc segítette ki a münchenieket. Volt tehát néhány jó pillanatuk a félidő elején a hazaiaknak, de alapvetően a Bayern diktálta az iramot, és ugyan a kapu előtt az elmúlt hetekhez képest kevésbé volt éles a müncheni csapat, mégis megérdemelt vezetéshez jutott még a szünet előtt.

Markus Schubert ugyan magabiztosan mozgott a kapu előtt, de jellemző, hogy a legnagyobb védést akkor kellett bemutatnia, amikor a 35. percben Jean-Clair Todibo a saját kapuja felé csúsztatott. Két perccel később viszont már ő sem menthetett: Joshua Kimmich a szöglet utáni kipattanó labdát a lábak erdejében a jobb alsóba továbbította 16 méterről. 0–1

Kimmichnek egyébként 90 passza volt az első játékrészben, annyi, mint a Schalke játékosainak összesen…

A Bayernnek számos lehetősége volt rá a második félidőben, hogy eldöntse a mérkőzést, ám hiába Leon Goretzka lelkesedése, a befejezéseknél ezúttal nagyon hiányzott Robert Lewandowski, Philippe Coutinho egyik lövésénél pedig a léc ezúttal a hazaiakhoz pártolt.

A Schalke esélye az életben maradásra így az utolsó pillanatokig élt, ám hiába adódtak ígéretes kontralehetőségek, ezek egyszerre mutatták meg a gelsenkircheniek formánkívüliségét, illetve hogy ezen a szinten nem képesek felvenni a versenyt a legnagyobbakkal.

A címvédő Bayern követte a Saarbrückent a négy közé. Folytatás szerdán.

KORÁBBAN
Saarbrücken (IV.)–Fortuna Düsseldorf 1–1 (Janicke 31., ill. Jörgensen 90.) – tizenegyesekkel: 7–6

SZERDÁN RENDEZIK
18.30:
Bayer Leverkusen–Union Berlin (Tv: Sport1)
20.45: Eintracht Frankfurt–Werder Bremen (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik