Kupaarannyal búcsúzott a Bayerntől a Robben, Ribéry, Rafinha trió

Vágólapra másolva!
2019.05.25. 19:50
null
A bajnoki cím után a kupát is behúzta a Bayern (Fotó: AFP)
Volt pár helyzete a Leipzignek a Bayern München elleni Német Kupa-döntőben, de gólja nem, így a bajnokságot is megnyerő bajorok három gólt szerezve újabb trófeát nyertek. A Bayernben most lépett utoljára pályára Arjen Robben és Franck Ribéry, és búcsúzott Rafinha is.

NÉMET KUPA
DÖNTŐ, BERLIN, OLIMPIAI STADION
RB Leipzig–Bayern München 0–3
(Lewandowski 29., 85., Coman 78.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Természetesen a Bayern München számított esélyesnek a Leipzig elleni Német Kupa-döntőben, és természetesen mindenki azt leste, mikor lép pályára a müncheniektől most búcsúzó Arjen Robben, Franck Ribéry páros.

Nem volt kérdés az sem, hogy sokat kell majd védenie Gulácsi Péternek, és ebben nem is volt hiba: a magyar kapus nem unatkozott, de az első félidőben nem számíthatott Robert Lewandowski fejesére (a lengyel visszafelé mozogva, amolyan Van Basten módra fejelt Willi Orbán mellől a jobb alsóba). 0–1

A magyar válogatott védő nem volt csúcsformában, a 71. percben le is cserélte az ezzel a mérkőzéssel búcsúzó Ralf Rangnick, és a hátvéd látványosan nem örült, hogy le kellett jönnie a pályáról.

Ekkor átállt a három középső védős rendszerre a lipcsei alakulat, ugyanis még mindig egy góllal vezetett a Bayern, főként a Joshua Kimmich, Manuel Neuer kettősnek köszönhetően: a védő két csodás becsúszással, a kapus két elképesztően nagy védéssel tett sokat az állás változatlanságáért.

Tettek ezért az előttük futballozó müncheniek is, Kingsley Coman emelését elérte a gólvonalon Ibrahima Konaté, Gulácsi fogott néhány lövést, majd a magyar kapus nagy hibáját Thiago Alcántara nem tudta kihasználni. A hajrára fordulva azonban eldőlt a mérkőzés, Kingsley Coman remek csel után a bal felső sarokba szúrta Kimmich passzát: 0–2.

Természeten pályára lépett még Robben és Ribéry is, de a szintén búcsúzó Rafinha nem, a harmadik csere még korábban a szeptember közepi sérülése után most először pályára lépő Corentin Tolisso volt – Kimmich előrevágott labdája után Robert Lewandowski meg tett a végén arról, hogy egyedül legyen gólkirály a Német Kupában. 0–3

Ugyan a Bajnokok Ligájában nem remekelt a csapata, de a Bayern-edző, Niko Kovac lett az első, aki játékosként és vezetőedzőként is duplázni tudott Németországban; korábban csak hárman (Hennes Weisweiler, Karl-Heinz Feldkamp, Otto Rehhagel) nyertek Német Kupát két német csapattal is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik