CS. M. 2019.10.30 13:48 Frissítve: 2019.10.30 14:04

Német Kupa: Niko Kovac a játékosai hozzáállását bírálta

Csak a hajrában szerzett góllal múlta felül másodosztályú ellenfelét a Bayern München a Német Kupa nyolcaddöntőjében. A bajorok vezetőedzője kicsit sem volt elégedett a látottakkal.

Niko Kovac a rossz passzok miatt bosszankodott. (Fotó: AFP)

Kedd este a másodosztályban is a kiesés ellen küzdő VfL Bochum otthonában lépett pályára a német rekordbajnok, s Niko Kovac csapata csak a 80. perc után szerzett két góllal tudta kiharcolni a továbbjutást. A müncheniek trénere korántsem volt elégedett a látottakkal, ám a hiba szerinte nem a taktikával, sokkal inkább játékosai hozzáállásával volt.

„Semmi sem alakult úgy, ahogyan kellett volna, egészen a hatvanadik, hetvenedik percig. Tény, hogy rengeteg passzt rontottunk el. Szerintem nem a taktikával volt a probléma, sokkal inkább a játékosaim hozzáállásával. Túl sok labdarúgónk rontott el túl sok egyszerű passzt” – mondta Kovac, akit a közelmúltban rengeteg Bayern-drukker bírált a csapat teljesítménye miatt.

„Miután Philippe Coutinho és Thomas Müller beállt, a dolgok javulni kezdtek. A végén egy kis szerencse is kellett a győzelemhez, de a Bochum nagyszerű futballt játszott” – tette hozzá a horvát mester, akit arról is megkérdeztek a meccs után, hogy szerinte melyik csapatnak van a legjobb tábora a Bundesliga mezőnyéből. Kovac az Eintracht Frankfurt drukkereit említette válaszában, amit a Bayern szurkolói később a Twitteren nehezményeztek.

A bajorok a nehézségek ellenére beverekedték magukat a Német Kupa nyolcaddöntőjébe (azaz ott vannak a legjobb 16 között), míg a Bundesligában a tabella 2. helyén állnak, egy ponttal lemaradva a listavezető Mönchengladbachtól, az utóbbi három bajnokijukból azonban csak egyet tudtak megnyerni.

2020.03.27 07:33:58

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Csaknem tíz éve biztos pont a Bayern München kapujában Manuel Neuer, aki forradalmasította posztját.

2020.03.17 16:09:00

Német labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A bajorok „betörtek” Amerikába, Kínába; Szalai egy nap alatt 1000 magyar követőt vitt a Mainzhoz – globalizált (futball)világ.

2020.03.13 08:51:41

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (Lipcse)

A magyar válogatott kapus pályafutása legrosszabb estéjéről és egyik legfontosabb meccséről is beszélt.

2020.03.07 18:10:44

Német labdarúgás M. G.

Hakimi gólja döntött, a BVB egymás után tizedik bajnoki sikerét aratta a másik Borussia ellen.

2020.03.03 22:21:00

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Dietmar Hopp sohasem kapta meg a szurkolóktól az őt a futballba feccölt energiájáért és pénzéért megillető elismerést, illetve a DFB magatartása miatt tulajdonképpen rajta verik el a port.