CS. M. 2019.10.30 13:48 Frissítve: 2019.10.30 14:04

Német Kupa: Niko Kovac a játékosai hozzáállását bírálta

Csak a hajrában szerzett góllal múlta felül másodosztályú ellenfelét a Bayern München a Német Kupa nyolcaddöntőjében. A bajorok vezetőedzője kicsit sem volt elégedett a látottakkal.

Niko Kovac a rossz passzok miatt bosszankodott. (Fotó: AFP)

Kedd este a másodosztályban is a kiesés ellen küzdő VfL Bochum otthonában lépett pályára a német rekordbajnok, s Niko Kovac csapata csak a 80. perc után szerzett két góllal tudta kiharcolni a továbbjutást. A müncheniek trénere korántsem volt elégedett a látottakkal, ám a hiba szerinte nem a taktikával, sokkal inkább játékosai hozzáállásával volt.

„Semmi sem alakult úgy, ahogyan kellett volna, egészen a hatvanadik, hetvenedik percig. Tény, hogy rengeteg passzt rontottunk el. Szerintem nem a taktikával volt a probléma, sokkal inkább a játékosaim hozzáállásával. Túl sok labdarúgónk rontott el túl sok egyszerű passzt” – mondta Kovac, akit a közelmúltban rengeteg Bayern-drukker bírált a csapat teljesítménye miatt.

„Miután Philippe Coutinho és Thomas Müller beállt, a dolgok javulni kezdtek. A végén egy kis szerencse is kellett a győzelemhez, de a Bochum nagyszerű futballt játszott” – tette hozzá a horvát mester, akit arról is megkérdeztek a meccs után, hogy szerinte melyik csapatnak van a legjobb tábora a Bundesliga mezőnyéből. Kovac az Eintracht Frankfurt drukkereit említette válaszában, amit a Bayern szurkolói később a Twitteren nehezményeztek.

A bajorok a nehézségek ellenére beverekedték magukat a Német Kupa nyolcaddöntőjébe (azaz ott vannak a legjobb 16 között), míg a Bundesligában a tabella 2. helyén állnak, egy ponttal lemaradva a listavezető Mönchengladbachtól, az utóbbi három bajnokijukból azonban csak egyet tudtak megnyerni.

2019.11.28 21:55:05

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Emellett talán hosszú távon főképpen Szoboszlai lehet az, aki javíthat a labdarúgókról alkotott képen, erősíthet társadalmi-gazdasági beágyazottságukon.

2019.11.09 22:14:24

Német labdarúgás KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Még szerencse, hogy Jürgen Klopp volt az edzője.

2019.11.09 17:19:13

Német labdarúgás M. G.

Lewandowski megint megállíthatatlan volt, a BVB gyámoltalan és teljesen veszélytelen.

2019.11.09 07:25:44

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Hans-Dieter Flick jövőjéről is dönthet a meccs, Lucien Favre inkább megkímélte magát az utóbbi hetekben.

2019.11.07 22:48:35

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Akkoriban az volt a mondás, jobb, ha erről a csapatod nem tud, mert különben veszélybe kerülhet a pályafutásod. Ezzel viszont nem csökkent a nyomás, mert magamban kellett tartani mindent.