Német Kupa: Nagy Dánielék megszorongatták a Werdert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.08. 18:18
A szombat délután pályára lépő élvonalbeli csapatok többsége (Eintracht Frankfurt, 1. FC Köln, Leverkusen, Schalke, Wolfsburg) többgólos győzelemmel tudta le a labdarúgó Német Kupa első fordulóját, és ha csak hosszabbítást követően is, de továbbjutott a Werder Bremen is.

A brémaiak kilencven perc után 0–0-ra álltak a harmadik ligás Würzburg vendégeként, sőt némi szerencsére is szükségük volt a versenyben maradáshoz, hiszen inkább a jól játszó hazaiak előtt adódtak gólszerzési lehetőségek – egyet a Ferencvárosból nyáron igazolt, nagy kedvvel futballozó Nagy Dániel puskázott el a második félidő elején.Nagy Dániel puskázott el a második félidő elején.

Nagyot a hosszabbítás elején lecserélték, akkor még 0–0-ra állt a meccs – Anthony Ujah (102. perc) és Fin Bartels (108.) brémai továbbjutást jelentő góljai ezt követően estek.

A második ligás csapatok közül kettő is elvérzett papíron gyengébb ellenfelével szemben: az Union Berlin negyedosztályú csapattól kapott ki, a Greuther Fürth harmadik ligástól. A fürthiek természetesen nem számíthattak a súlyos térdsérülésből lábadozó Korcsmár Zsoltra.

Említést érdemel, hogy Anthony Modeste mesterhármast ért el első tétmérkőzésén az 1. FC Kölnben. A már az első percben a kapuba találó francia támadó előtt Lukas Podolski volt az utolsó labdarúgó, aki az 1. FC Köln színeiben három gólt szerzett kupamérkőzésen; Podolski bravúrja óta 11 év telt el.

NÉMET KUPA, 1. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

Würzburger Kickers (III.)–Werder Bremen 0–2 – hosszabbítás után
Stuttgarter Kickers (III.)–Wolfsburg 1–4
Sportfreunde Lotte (IV.)–Bayer Leverkusen 0–3
MSV Duisburg (II.)–Schalke 0–5
Meppen (IV.)–1. FC Köln 0–4
Bremer SV (V.)–Eintracht Frankfurt 0–3
Erzgebirge Aue (III.)–Greuther Fürth (II.) 1–0
Hallescher FC (III.)–Eintracht Braunschweig (II.) 0–1
Viktoria Köln (IV.)–Union Berlin (II.) 2–1
A győztesek továbbjutottak.
Később

1860 München (II.)–Hoffenheim 18.00
Reutlingen (V.)–Karlsruhe (II.) 20.30
Holstein Kiel (III.)–Stuttgart 20.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik