Német Kupa: Király jól védett, nehezen nyert a Dortmund

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.24. 21:31
null
Lewandowski nem tudta bevenni Király Gábor kapuját (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Német Kupa második fordulójában a Borussia Dortmund nagyon nehezen tudta csak legyőzni a Király Gáborral felálló 1860 Münchent: a BVB csak a hosszabbításban döntötte el a találkozót, melyet végül 2–0-ra megnyert és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Király Gábor már az első percben munkában volt, egy hosszú beívelést kellett lehúznia. A Dortmund diktálta a tempót a mérkőzésen, a széleken nagy fölényben volt az élvonalbeli csapat. Az első nagyobb lehetőség a 17. percben adódott a BVB előtt: Marco Reus lőtt 15 méterről, kísérlete centikkel ment el a jobb oldali kapufa mellett.

Óriási fölényben volt a Dortmund, a labda alig-alig volt a münchenieknél, akik hősiesen védekeztek, így az első félidő gól nélküli döntetlent hozott.

A fordulás után futószalagon jöttek a dortmundi helyzetek. A 49. percben Blaszczykowski hat méterről a kapufát találta el, majd Robert Lewandowski lőtt Király kezébe. Mhitarjan fejese is a magyar válogatott kapus kezében landolt, majd Jonas Hofmann elől is tisztázott a remek napot kifogó magyar légiós.

A 76. percben Reus ismét távolról próbálta meg bevenni Király kapuját, ám ezúttal sem járt sikerrel, majd ugyanezt tette Nuri Sahin is, aki szintén nem tudott gólt szerezni. Az utolsó percekben nagy tűzijáték volt Király kapuja előtt, Mhitarjan és Grosskreutz sem tudott betalálni, így 0–0-ra végződött a rendes játékidő, jöhetett a hosszabbítás. 22 dortmundi kapura lövés, 0 gól.

A hosszabbítás harmadik percében kis híján megszerezte a vezetést a BVB, Reus távoli, lapos lövése a bal oldali kapufáról pattant ki. Reus elemében volt: a válogatott középpályás négy minutummal később a keresztlécet trafálta telibe egy 22 méterről elvégzett szabadrúgásnál.

Ami nem ment akcióból, ment büntetőből: a 105. percben Dominik Stahl rúgta fel a gólhelyzetben kilépő Reust, amiért piros lapot kapott, a BVB pedig 11-est, a csereként beálló Pierre-Emerick Aubameyang a jobb alsóba lőtt, Király balra vetődött. (0–1)

Megtört az 1860 München, mely a 107. minutumban újabb gólt kapott: Jonas Hofmann tálalt remek keresztlabdát Mhitarjan elé, aki elfektette védőjét és Királyt is, majd az üres kapuba lőtt. (0–2)

A Dortmund tehát a hosszabbításban megnyerte a mérkőzést, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe a Német Kupában. A Wolfsburg simábban vette az akadályt a Dortmundnál: a „farkasok” az Aalent győzték le 2–0-ra, Diego és Timm Klose volt eredményes. A szintén élvonalbeli Augsburg is továbbjutott.

NÉMET KUPA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT

1860 München–Borussia Dortmund 0–2 – hosszabbítás után
Münster–Augsburg 0–3
Wiedenbruck–Sandhausen 1–3
VfL Wolfsburg–Aalen 2–0
Bielefeld–Bayer Leverkusen 0–2
HSV Hamburg–Greuther Fürth 1–0
Hoffenheim–Cottbus 3–0 – hosszabbítás után
Mainz–1. FC Köln 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik