nemzetisport.hu 2018.04.18 22:42 Frissítve: 2018.04.19 00:16

Német Kupa: Jovics sarokkal a döntőbe lőtte a Frankfurtot

Egy nappal azt követően, hogy a Bayern 6–2-re lepofozta vendégként a Bayer Leverkusent a Német Kupa elődöntőjében, eldőlt, hogy az Eintracht Frankfurt lesz a bajorok ellenfele a május 19-i berlini döntőben, mivel Luka Jovics góljával 1–0-ra legyőzte idegenben a Schalkét. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Gelson Fernandes, a vendégek védője két perccel a beállása után piros lapot kapott, videózás után, valamint a játékvezető két Schalke-gólt is visszavont szabálytalanság miatt, miután a frankfurtiak előnybe kerültek.

 

Jovics (jobbra) gólja döntőt ért (Fotó: AFP)

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
Schalke 04–Eintracht Frankfurt 0–1 (Jovics 75.)
Továbbjutott: az Eintracht Frankfurt.

A Német Kupa idei kiírásában elődöntőig jutó csapatok közül a két legjobb védelemmel menetelő együttes találkozott egymással, mindkét klub egyetlen gólt kapott eddig. Ez alapján érthető is, ami az első 45 percben történt – a semleges nézőnek olyan érzése volt a félidőt figyelve, hogy itt ma egyáltalán nem esik egyetlen gól se.

Azt ugyan nem lehet elvitatni, hogy futballozni próbáltak a felek, de jobbára a játék küzdő jellege dominált, nem a labdarúgás szépségei. Magyarra fordítva: a felek jobbára egymás, semmint a labda rugdosásával voltak elfoglalva, amit jelez az is, hogy az első félidőben egyetlen, kaput eltaláló lövést láthatott a gelsenkircheni Veltins Aréna közönsége.

A második félidőre változott valamelyest az összkép és bő negyedóra játék után a csapatok felpörögtek: előbb a Frankfurt veszélyeztetett Marco Fabián ollózásfélesége révén, majd Guido Burgstaller és Jevhen Konopljanka tornáztatta meg odaát Lukas Hradecky kapust.

Újabb öt perc múlva aztán már gólt is láthatott a gelsenkircheni közönség, igaz, sok örömét nem lelte benne: a 75. percben Jonathan de Guzmán szögletére remekül érkezett Luka Jovics és szép mozdulattal, sarokkal a hosszú alsóba pörgetett az ötös bal sarkának közeléből.

A Schalke kis híján azonnal válaszolni tudott, ám Burgstaller gólját les miatt érvénytelenítették, majd szűk tíz perccel a rendes játékidő letelte előtt Robert Hartmann játékvezető ismét a figyelem középpontjába került.

Történt, hogy a két perccel korábban csereként pályára lépő frankfurti bekk, Gelson Fernandes odalépett Leon Goretzkának, amit a bíró elsőre továbbengedett, majd a fülére szóltak, hogy meg kellene tekinteni az esetet videón. A videózás után pedig azonnal felmutatta a piros lapot lapot az alig 120 másodperce beszálló svájcinak.

Sőt, a játékvezető nem unta meg a reflektorfényt, amikor hat perc hosszabbítást jelzett, amelynek a harmadik percében érvénytelenítette Franco Di Santo gólját is – kezezést látott az argentintól egy méterre álló bíró.

Az elődöntőt tehát a Frankfurt nyerte meg, amelynek edzője, Niko Kovac a következő idénytől már a Bayern München csapatát irányítja: leendő klubja ellen búcsúzik majd a jelenlegitől.

2020.05.27 17:34:45

Német labdarúgás T. D.

Gulácsi végig játszott, Orbán beállt • Most először született döntetlen a két csapat egymás elleni meccsén.

2020.05.26 19:56:25

Német labdarúgás H. D.

Hazai pályán ütötték ki a Leverkusent • A Mönchengladbach csak ikszelt a Werder Bremennel.

2020.05.26 18:14:34

Német labdarúgás M. G.

A rekordbajnok 1–0-ra győzött egy remek góllal, és nagy előnyre tett szert a bajnoki versenyfutásban.

2020.05.25 21:33:27

Német labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az a jó, hogy lassan kezdjük újra listázni az elsőket.

2020.05.24 14:13:58

Német labdarúgás K. T. I.

Willi Orbán 207 napnyi kihagyás után tért vissza, és bő fél órát kapott. Csapata 5–0-ra nyert a Mainzban.