HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.18 22:42 Frissítve: 2018.04.19 00:16

Német Kupa: Jovics sarokkal a döntőbe lőtte a Frankfurtot

Egy nappal azt követően, hogy a Bayern 6–2-re lepofozta vendégként a Bayer Leverkusent a Német Kupa elődöntőjében, eldőlt, hogy az Eintracht Frankfurt lesz a bajorok ellenfele a május 19-i berlini döntőben, mivel Luka Jovics góljával 1–0-ra legyőzte idegenben a Schalkét. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Gelson Fernandes, a vendégek védője két perccel a beállása után piros lapot kapott, videózás után, valamint a játékvezető két Schalke-gólt is visszavont szabálytalanság miatt, miután a frankfurtiak előnybe kerültek.

 

Jovics (jobbra) gólja döntőt ért (Fotó: AFP)

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
Schalke 04–Eintracht Frankfurt 0–1 (Jovics 75.)
Továbbjutott: az Eintracht Frankfurt.

A Német Kupa idei kiírásában elődöntőig jutó csapatok közül a két legjobb védelemmel menetelő együttes találkozott egymással, mindkét klub egyetlen gólt kapott eddig. Ez alapján érthető is, ami az első 45 percben történt – a semleges nézőnek olyan érzése volt a félidőt figyelve, hogy itt ma egyáltalán nem esik egyetlen gól se.

Azt ugyan nem lehet elvitatni, hogy futballozni próbáltak a felek, de jobbára a játék küzdő jellege dominált, nem a labdarúgás szépségei. Magyarra fordítva: a felek jobbára egymás, semmint a labda rugdosásával voltak elfoglalva, amit jelez az is, hogy az első félidőben egyetlen, kaput eltaláló lövést láthatott a gelsenkircheni Veltins Aréna közönsége.

A második félidőre változott valamelyest az összkép és bő negyedóra játék után a csapatok felpörögtek: előbb a Frankfurt veszélyeztetett Marco Fabián ollózásfélesége révén, majd Guido Burgstaller és Jevhen Konopljanka tornáztatta meg odaát Lukas Hradecky kapust.

Újabb öt perc múlva aztán már gólt is láthatott a gelsenkircheni közönség, igaz, sok örömét nem lelte benne: a 75. percben Jonathan de Guzmán szögletére remekül érkezett Luka Jovics és szép mozdulattal, sarokkal a hosszú alsóba pörgetett az ötös bal sarkának közeléből.

A Schalke kis híján azonnal válaszolni tudott, ám Burgstaller gólját les miatt érvénytelenítették, majd szűk tíz perccel a rendes játékidő letelte előtt Robert Hartmann játékvezető ismét a figyelem középpontjába került.

Történt, hogy a két perccel korábban csereként pályára lépő frankfurti bekk, Gelson Fernandes odalépett Leon Goretzkának, amit a bíró elsőre továbbengedett, majd a fülére szóltak, hogy meg kellene tekinteni az esetet videón. A videózás után pedig azonnal felmutatta a piros lapot lapot az alig 120 másodperce beszálló svájcinak.

Sőt, a játékvezető nem unta meg a reflektorfényt, amikor hat perc hosszabbítást jelzett, amelynek a harmadik percében érvénytelenítette Franco Di Santo gólját is – kezezést látott az argentintól egy méterre álló bíró.

Az elődöntőt tehát a Frankfurt nyerte meg, amelynek edzője, Niko Kovac a következő idénytől már a Bayern München csapatát irányítja: leendő klubja ellen búcsúzik majd a jelenlegitől.

2019.02.17 22:45:08

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A német bajnokságot az teszi különlegessé és vonzóvá, hogy ott hisznek és bíznak benned, még akkor is, ha olyan fiatal vagy, mint én, hiszen arrafelé nem vesznek külföldről játékost úgy, hogy ne győződnének meg a képességeiről.”

2019.02.12 08:40:24

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

„Ha Petry Zsolt mellé még egy magyar edzőt hoznék, ránk fognák, hogy átvette a hatalmat a magyar maffia...”

2019.02.08 01:05:39

Német labdarúgás HUBER TAMÁS

NS-VÉLEMÉNY. Dárdai és a Hertha lesz a példa.

2019.02.06 19:34:07

Német labdarúgás HUBER TAMÁS, TÓTH ISTVÁN (Berlin)

A müncheniek végig fölényben játszottak, de Hummels kisegítette egyszer a hazaiakat – végül Coman döntött.

2019.02.02 14:40:20

Német labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Serie A, Bundesliga, Ligue 1: az utolsó cseppek is legördültek a transzferablakon.