Német Kupa: Gulácsiék a Frankfurttal találkoznak a nyolcaddöntőben

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2019.11.03. 19:10
null
Gulácsiék kemény ellenfelet kaptak (Fotó: AFP)
Vasárnap este tartották a 2019–2020-as Német Kupa nyolcaddöntőjének sorsolását. A lipcseiek Frankfurtba, a dortmundiak Brémába utaznak, a Bayern pedig otthon fogadja a Hoffenheimet.

 

A Német Kupa története során első alkalommal jutott be a legjobb 16 csapat közé két negyedosztályú együttes, és az esély megvan rá, hogy mindketten beverekedjék magukat a legjobb nyolc közé is. A Saarbrücken ugyanis otthon játszhat majd a 2. Bundesligában szereplő Karlsruhéval, míg az SC Verl szintén hazai környezetben fogadja az élvonalba története során először feljutó Union Berlint.

A tizenkilencszeres kupagyőztes bajorok az Allianz Arénában csapnak össze a Hoffenheimmel, míg a Dortmund a Werder Bremen otthonában vívhatja ki a továbbjutást. Utóbbi két gárda összecsapása a legutóbbi sorozat talán legizgalmasabb párharca volt, akkor ugyanígy a legjobb 16 között találkoztak, fordított pályaválasztással, és 3–3-as végeredmény után a brémaiak tizenegyesekkel jutottak tovább.

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt soraiban tudó RB Leipzig a 2018-as Német Kupa győzteséhez, az Eintracht Frankfurthoz látogat. A nyolcaddöntő mérkőzéseit 2020. február 4-én rendezik meg.

NÉMET KUPA, A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Eintracht Frankfurt–RB Leipzig
Bayer Leverkusen–VfB Stuttgart (II.)
Bayern München–Hoffenheim
Schalke–Hertha BSC
Saarbrücken (IV.)–Karlsruhe (II.)
Werder Bremen–Borussia Dortmund
Kaiserslautern (III.)–Fortuna Düsseldorf
SC Verl (IV.)–Union Berlin

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik