Német Kupa: Simonék fordítottak, Dárdaiék is – túlórában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.27. 20:51
null
Dárdai Pál nem lehetett elégedett csapatával, amely azonban így is továbbjutott (Fotó: AFP)
A Német Kupa második fordulójában fordított az emberhátrányba kerülő Mainz ellen a Simon Krisztiánnal felálló 1860 München és továbbjutott a nyolcaddöntőbe. Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC 1–1-es döntetlenre végzett a rendes játékidőben másodosztályú FSV Frankfurt ellen, így a hosszabbításban kellett kiharcolnia a továbbjutást. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa debütálása alkalmával három gólt kapott a negyedosztályú Unterhachingtól, míg a Bayern München idegenben 3–1-re legyőzte a címvédő Wolfsburgot.

MAINZ–1860 MÜNCHEN

Simon Krisztiánék az első osztályú Mainz otthonába látogattak és már a hatodik percben hátrányba kerültek, amikor Christopher Schnidler a saját kapujába talált (1–0). Pierre Bengtsson szünet előtti kiállítása azonban azt jelezte, van oka bizakodni a vendégeknek a második félidőre nézve.

A második játékrész elején még jól bírta a Mainz, a 70. percben azonban Stefan Mugosa, a 77.-ben (1–1) pedig Rubin Okotie talált be (1–2), így az 1860 München jutott tovább. Simon végigjátszotta a találkozót.

FSV FRANKFURT–HERTHA BSC

Nem lehetett elégedett Dárdai Pál a csapatával. Az első félidőben gólképtelenek voltak a berliniek a másodosztályú FSV Frankfurt ellen, a szünet után, a második játékrész második percében pedig hátrányba kerültek, Tim Golley volt eredményes (1–0), igaz, a gólt lesállás előzte meg.

Ezt követően kezdett magára találni a Hertha, amely az 56. percben Salomon Kalou fejes góljával egyenlített (1–1). A rendes játékidőben azonban nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást a magyar szakember csapatának.

A túlórában kilenc perc telt el, amikor büntetőhöz jutott a Hertha, amit Kalou értékesített (1–2). A mérkőzés vége előtt egy perccel megfogyatkoztak a vendégek, Marvin Plattenhardtot állították ki. Már a hazaiak kapusa is felment a támadásokhoz, ám hiába, nyertek és továbbjutottak a berliniek.

UNTERHACHING–RB LEIPZIG

Eltiltása és vetélytársa formája miatt először állhatott gólvonal elé a szezonban Gulácsi Péter, akinek ez volt az első mérkőzése az RB Leipzig első csapatában. Ennél rosszabb debütálást aligha képzelhetett el magának, mivel három gólt kapott a negyedosztályú Unterhachingtól.

A magyar kapus a három találat közül a másodiknál hibázott, amikor rosszul jött ki kapujából, a másik két gólról nem tehetett. Kalmár Zsolt nem volt a keret tagja.

WOLFSBURG–BAYERN MÜNCHEN

A címvédő fogadta a rekordbajnokot, így ez volt a játéknap rangadója, mégis nagyon sima lett a vége. Sőt, már az első félidőben minden eldőlt, Douglas Costa a 15., Thomas Müller a 20. és a 34. percben vette be a Wolfsburg kapuját.

A második félidő így már formalitás volt, a hazaiak azonban igyekeztek kozmetikázni az eredményen. Ez a 90. percben sikerült, ekkor André Schürrle volt eredményes, a bajorok 3–1-gyel jutottak tovább.

NÉMET KUPA
2. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Erzgebirge Aue (III.)–Eintracht Frankfurt 1–0 (Wegner 74.)
FSV Frankfurt (II.)–Hertha BSC 1–2 (Golley 47., ill. Kalou 56., 99. – 11-esből)
Mainz–1860 München (II.) 1–2 (Schindler 6. – öngól, ill. Mugosa 70., Okotie 77.)
Nürnberg (II.)–Fortuna Düsseldorf (II.) 5–1 (Burgstaller 10., Behrens 17., Füllkrug 42., Leibold 43., Blum 69., ill. Demirbay 72.)
Unterhaching (IV.)–RB Leipzig (II.) 3–0
(Einsiedler 5., Rosenzweig 23., Steinherr 67.)
Darmstadt–Hannover 2–1
(Sulu 74., 79., ill. Sobiech 75.)
Bochum (II.)–Kaiserslautern (II.) 1–0
(Löwe 67. – öngól)
Wolfsburg–Bayern München 1–3
(Schürrle 90., ill. Costa 15., Müller 20., 34.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik