Német Kupa: drámai meccsen mentek tovább Gulácsiék

Vágólapra másolva!
2019.04.02. 23:24
null
Werner (balra) góljával szerzett vezetést a Leipzig (Fotó: AFP)
Másodikként a két magyar válogatottal, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig jutott be a labdarúgó Német Kupa elődöntőjébe, mivel hosszabbítást követően 2–1-re nyert az Augsburg otthonában. A hazai csapat a rendes játékidő ráadásában egyenlített, a hosszabbítás legvégén azonban egy szerencsétlen kezezés megpecsételte a sorsát.

Egészen a rendes játékidő hajrájáig kellett várni az első gólra, ekkor Orbán remek szereléséből indult a Leipzig akciója, melynek végén a kilépő Timo Werner rúgta el a labdát az Augsburg kapusa mellett. A vendégek másik magyar válogatottja, Gulácsi is főszereplővé lépett elő, több nagy védést is bemutatott a hátralevő időben, azonban a 94. percben ő is tehetetlen volt, amikor a csereként beálló Alfred Finnbogason közelről bekotorta az Augsburg egyenlítő gólját.

A ráadás első felében látszólag óvatosabbak voltak a csapatok, majd amikor úgy tűnt, jönnek a tizenegyesek, a 120. perc végén két kezezéses eset is történt a hazai tizenhatoson belül. Az első szituációnál kirúgást ítélt a játékvezető, a másodiknál viszont befújta a büntetőt. Michael Gregoritsch egy szöglet után felugorva próbált tisztázni, de kézzel ért a labdába, Marcel Halstenberg pedig higgadtan értékesítette a tizenegyest.

Az RB Leipzig először nyert tétmeccsen az Augsburg otthonában, és első alkalommal jutott be a kupában a legjobb négy közé.

Werner vezető gólja

Finnbogason egyenlítő gólja

Halstenberg győztes büntetője

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Augsburg–RB Leipzig 1–2
(Finnbogason 94., ill. Werner 74., Halstenberg 121. – 11-esből) – h.u.

KORÁBBAN

Paderborn (II.)–Hamburger SV (II.) 0–2
(Lasogga 54., 68.)

SZERDA
18.30: Bayern München–Heidenheim (II.) (Tv: Sport1)
20.45: Schalke–Werder Bremen (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik