Német Kupa: Dárdai Herthája készülhet a második fordulóra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.10. 20:21
null
Dárdai Pál továbbjutást ünnepelhetett a Bielefeld otthonában (Fotó: Facebook/Hertha)
Dárdai Pál csapata, a Bundesligában szereplő Hertha idegenben 2–0-ra legyőzte a másodosztályú Arminia Bielefeldet a Német Kupa első fordulójában. A berlini csapat góljait Salomon Kalou és Vladimír Darida szerezte. A Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot nélkülöző RB Leipzig mérkőzése a játékvezető fejbedobása miatt félbeszakadt.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Kraft – Pekarík, Langkamp, Lustenberger, Plattenhardt – Skjelbred – Beerens (Haragucsi, 75.), Hegeler (N. Schulz, 67.), Darida, Stocker (Brooks, 86.) – Kalou összeállításban küldte pályára a csapatát a szezon első tétmérkőzésen, amelyen az első félidőben mindkét csapat előtt csak kisebb helyzetek adódtak.

A szünet után a Hertha kezdett veszélyesebben, de a gólokra a hajráig várni kellett. A 73. percben remekül felépített támadás végén a csereként beállt Nico Schulz robogott el a bal oldalon, laposan középre gurított labdáját pedig Salomon Kalou egy átvétel után az üres kapuba passzolta. Az elefántcsontparti csatár február 28. óta először volt eredményes tétmeccsen.

A 89. percben végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését a fővárosi csapat, miután szintén egy szép összjáték után Vladimír Darida a tizenhatosról ballal kilőtte a jobb alsó sarkot.

A Hertha a második félidőben az asztalra csapott, és megérdemelten jutott be a második fordulóba.

Hogy az Osnabrück is ott lesz-e a következő körben, az még erősen kérdéses. A harmadosztályú együttes a 71. percben 1–0-ra vezetett a Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot is nélkülöző RB Leipzig ellen, ám nézőtéri rendbontás miatt félbeszakadt a találkozó.

A vendégek egyik helyzetét követően két lipcsei csatár összeszólalkozott az Osnabrück egyik cserejátékosával, az érintetteket a játékvezető választotta szét. Ekkor azonban a lelátóról fejbe dobták a bírót, akit az öltözőbe kísértek ápolásra. Néhány perccel később megszületett a döntés, hogy nem folytatják a meccset.

Az Osnabrück kilátásai nem jók a német szövetség határozata előtt, lévén, hogy saját szurkolói miatt fejeződött be idő előtt a mérkőzés.

A Bundesliga legutóbbi kiírásában harmadik helyen végző Borussia Mönchengladbach hátrányból felállva győzött a St. Pauli vendégeként, míg a Nürnberg tizenegyespárbajban győzte le az Aalent – a tíz rúgóból három talált a kapuba.

NÉMET KUPA
1. FORDULÓ
Arminia Bielefeld (II.)–Hertha 0–2
Osnabrück (III.)–RB Leipzig (II.) 1–0-nál a 71. percben félbeszakadt
Aalen (III.)–Nürnberg (II.) 0–0 – tizenegyesekkel 1–2
St. Pauli (II.)–Borussia Mönchengladbach 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik