Német Kupa: 11 év után ismét döntőben a Frankfurt

Vágólapra másolva!
2017.04.25. 23:33
A Német Kupában az Eintracht Frankfurt jutott elsőként döntőbe, miután tizenegyespárbajban legyőzte a Borussia Mönchengladbachot. A Gladbach öt, a Frankfurt tíz év után játszott ismét elődöntőt a sorozatban.

Érdekesség, hogy Niko Kovac (Frankfurt) kezdőcsapatában 11 különböző nemzetiségű játékos kapott helyet.

A 16. percben egy jobb oldali beadás szállt el a rosszul helyezkedő hazai védők előtt, majd Taleb Tawatha lőtt kapura. A kapus ugyan beleért, de csak a kapufára tudta tolni a labdát, ahonnan már nem volt visszaút, 0–1!

A 42. percben nagy lehetőség adódott a Gladbach előtt, ugyanis egy remek kirúgást követően Nico Schulz került helyzetbe, de a kapu mellé emelt. Sokat azonban így sem kellett várni az egyenlítő gólra, a félidő ráadásában egy balról érkező beadást Jonas Hofmann lőtt a kapuba, 1–1!

Bénes Lászlót egyébként a 81. percben küldte pályára Dieter Hecking, a hazaiak vezetőedzője. A rendes játékidőben nem született újabb gól, így hosszabbítás következett. A plusz harminc percben sem tudtak dönteni a csapatok, a tizenegyespárbaj pedig a nyolcadik sorozatban dőlt el: az Eintracht Frankfurt javára!

A Gladbach egyébként az utóbbi három alkalommal, amikor elődöntőt játszott (2001, 2004, 2012), mindig kikapott a Német Kupában. Kétszer tizenegyespárbajban, egyszer pedig a rendes játékidőben.

A Frankfurt a 2005–2006-os idényben volt legutóbb döntős, akkor a Bayern Münchentől szenvedett vereséget a fináléban.

Az Eintracht a szerdai Bayern München–Borussia Dortmund találkozó továbbjutójával mérkőzik meg a berlini Olimpiai Stadionban rendezendő döntőn. Az a csapat, amely megnyeri a kupasorozatot, indulási jogot szerez az Európa-ligába.

NÉMETORSZÁG
NÉMET KUPA, ELŐDÖNTŐ

Borussia Mönchengladbach–Eintracht Frankfurt 1–1 (Hofmann 45+2. ill. Tawatha 16.) tizenegyesekkel: 6–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik