Nationalelf: A testbeszéde alapján nem érdekli, nyer vagy veszít – Kroos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.06. 09:42
null
Sané a német válogatott edzésén Forrás: AFP
A német Toni Kroos szerint válogatottbeli csapattársa, Leroy Sané világklasszis lehet, de mindenképpen változtatnia kell a hozzáállásán.

 

„Néha az az érzésed Leroy testbeszédét látva, hogy neki teljesen mindegy, nyer vagy veszít a csapata, csak villoghasson egy keveset – kritizálta a Manchester Cityben játszó Leroy Sanét Toni Kroos. – Ebben mindenképpen fejlődnie kell. Mindene megvan ahhoz, hogy világklasszis labdarúgó legyen, de néha el kell neki magyarázni, mi is a dolga. Rá kell szólni, hogy tudná ezt jobban is csinálni.”

Sané a 2017–2018-as idényben az angol Premier League-bajnok Manchester City meghatározó futballistája volt, 32 bajnokin tíz góllal és 15 gólpasszal segítette az együttest. Idén viszont négy forduló alatt csupán 30 percet töltött a pályán, a válogatott szünetet megelőző PL-fordulóban pedig Pep Guardiola keretében sem kapott helyet – lapértesülések szerint fegyelmezési céllal.

A 22 éves szélső nem utazhatott el a 2018-as világbajnokságra. Joachim Löw szövetségi kapitány döntését akkor sokan nem értették.

Fantasztikus volt az előző idénye a Cityben – tette hozzá Kroos. – Ha formában van, életveszélyes. Valódi minőséget képvisel, de talán a szövetségi kapitány is azt látta a válogatottban, mint amiről beszélek és ettől nem volt boldog" – magyarázta a nationalelf Real Madridnál légióskodó középpályása, miért is maradhatott ki Sané a nyáron.

A német válogatott ma este a világbajnok franciákkal találkozik a Nemzetek Ligája első fordulójában – ezúttal a 23 fős keretben a Manchester City támadójával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik