Magyar nap a német élvonalban – történelmi belépő Sallai Rolandtól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.22. 23:36
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

• Az élvonalbeli csapatok is bekapcsolódtak a labdarúgó Magyar kupa küzdelemsorozatába. A 6. forduló szombati játéknapján Szegeden járt a Ferencváros, Komáromban szerepelt a Puskás Akadémia, Bátaszékre látogatott az Újpest és a BKV Előre vendége volt a fővárosban a Debreceni VSC. Ott voltunk valamennyi helyszínen, képben is megmutatjuk a meccsek egy-egy izgalmas pillanatát, s persze beszámolunk a többi eredményről is.
• Az élvonalbeli csapatok is bekapcsolódtak a labdarúgó Magyar kupa küzdelemsorozatába.
A 6. forduló szombati játéknapján Szegeden járt a Ferencváros, Komáromban szerepelt a Puskás Akadémia, Bátaszékre látogatott az Újpest és a BKV Előre vendége volt a fővárosban a Debreceni VSC. Ott voltunk valamennyi helyszínen, képben is megmutatjuk a meccsek egy-egy izgalmas pillanatát, s persze beszámolunk a többi eredményről is.

• Jelen voltunk a Bozsik-stadionban is, ahol a Budapest Honvéd játékosai, vezetői és szurkolói együtt búcsúztatták a lebontásra ítélt létesítményt. A hajdani kedvencek közül Nagy Antal, Hamar István és Gyimesi László is felelevenítette lapunknak a stadionnal kapcsolatos emlékeit. Nem tétlenkedett fotóriporterünk sem, aki megörökítette a könnyes, szomorkás esemény néhány emlékezetes pillanatát: így megnézhetik, miként festett játékvezetőként a klubelnök, hogyan állt helyt negyedik játékvezetőként Gazdag Dániel, és hogyan lengetett az oldalvonalnál Kovács Kálmán.

• Megdöbbentő, erőszakos jelenetek játszódtak le Miskolcon a Jegesmedvék és a Zvolen Tipsport Liga-meccsén. A vendég zólyomi szurkolók egy csoportja a mérkőzés közben rátámadt a hazai drukkerekre, a garázdák nem kímélték a nőket és a gyermekeket sem. Az értelmetlen erőszakot a magyar és a szlovák szövetség, valamint a Tipsport Liga vezetősége is elítélte, s hasonló állásfoglalást tettek közzé a szlovákiai klubok is. Hogy miként élték meg a DVTK hokisai a történteket, az is kiderül cikkünkből.

• Zalánki Gergő mozgalmas nyarat zárt. A szolnoki pólós a válogatott tagjaként szerepelt a világligában, vízbe szállt az Európa-bajnokságon és részt vett a világkupa döntőjén is. A csapat felemás teljesítményt nyújtott, sorrendben ezüstérmes lett, majd a nyolcadik helyen zárt, végül pedig Berlinből elhozta az aranyérmet. A 23 éves pólós önkritikusan elemezte a három torna történéseit, s arról is beszélt, hogy a csalódást hozó Eb után mi mindenen változtatott Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik