nemzetisport.hu 2018.09.22 23:36 Frissítve: 2018.09.23 00:48

Magyar nap a német élvonalban – történelmi belépő Sallai Rolandtól

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

• Az élvonalbeli csapatok is bekapcsolódtak a labdarúgó Magyar kupa küzdelemsorozatába. A 6. forduló szombati játéknapján Szegeden járt a Ferencváros, Komáromban szerepelt a Puskás Akadémia, Bátaszékre látogatott az Újpest és a BKV Előre vendége volt a fővárosban a Debreceni VSC. Ott voltunk valamennyi helyszínen, képben is megmutatjuk a meccsek egy-egy izgalmas pillanatát, s persze beszámolunk a többi eredményről is.

• Jelen voltunk a Bozsik-stadionban is, ahol a Budapest Honvéd játékosai, vezetői és szurkolói együtt búcsúztatták a lebontásra ítélt létesítményt. A hajdani kedvencek közül Nagy Antal, Hamar István és Gyimesi László is felelevenítette lapunknak a stadionnal kapcsolatos emlékeit. Nem tétlenkedett fotóriporterünk sem, aki megörökítette a könnyes, szomorkás esemény néhány emlékezetes pillanatát: így megnézhetik, miként festett játékvezetőként a klubelnök, hogyan állt helyt negyedik játékvezetőként Gazdag Dániel, és hogyan lengetett az oldalvonalnál Kovács Kálmán.

• Megdöbbentő, erőszakos jelenetek játszódtak le Miskolcon a Jegesmedvék és a Zvolen Tipsport Liga-meccsén. A vendég zólyomi szurkolók egy csoportja a mérkőzés közben rátámadt a hazai drukkerekre, a garázdák nem kímélték a nőket és a gyermekeket sem. Az értelmetlen erőszakot a magyar és a szlovák szövetség, valamint a Tipsport Liga vezetősége is elítélte, s hasonló állásfoglalást tettek közzé a szlovákiai klubok is. Hogy miként élték meg a DVTK hokisai a történteket, az is kiderül cikkünkből.

• Zalánki Gergő mozgalmas nyarat zárt. A szolnoki pólós a válogatott tagjaként szerepelt a világligában, vízbe szállt az Európa-bajnokságon és részt vett a világkupa döntőjén is. A csapat felemás teljesítményt nyújtott, sorrendben ezüstérmes lett, majd a nyolcadik helyen zárt, végül pedig Berlinből elhozta az aranyérmet. A 23 éves pólós önkritikusan elemezte a három torna történéseit, s arról is beszélt, hogy a csalódást hozó Eb után mi mindenen változtatott Märcz Tamás szövetségi kapitány.

2019.07.11 12:48:32

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Jó 150 millió euróból erősített a BVB, Salzburgból jöhet egy középpályásduó, sejtjük, kivel...

2019.07.05 17:01:40

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Most fáj csak igazán a nagy duó távozása a Bayernnek, amely világbajnok védelmet épít.

2019.06.26 21:50:33

Német labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Megértem, ha fontosnak tartja a maga munkáját.

2019.05.25 19:42:25

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Csak pár helyzetig jutott Gulácsi és Orbán Leipzigje, Lewandowski és Coman azonban nem kegyelmezett.