Löw döntött, Ballack már csak egyszer lesz válogatott

Vágólapra másolva!
2011.06.16. 12:55
null
Joachim Löw megköszönte Michael Ballack eddigi játékát, de most már a fiatalokra számít (Fotó: Reuters, archív)
Címkék
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hivatalos honlapján Joachim Löw szövetségi kapitány bejelentette: a jövőben nem számít Michael Ballack szolgálataira a válogatottban. Löw azzal indokolta döntését, hogy inkább a feltörekvő, igen tehetséges fiataloknak akar lehetőséget szavazni a Nationalelfben, és szakmai elképzelésébe már nem fér bele Ballack.

„Az elmúlt hónapokban újabb remek fiatal játékosok csatlakoztak a válogatotthoz, és töretlenül zajlik az a generációváltás, amely a tavalyi világbajnokság előtt elkezdődött – indokolta Michael Ballackról hozott döntését Joachim Löw. – Ezt Michaellel is megbeszéltem, márciusban volt egy találkozónk, majd telefonon is beszéltünk néhányszor. Még a nyár előtt le akartam zárni ezt az ügyet, és úgy éreztem Michael szavaiból, hogy megérti a döntésemet.”

A világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes középpályást a Brazília elleni mérkőzésen, augusztus 10-én búcsúztatják el: ez lesz Ballack kilencvenkilencedik válogatottsága, és a szövetség tervei szerint kapitányként futhatna ki a pályára. Ballack először 1999 áprilisában szerepelt a német nemzeti csapatban.

„Michael Ballack igazi példakép a fiatal játékosok számára, a 2002-es világbajnokság óta a Nationalelf meghatározó tagja volt, a személyéhez korszak fűződik a német labdarúgásban – folytatta Löw. – Örömmel volt a válogatott csapatkapitánya, közelről figyelhettem, ahogy a 2006-os világbajnokságon és a 2008-as Eb-n társai gondját viselte. A legfontosabb meccseken nyújtotta az igazán kiemelkedő teljesítményt.”

Ballack a tavalyi világbajnokságon a Nationalelf csapatkapitányaként vett volna részt harmadik világbajnokságán, de a Chelsea Portsmouth elleni FA-kupa-döntőjén Kevin-Prince Boateng súlyos bokasérülést okozott neki, ezért kényszerűségből kikerült a csapatból.

Mivel a középpályás nélkülözése Löw személyes döntése volt, mondhatnánk, hogy csak addig nem lesz Ballack válogatott, amíg szövetségi kapitányt nem váltanak a németek. Ám mivel Löw 1928 óta a tizedik szövetségi kapitány, és jelenlegi szerződése 2014-ig szól, nem mostanában fog távozni, a 34 éves Ballack pedig nem lesz fiatalabb.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik