Koronavírus: utazási tilalom Gulácsi Péter német klubjánál

Vágólapra másolva!
2020.02.28. 13:10
null
Gulácsiék a szabadnapjaikon sem hagyhatják el Lipcse környékét (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány miatt utazási tilalmat rendelt el játékosai, a megfigyelők és minden más munkatársa számára a magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig labdarúgóklub.

 

„Egyelőre minden utazást töröltünk, és folyamatosan kapcsolatban vagyunk a labdarúgóligával, valamint az egészségügyi szervezetekkel” – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Julian Nagelsmann vezetőedző.

A szakember a hét elején két szabadnapot adott a játékosainak, akik közül többen rövidebb utazásokra használták fel ezt az időszakot. A csapatkapitány Marcel Sabitzer Bécsbe, a csapat néhány francia tagja Párizsba utazott.

Az RB Leipzignél a koronavírus-járványtól függetlenül már évek óta léteznek bizonyos viselkedési szabályok, így például a klubnál dolgozók nem kézfogással köszöntik egymást, és számos más intézkedéssel igyekeznek kizárni a vírusfertőzés lehetőségét. A munkavállalókat pedig arra ösztönzik, hogy amint betegnek érzik magukat, maradjanak otthon.

A Bundesligában a címvédő Bayern Münchentől egy ponttal lemaradva második RB Leipzig vasárnap a Bayer Leverkusent fogadja a 24. fordulóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik