Nemzetisport.hu 2013.01.20 13:33 Frissítve: 2014.02.22 01:19

Huszti nem divatból csókolgatja a Hannover-címert

A Bundesliga tavaszi szezonját nyitó péntek esti találkozón Huszti Szabolcs ott folytatta, ahol az ősszel abbahagyta, két gólt lőtt a Schalke otthonában. A középpályás remek teljesítménye azonban nem ért pontot, a Hannover 5–4-es vereséget szenvedett. A magyar labdarúgó elmondta, nem divatból csókolgatta a Hannover-címert a találatai után.

 

Huszti nem felejti el, mennyit
tett érte a Hannover (Fotó: Imago)

– Így ki lehet kapni?
– Éppen így nem lehet kikapni – kesergett másnap is Huszti Szabolcs. – Ha nulla öt után rúgunk négyet, azt mondom, oké, legalább nem zuhantunk össze, így viszont felettébb dühítő, hogy pont nélkül maradtunk. Kétszer is visszakapaszkodtunk, mégis vereséget szenvedtünk. Még most is bosszant.

– Ha az egyik szeme sírt is, a másik nevethetett a lefújást követően, hiszen a Schalke ellen ritkán szoktak duplázni.
– Gólt szerezni mindig jó, ám ha nem párosul győzelemmel, sokkal beljebb nincs vele az ember. Ha nyerünk vagy legalább döntetlenre végzünk, más lenne a helyzet. Bármennyire is szeretnék, a péntek este történteken már nem tudok változtatni. Kikaptunk, és kész.

– A televízión keresztül úgy tűnt, az öt kapott gólból öt megelőzhető lett volna...

– Minden gól megelőzhető. Ettől függetlenül igaz, sorozatos figyelmetlenségek okozták a vesztünket. Mégsem ildomos a védők nyakába varrni a vereséget. Mindannyiunk felelőssége, hogy négy szerzett gól sem bizonyult elegendőnek a pontszerzéshez. Nagyon sajnálom, hogy bár jól futballoztunk, végül mit sem ért. Novemberben a Freiburg kettő egyre vert meg minket, na, az kiábrándító volt. Ez nem. Csak tanulnunk kell belőle.

– Négy háromnál óriási egyenlítési lehetőséget szalasztottak el, amikor a bal oldali szabadrúgását követően Mame Diouf épphogy a kapu mellé fejelte a labdát. Mielőtt középre tekert volna, váltott néhány szót a támadóval. A figurát egyeztették?
– Szóltam neki, hogy érkezzen a rövid kapufához – és érkezett is. Az már a mi pechünk, hogy egy-két centit tévedett. A második fordulóban, a Wolfsburg ellen ugyanezt játszottuk el Leon Andreasennel, annak gól lett a vége. Persze nem Mame hibája, hogy ezúttal nem. A kapuba akart fejelni, nem mellé. A végén ollózott is egy gólt, gyönyörű volt. Igaz, a végeredmény ismeretében jobban jártunk volna két kis góllal, mint egy naggyal.

– Az ön góljai sem voltak csúnyák.
– Köszönöm. Az elsővel egyenlítettünk, az volt talán a fontosabb. Meg is csókoltam utána a Hannover-címert. Nem divatból. Nem vagyok az a típus, aki össze-vissza puszilgatja a mezét. Csupán jelezni akartam vele, hogy szeretem ezt a klubot. Három évig futballoztam Szentpéterváron, ám a Zenit-címert egyszer sem csókoltam meg. A Ferencvárosét és a válogatottét talán igen – de az már rég volt. Nyolc esztendőt töltöttem a Fradiban, ám ott negatívumokat is tapasztaltam. Ennek ellenére helye van a szívemben. Az eddigi csapataim közül mégis a Hannoverhez kötődőm leginkább. Ha holnap, holnapután, esetleg két év múlva máshová igazolok, akkor is szeretni fogom.

HOGYAN LÁTJA A JÖVŐJÉT HUSZTI ÉS VÁRJA-E MÁR AZ OROSZORSZÁGI VISSZATÉRÉST? VÁLASZOK A VASÁRNAPI NEMZETI SPORTBAN!

Huszti első gólja a Schalke ellen

Huszti második gólja

 

2019.05.20 22:13:41

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ígéretes generációjából egyedül ő jutott el a legmagasabb szintre.

2019.05.20 22:46:44

Német labdarúgás nemzetisport.hu

2019.05.18 19:18:13

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A német-amerikai szupermodell Los Angelesből repült át Európába, egészen az Allianz Arénáig.

2019.05.18 14:37:58

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidő elején egyenlített Eintracht, majd beindult a Bayern-gála • Hiába nyert a BVB.

2019.05.17 11:10:24

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

„Az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményünk is azt bizonyítja, jó csapatot adok át az utódomnak.”