Huszti is, Szalai is gólt lőtt a viharos magyar rangadón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.24. 17:24
null
Huszti Szabolcs ebből a büntetőből szerzett vezetést a Hannovernek a Schalke ellen (Fotó: Imago)
A Hannover Huszti Szabolcs főszereplésével (gól, gólpassz) 2–1-re legyőzte a Szalai Ádámmal pályára lépő Schalkét a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 3. fordulójában. A vendégek szépítő gólját Szalai szerezte, Husztit a 74. percben egy szabálytalanságért kiállították. A szombati játéknapon győzött a Bayern München, a Leverkusen és a Mainz is – mindhárom csapat százszázalékos.

HANNOVER–SCHALKE 2–1
Huszti Szabolcs (Hannover) és Szalai Ádám (Schalke) egyaránt tagja volt a kezdőcsapatnak a „magyar rangadón", és Huszti neve hamarosan másodszor is belekerült a meccs jegyzőkönyvébe: a 15. percben a magyar középpályás értékesítette azt a tizenegyest, amelyet Mame Diouf harcolt ki. Nem mellesleg a szabálytalankodó Benedikt Höwedes piros lapot kapott, azaz alig kezdődött el a meccs, a Schalke helyzete több mint kellemetlenné vált...

Huszti gólja

A gelsenkirchenieket övön aluli ütésként érték a történtek, a szezon eddigi megpróbáltatásai után, íme, még egy. Nem is nagyon állt össze a játékuk, és Jens Keller vezetőedző hiába próbálta megerősíteni a védelmet – a fiatal középpályás, Leon Goretzka helyére egy védő, Felipe Santana jött be –, az első félidő lezárulta előtt jött a második hazai gól. Megint Huszti Szabolcs volt az egyik főszereplő: a magyar légiós beadását Mame Diouf fejelte a hálóba, megduplázván a hazaiak megérdemelt vezetését.

Huszti gólpassza

A második félidőt is a hannoveriek kezdték jobban, a levegőben lógott a harmadik góljuk, ám szinte a semmiből megszületett a Schalke szépítő találata – az addig legfeljebb leselkedő veszélyt jelentő Szalai Ádám lőtte a leshatárról kiugorva! Szalainak nem sokkal később az egyenlítésre is megvolt az esélye, de tíz méterről nem talált be az üres kapuba.

Szalai gólja

Az utolsó 15 percre kiegyenlítődött a létszám, és már megint az egyik magyar szereplő került a középpontba: Huszti Szabolcs rossz ütemben érkezett, arcon rúgta Tim Hooglandot, és hiába, hogy nem volt szándékos a mozdulat, villant a piros!

Tesszük hozzá, nem utoljára: Christian Fuchs rövid időn belül két sárgát is összeszedett, így a 85. perctől ismét emberhátárnyban volt a Schalke – ami végzetesen apasztotta az egyenlítési esélyeket. Nem is sikerült megszerezni a második gólt, a Hannover 2–1-re megnyerte a meccset.

BAYERN MÜNCHEN–NÜRNBERG 2–0
A Nürnberg a megelőző hat müncheni tétmeccsén kikapott a Bayerntől, a legutóbbi három randevú gólkülönbsége 0–11 volt, így a kezdeti szédítő bajor labdatologatást látván úgy véltük, csak idő kérdése, hogy újra kiszakadjon a gólzsák. Erre fel a 18. percben Daniel Ginczek akkora kapufát lőtt a túloldalon, hogy szinte kettétört a léc... A Bayern játékosait (akik között a kezdéstől ott volt a Dortmundból igazolt Mario Götze) különösebben nem törte össze az eset, továbbra is irányították a játékot, és bár Mario Mandzukic lövéséért nem jött a büntető, Arjen Robben kibillentéséért – némi meglepetésre – már igen. David Alaba azonban olyan rosszul lőtte a tizenegyest, hogy a labda ki sem pattant a vetődő Raphael Schäfer öléből.

A második félidő Bayern-helyzetekkel kezdődött, gól azonban csak azt követően esett, hogy Josep Guardiola vezetőedző meghúzta a Götze, Toni Kroos cserét. Ha nem is konkrétan ez volt az ok, de gyors egymásutánban Franck Ribéry fejelt, Arjen Robben pedig lőtt egy gólt – a Bayern az idénybeli harmadik bajnokiját is megnyerte.

HOFFENHEIM–FREIBURG 3–3
A sinsheimi stadion volt az első szombati gól és az első szombati kiállítás helyszíne. A főszereplő játékos ugyanaz volt: Sejad Salihovic gólra váltotta a csapata javára megítélt tizenegyest, majd a csoportos gólöröm közben meglegyintette az ellenfél odakeveredő csapatkapitányát, Julian Schustert – a játékvezető ezt nem tolerálta. A 32 góllal és 24 gólpasszal Hoffenheim-rekorder bosnyák kocoghatott is az öltözőbe.

REKORD KIÁLLÍTÁSOKBÓL

A Bundesliga 3. fordulójának szombati játéknapjának első öt mérkőzésén hét kiállítás volt. Ez rekord a német élvonalbeli profi labdarúgó-bajnokság történetében, sohasem hozott ugyanis játéknap még ennyi kiállítást.

A gólt is szerző Huszti Szabolcs Tim Hoogland meglehetősen szerencsétlen fejbe találásáért kapott piros lapot a Hannover–Schalke meccsen, a Schalkéból Benedikt Höwedes és Christian Fuchs szállt ki. Szintén három piros villant a Hoffenheim–Freiburg találkozón, a hazaiaktól Sejad Salihovic, a vendégektől Francis Coquelin és Admir Mehmedi jutott a kiállítás sorsára. A Mainz–Wolfsburg bajnokin a vendégcsapatból Luiz Gustavo mehetett korábban zuhanyozni.

A folytatás forgatókönyve tökéletesen harmonizált a viharos kezdéssel, és furcsa módon főszerephez jutottak a 11-es főszereplői. Először is a Freiburg gyorsan egyenlített, méghozzá az ellenfél tizenegyesét összehozó Oliver Sorg lövésével. Ezt követően az ominózus büntetőt kiharcoló Kevin Volland talált a kapuba, majd újból egyenlítettek a vendégek – Karim Guedé a meccs elején felpofozott Schuster lefejelt labdáját terelte a kapuba. S még nem volt vége az első félidőnek, amikor a freiburgi Francis Coquelin is megkapta második sárga lapját – újra létszámegyenlőség!

A második félidő nem volt ennyire fordulatos, „csupán" egy-egy gól született, no meg egy harmadik kiállítás – micsoda meccs volt!

LEVERKUSEN–MÖNCHENGLADBACH 4–2
Stefan Kiessling, a Bundesliga legutóbbi gólkirálya szerezte meg a vezetést a hazaiaknak egy kezezés miatt befújt büntetőből, amivel jubileumhoz érkezett: ez volt a 100. gólja a Leverkusenben – nála többször csak Ulf Kirsten (182) növelte a Bayer bajnoki góljainak számát. S noha az első félidőben jobbára a vendég gladbachiak birtokolták a labdát, a szünetre kétgólos hátrányba kerültek, mivel Kiessling lesgyanúból épülő akcióját Sidney Sam góllal fejezte be.

A fordulás után szinte pillanatok alatt egyenlített a Mönchengladbach, csakhogy ez sem volt elegendő a pontszerzéshez – a meccset két góllal és egy gólpasszal záró Sam jóvoltából a Leverkusen behúzta a meccset. A Bayer története során először nyert meg sorozatban nyolc élvonalbeli bajnoki mérkőzést.

MAINZ–WOLFSBURG 2–0
A Mainz az első félidőben is jobban játszott, ám a vezetést csak a másodikban szerezte meg egy szögletet követően, Erik Maxim Choupo-Moting révén. A gól után Luis Gustavo taktikai szabálytalanságért megkapta a második sárga lapját, így nem volt meglepetés, hogy az idényt nem kis meglepetésre kiválóan kezdő mainziak Nicolai Müller révén még meg is duplázták az előnyüket. Szalai Ádám korábbi csapata simán felülmúlta Szalaiék múlt heti legyőzőjét, és még mindig százszázalékos!

HERTHA–HAMBURG 1–0
Az esti mérkőzésen a Hertha hazai pályán Adrián Ramos góljával 1–0-ra legyőzte a Hamburgot, így klubrekordot döntött, hiszen három meccs után hét pontot számlál, s ilyen jó teljesítményre korábban nem volt képes. Berlinbe egyébként az utóbbi időben nem nyerni járnak a csapatok, hiszen a Hertha legutóbb 2012 áprilisában kapott ki hazai pályán bajnokin – igaz, a legutóbbi idényben a másodosztályban szerepelt.

BUNDESLIGA, 3. FORDULÓ
Szombati mérkőzések
Hannover–Schalke
2–1 (Huszti 15. – 11-esből, M. Diouf 42., ill. Szalai 55.)
Bayern München–Nürnberg 2–0 (Ribéry 69., Robben 78.)
Mainz–Wolfsburg 2–0 (Choupo-Moting 61., N. Müller 68.)
Leverkusen–Mönchengladbach 4–2 (Kiessling 23. – 11-esből, Sam 28., 61., Castro 72., ill. Stranzl 54., Arango 57.)
Hoffenheim–Freiburg 3–3 (Salihovic 10. – 11-esből, Volland 25., Strobl 77., ill. Sorg 13., Guedé 29., Freis 65.)
HerthaHamburg 1–0 (A. Ramos 74.)

Pénteki mérkőzés
Dortmund–Werder Bremen 1–0

Vasárnapi mérkőzések
Braunschweig–Frankfurt 15.30
Augsburg–Stuttgart 17.30

AZ ÁLLÁS
1. Borussia Dortmund 3 3 7–1 +6 9
2. Bayer Leverkusen 3 3 8–3 +5 9
3. Bayern München 3 3 6–1 +5 9
4. Mainz 3 3 7–3 +4 9
5. Hertha 3 2 1 9–3 +6 7
6. Werder Bremen 3 2 1 2–1 +1 6
7. Hannover 3 2 1 4–4 0 6
8. Hoffenheim 3 1 2 10–6 +4 5
9. Wolfsburg 3 1 2 4–4 0 3
10. Mönchengladbach 3 1 2 6–7 –1 3
11. Nürnberg 3 2 1 4–6 –2 2
12. Freiburg 3 1 2 5–8 –3 1
13. Hamburg 3 1 2 4–9 –5 1
Schalke 3 1 2 4–9 –5 1
15. VfB Stuttgart 2 2 2–4 –2 0
16. Braunschweig 2 2 1–3 –2 0
17. Augsburg 2 2 0–5 –5 0
18. Eintracht Frankfurt 2 2 1–7 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik