Hoffenheim: a feladat Szalai elpasszolása augusztus 31-ig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.25. 10:02
null
A válogatott keretnek ismét tagja Szalai Ádám, de kérdés, mit terveznek vele a Hoffenheimnél (Fotó: Szabó Miklós)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheim vezetőségének egyik feladata a nyári átigazolási időszak végéig Szalai Ádám továbbadása – írja a Frankfurter Rundschau.

Az egyértelmű, hogy a jelenlegi helyzet a játékosnak és a klubnak is kedvezőtlen: Szalai Ádám nem kap játéklehetőséget, viszont magasnak számító fizetése „nyomja” a Hoffenheim kasszáját.

A Hoffenheim nyári átigazolási tevékenysége egyértelműen arra utal, hogy a magyar válogatott center perifériára kerül klubjában. A kék-fehérek megszerezték Kevin Kuranyit a Dinamo Moszkvától – a csatár alig néhány edzéssel és rossz erőnléti állapotban is rögtön a csapatba került –, 2.2 millió euróért megvásárolták Mark Uthot, csatárposztra érkezett még a brazil Joelinton, ráadásul a Copa América társgólkirálya, Eduardo Vargas is befut (igaz, ő inkább szélső, mint középcsatár).

Tegyük ehhez még hozzá, hogy a német válogatott Kevin Volland is tud centert játszani, a Hoffenheim pedig egy középcsatárral szokott felállni 4–4–1–1-ben vagy 4–2–3–1-ben (általában Volland indul az ék mögül), és látjuk is, hogy Szalai helyzete nem irigylésre méltó.

A magyar csatár nem került keretbe a Hoffenheim eddigi két bajnoki mérkőzésén, a Német Kupában 17 percet játszott, nem csoda, hogy hétfőn felvetődött a német sajtóban: volt klubja, a Mainz opciós joggal esetleg kölcsönvenné. A Frankfurter Rundschau egyértelműen arra utal, hogy a vezetőség Szalai továbbadásában gondolkodik.

„Alexander Rosen egyik feladata augusztus 31-ig, hogy megszabaduljon a sokat kereső, viszont elégedetlen Szalai Ádámtól. A Mainz érdeklődését ugyanakkor a sportigazgató nem tudta megerősíteni” – írja a lap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik