Hoeness kritizál: „Van Gaal senkire nem hallgat”

Vágólapra másolva!
2010.10.31. 23:09
null
Beolvasott: Hoeness (balra) már nem tudta tovább magában tartani kritikai észrevételeit (Fotó: Reuters, archív)
Szokatlanul éles kritikát fogalmazott meg a Sky90 televíziós műsorban Louis van Gaallal szemben Uli Hoeness, a Bayern München labdarúgócsapatának elnöke.

Hoeness váratlanul kemény stílusban támadta a Bayernt az előző idényben bajnoki- és kupagyőzelemre, valamint BL-döntőbe vezénylő Van Gaalt.

„Ugyanaz van megint, mint Felix Magathnál. Egy futballklub irányítása nem egyszemélyes show. Nagyon nehéz Van Gaallal beszélni, mert egyszerűen képtelen elfogadni és figyelembe venni mások véleményét. Nincs sok beszélgetnivalónk" – mondta Hoeness, aki külön beolvasott a holland vezetőedzőnek a cserejátékosok rossz kezelése miatt.

„Négy vagy öt játékost folyamatosan rosszul ítélt meg. Egy Timoscsuk egy éven keresztül nem volt elég jó a Bayern Münchennek, ehhez képest azt láttam, hogy a Freiburg ellen ő volt a legjobb játékosunk. Ez is mutatja, hogy a mellőzött labdarúgóink igenis használhatók " – bírált Hoeness.

„Micho [Demichelis – a szerk.] Van Gaaltól már mehetett volna, erre gólt szerez. Gomez, aki majdnem Liverpoolban kötött ki, szintén. Timoscsuk, aki csak azért játszott állítólag, mert már nem volt más, a mezőny legjobbja volt. Ezek után elgondolkodom azon, hogy miért nem elég jók ezek a játékosok. Csak akkor lehet hosszú távon sikert elérni, ha a játékosok elégedettek és boldogok, és ez láthatóan nem mindig sikerül. Már nem hagyhattam szó nélkül a történéseket, hat hónapja magamban tartottam a véleményemet."

A Bayern München hét forduló után a hetedik helyen áll a Bundesligában, 10 mérkőzésen mindössze 12 gólt szerzett. A bajorok hátránya tíz pont a listavezető Borussia Dortmundhoz és kilenc a második helyezett Mainzhoz képest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik