Hiába Szalai gólja, Stieberék jutottak tovább

Vágólapra másolva!
2010.10.27. 21:12
null
Stieber Zoltán kihagyhatatlan helyzetbe hozta Benjamin Auert, nem is hibázott a csatár (Fotók: Action Images)
Címkék
Kiesett a labdarúgó Német Kupából a Bundesliga első két helyén található együttes. A listavezető Mainz a második fordulóban 2–1-es vereséget szenvedett a Stieber Zoltánnal felálló másodosztályú Aachen otthonában. A találkozót végigjátszó Stieber gólpasszt adott, míg a Mainzba a 63. percben becserélt Szalai Ádám gólt fejelt. A Hoffenheimtől 1–0-s vereséget szenvedő Ingolstadtban Futács Márkó csereként kilenc percet játszott. A bajnokságban a második helyen álló Dortmund tizenegyesekkel bukott el a Kickers Offenbach otthonában.

Magyar rangadónak ígérkezett az Aachen–Mainz összecsapás a Német Kupa 2. fordulójában, de amíg a hazaiaknál Stieber Zoltánt a kezdőcsapatba jelölte edzője, az élvonalbeli gárdában Szalai csak a kispadon kapott helyet. Thomas Tuchel nemcsak a magyar válogatott új gólfelelősét hagyta ki a vasárnap a Leverkusen elleni bajnokin 1–0-s győzelmet arató csapat kezdőjéből, hanem Christian Fuchst, Eugen Polanskit és Marco Caligiurit is.

Az Aachen már az első percektől fogva meg akarta mutatni, hogy ez nem a Bundesliga, a másodosztályú együttes erőszakosan kezdett, már a mainzi térfélen letámadta vendégét. Stieber is nagyon aktív volt, a 25. percben ziccerbe került, s át akarta emelni a kapujából kifutó Christian Wetklót, de próbálkozása gyengén sikerült, a labda a kapus kezében kötött ki. Ezután is remekelt a magyar játékos, Tolgay Arslan passza után kihagyhatatlan helyzetbe hozta a kapu előterébe futó Benjamin Auert, aki nem hibázta el százszázalékos lehetőségét.

Hat perccel később a bíró lest fújt, és nem adta meg a mainzi Sami Allagui szabályos gólját. A vendégeket nem vetette vissza az ítélet, továbbra is nyomás alatt tartották a hazai kaput, gyorsan egyenlíteni akartak. Ám a végén annak is örülhettek, hogy Auer nem növelte a hazai előnyt – Tuchel persze nem örült, a szétesett védelmet látva kikelt magából.

A szünet után Andreas Ivanschitz révén kis híján betalált a Mainz, de David Hohs kapus hárította lapos lövését. Két perccel később a túloldalon Stieber Pazar kapáslövését óriási bravúrral ütötte ki Wetklo, aki a 60. percben már semmit sem tehetett: egy szöglet után Miroslav Karhan felszabadítása egyenesen Marco Högert találta meg, és az aacheni támadó bivalyerős, mégis elképesztően pontos lövésével megduplázta csapata előnyét.

Tuchel nem várhatott tovább, Stieber újabb veszélyes lövését követően, a 63. percben kettős cserét hajtott végre, Fuchs és Szalai is a pályára lépett. A magyar csatárnak (a német Kicker tudósítója szerint ő Tuchel Jokere) öt perc kellett ahhoz, hogy betaláljon, hét méterről fejelt az aacheni kapuba.

Az egyenlítés azonban nem sikerült, a Bundesliga éllovasa elbúcsúzott a Német Kupa küzdelmeitől.

A Stuttgart csak túlórázás után tudta legyőzni a Chemnitzet, méghozzá a 76. percben 1–0-s hazai vezetésnél beálló osztrák Martin Harnik mesterhármasával.

A Hajnal Tamást nem nevező Borussia Dortmund tizenegyesekkel kiesett az Offenbach otthonában, és tizenegyespárbaj döntött a Mönchanglabdbach–Leverkusen összecsapáson is – Gladbach javára. 

Az aacheni játékosok a meccs után ellenfelük gólörömével gúnyolták ki a mainziakat
Az aacheni játékosok a meccs után ellenfelük gólörömével gúnyolták ki a mainziakat

A Hoffenheim otthonában fellépő Ingolstadt vezetőedzője a kispadra ültette Futács Márkót, a csatár a 81. percben, 1–0-s hátránynál állt be, de ezután nem változott az eredmény, ebből a párharcból továbbjutott az élvonalbeli gárda.

Az Eintracht Frankfurt–Hamburg összecsapás roppant mozgalmas volt, hét gól is született. A Frankfurt az északiak kitartó próbálkozásai ellenére végig kézben tartotta az összecsapást, és 5–2-es diadalával megérdemelten ejtette ki vendégét.

ALEMANNIA AACHEN–MAINZ 2–1
 

 

NÉMET KUPA
2. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)  
SZERDAI MÉRKŐZÉSEK
Hallescher–Duisburg 0–3
Eintracht Frankfurt–Hamburg 5˜–2
Hoffenheim–Ingolstadt 1–0
Aachen–Mainz 2–1
Offenbach–Borussia Dortmund 0–0 – tizenegyesekkel 4–2
Elversberg–Nürnberg 0–3
Chemnitz–VfB Stuttgart 1–3 – h. u.
Mönchengladbach–Leverkusen 1–1 – tizenegyesekkel 5–4
KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Koblenz–Hertha   2–1
Victoria Hamburg–Wolfsburg   1–3
1. FC Köln–1860 München   3–0
Greuther Fürth–Augsburg  2–4 – h. u.
Energie Cottbus–Freiburg  2–1
FSV Frankfurt–Schalke 04  0–1
Bayern München–Werder Bremen  2–1
Kaiserslautern–Arminia Bielefeld  3–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik