Hertha: „Több tiszteletet!” – kihúzták a gyufát Dárdainál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.21. 08:08
null
Dárdai Pál felhúzta magát a riporter kérdéseit hallva (Fotó: AFP, archív)
A Dárdai Pál által irányított Hertha hazai pályán 3–0-ra kikapott a Borussia Dortmundtól a Német Kupa elődöntőjében, így nem jutott be a berlini fináléba. A lefújás után a Sky riportere többször is kritizálta a Hertha játékát, amit a magyar szakvezető nem vett jó néven.

„Az első félidő olyan volt, mint amilyenre számítottunk. Védekezésben jól álltuk a sarat, a Dortmund csak két nagy helyzetet dolgozott ki. A második játékrészben szerettünk volna feljebb védekezni és nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre” – mondta a Sky riporterének Dárdai, aki elismerte, a BVB második gólja előtt a felezővonalnál labdát veszítő John Brooks nagyot hibázott.

„Be kell látni, a Dortmund túl nagy falat számunkra, túl gyorsan játszik, igazi topcsapat. A második félidőben minden támadásukban benne volt a százszázalékos gólhelyzet lehetősége. Valami hiányzott belőlünk, nagy lecke volt ez nekünk” – ismerte el a magyar vezetőedző.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


Eddig a pontig szokványos mederben csordogált a riporter és Dárdai beszélgetése, ekkor azonban Thomas Wagner számon kérte Dárdaitól, hogy a Hertha miért nem játszott bátrabban a kilencven perc során.

„Kicsit több tiszteletet kérünk, a srácok nagyot küzdöttek. Jöjjön el hozzánk, és együtt megtanuljuk a leckét, hogyan kell legyőzni a Dortmundot. Ésszerű kérdéseket tegyen fel, különben nem beszélgetünk. Ha nem látta, hogy minden játékosunk rengeteget futott, akkor baj van” – mondta indulatosan Dárdai.

A riporter a játékoskeretet érintő kérdést is feltett a magyar szakembernek.

„A játékosaim nem gépek” – mondta Dárdai, aki ezzel lezártnak tekintette az interjút.

Legalábbis a kamerák előtt. A helyszíni beszámolók szerint ugyanis ezt követően Dárdai még harminc percig folytatta a beszélgetést Wagnerrel…

A MECCS UTÁNI INTERJÚ VÁGATLANUL


NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
Hertha BSC–Borussia Dortmund 0–3
(0–1)
Berlin, Olimpiai Stadion, 76 233 néző
HERTHA
: Jarstein – Weiser, Stark, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred, Hegeler (Baumjohann, 61.) – Haragucsi (Schieber, 65.), Ibisevic, Kalou. Vezetőedző: Dárdai Pál
DORTMUND: Bürki – Piszczek, S. Bender, Hummels, Schmelzer (Durm, 84.) – Weigl, Castro (Gündogan, 77.) – Kagava, H. Mhitarjan, Reus – Ramos. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Castro (21.), Reus (75.), H. Mhitarjan (83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik