Hertha: rekorder edzők között és óriási teszt előtt Dárdai Pál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.20. 10:46
null
Dárdai Pál a Paderborn elleni, 2–0-ra megnyert német bajnokin (Fotó: AFP)
A Hertha élő hetes veretlenségi sorozatára a Berliner Morgenpost használta a klubtörténeti minősítést hétfőn, hozzátéve, hogy Dárdai Pál előtt a berlini labdarúgócsapat szakvezetőjeként csak hárman értek el hasonlót az élvonalban.

 

„Legutóbb ilyesmire kétezer-hatban volt példa, úgyhogy ez a fiatal edző tíz hét alatt máris beírta nevét a Hertha rekordkönyvébe” – fogalmaz a lap, amely fel is sorolja, kiknek a nyomában jár a magyar tréner, aki 286 játékoskori Bundesliga-mérkőzésével már bekerült a klub rekorderei közé..

A Hertha edzői veretlenségi rekordját Falko Götz tartja 11 bajnoki mérkőzéssel (2004–2005), utána Kuno Klötzer (1977–78) és Jürgen Röber (2001–2002) következik egy-egy kilences sorozattal, Röbernek volt egy nyolcasa is (1998–99) – mögéjük sorakozik fel Dárdai Pál a hetessel (a rekorder Götznek is van egy ilyen szériája a 2005–2006-os évadból).

„Annak a csapatnak azért veszélyesebb támadógépezete volt – idézi fel Röber és Götz korszakát az akkoriban a Herthát még játékosként erősítő Dárdai. – A legutóbbi meccsünkön például nagyon hiányzott Salomon Kalouból a kapu előtt szükséges agresszivitás.”

„Fontos viszont, hogy ha már nem tudsz nyerni, legalább ne szenvedj vereséget – ezt már Michael Preetz klubmenedzser tette hozzá a Köln elleni 0–0-t követő értékelésében. – Ha elöl hiányzik valami ahhoz a bizonyos utolsó csapáshoz, a csapat együttesen még elérheti a minimális célt. E tekintetben jó irányban haladunk, a fejlődés egyértelmű, meccsről meccsre javul a teljesítményünk, amihez a stabil védekezés szolgáltatja az alapot.”

Mint az NSO-n is nyomon követhették, a Hertha – amelyet Dárdai Pál a 17. helyen vett át februárban – három győzelmet és négy döntetlent könyvelt el a legutóbbi hét fordulóban. A veretlenségi széria a hétvégén veszélybe kerül, a berliniek ugyanis az éllovas – és szombaton a bajnoki címért pályára lépő – Bayern München vendégei lesznek.

„Hogy jó-e a védekezési koncepciónk, azt a Bayern ellen majd lemérhetjük, hiszen igencsak támadószellemű csapattal lesz dolgunk – mondta Dárdai, aki az idényhajrá többi meccsét is fontosnak tartja. – Mindenki tisztában van vele, hogy a szezon utolsó öt mérkőzése teljes koncentrációt kíván meg tőlünk.”

A Hertha a tabella 13. helyén áll, az osztályozós 16. helytől hét-, a kieső helyektől nyolcpontnyi távolságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik