Hertha: „Nem dolgoznék itthon, mert a vezetők nem vevők az újításra”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.26. 13:04
null
Dárdai Pál (balra) és Petry Zsolt (jobbra) a Hertha edzésén (Fotó: Twitter)
Bravúros eredményt ért el hétvégén a Dárdai Pál irányította Hertha BSC, amely gól nélküli döntetlent játszott Münchenben a Bayern ellen. A berliniek kapusedzője, Petry Zsolt a Borsnak adott nyilatkozatában beszélt a magyar futball problémáiról.

 

„Nem dolgoznék itthon, mert a vezetők nem vevők az újításra, falakba ütköznék. Árral szemben pedig nem lehet jó munkát végezni” – mondta Petry, majd kitért arra, szerinte hogyan lehetne változtatni.

A teljes rendszert kellene felszámolni, és újat építeni. Nem kell a német mintát Magyarországra erőltetni, hiszen minden nemzetnek megvan a sajátossága. Mi mindenhol megtaláljuk a kiskaput, és ezt most nem negatív értelemben mondom. Egy németnek, ha kiadsz egy feladatot, és elakad, teljesen összetör, nem tud továbbmenni. Mi megtaláljuk a problémára a megoldást. De fegyelmet és precizitást tanulhatnánk tőlük. Palival azért működött a válogatott, mert ötvözte a kettőt. A másik, hogy az utánpótlásba kellene tenni a pénzt, nem a felnőttcsapatba. Jó játékosokat kell kinevelni, nem sztárocskákat.”

De miért szállnak el itthon a fiatalok, míg például a Barcelona akadémiáján nem?

„Mert ott kőkemény konkurenciaharc van a felnőttcsapatba jutásért. Nálunk meg van egy-két tehetség, akit kiemelnek a többi közül, és akkor is az egekig magasztalják, ha rosszul játszik – tette hozzá a szakember, aki szerint „továbbra sem játszanak erős bajnokságokban a légiósaink, így nehéz elképzelni, hogy ott leszünk a 2020-as Európa-bajnokságon”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik