HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.26 13:04 Frissítve: 2018.02.26 13:11

Hertha: „Nem dolgoznék itthon, mert a vezetők nem vevők az újításra”

Bravúros eredményt ért el hétvégén a Dárdai Pál irányította Hertha BSC, amely gól nélküli döntetlent játszott Münchenben a Bayern ellen. A berliniek kapusedzője, Petry Zsolt a Borsnak adott nyilatkozatában beszélt a magyar futball problémáiról.

HIRDETÉS
Dárdai Pál (balra) és Petry Zsolt (jobbra) a Hertha edzésén (Fotó: Twitter)

 

„Nem dolgoznék itthon, mert a vezetők nem vevők az újításra, falakba ütköznék. Árral szemben pedig nem lehet jó munkát végezni” – mondta Petry, majd kitért arra, szerinte hogyan lehetne változtatni.

A teljes rendszert kellene felszámolni, és újat építeni. Nem kell a német mintát Magyarországra erőltetni, hiszen minden nemzetnek megvan a sajátossága. Mi mindenhol megtaláljuk a kiskaput, és ezt most nem negatív értelemben mondom. Egy németnek, ha kiadsz egy feladatot, és elakad, teljesen összetör, nem tud továbbmenni. Mi megtaláljuk a problémára a megoldást. De fegyelmet és precizitást tanulhatnánk tőlük. Palival azért működött a válogatott, mert ötvözte a kettőt. A másik, hogy az utánpótlásba kellene tenni a pénzt, nem a felnőttcsapatba. Jó játékosokat kell kinevelni, nem sztárocskákat.”

De miért szállnak el itthon a fiatalok, míg például a Barcelona akadémiáján nem?

„Mert ott kőkemény konkurenciaharc van a felnőttcsapatba jutásért. Nálunk meg van egy-két tehetség, akit kiemelnek a többi közül, és akkor is az egekig magasztalják, ha rosszul játszik – tette hozzá a szakember, aki szerint „továbbra sem játszanak erős bajnokságokban a légiósaink, így nehéz elképzelni, hogy ott leszünk a 2020-as Európa-bajnokságon”.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.13 21:34:21

Német labdarúgás VINCZE SZABOLCS, SZABÓ MIKLÓS (Berlin)

A Nemzeti Sport Berlinben, a kupameccsre készülő Hertha BSC edzésén járt.

2018.08.12 10:04:25

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Vidal után Boateng is mehet, a kiszemelt kézenfekvő. Megérkezett a kínai Dortmundba. Csapatsoroló I.

2018.08.02 12:39:26

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A Hoffenheim Huthért Meyerrel vágna vissza, nem tolonganak az ötvenmilliós horvátért.

2018.07.23 22:47:48

Német labdarúgás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Azzal sehol sem vádolta senki, hogy feltúrta volna a pályát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS