HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.26 13:04 Frissítve: 2018.02.26 13:11

Hertha: „Nem dolgoznék itthon, mert a vezetők nem vevők az újításra”

Bravúros eredményt ért el hétvégén a Dárdai Pál irányította Hertha BSC, amely gól nélküli döntetlent játszott Münchenben a Bayern ellen. A berliniek kapusedzője, Petry Zsolt a Borsnak adott nyilatkozatában beszélt a magyar futball problémáiról.

HIRDETÉS
Dárdai Pál (balra) és Petry Zsolt (jobbra) a Hertha edzésén (Fotó: Twitter)

 

„Nem dolgoznék itthon, mert a vezetők nem vevők az újításra, falakba ütköznék. Árral szemben pedig nem lehet jó munkát végezni” – mondta Petry, majd kitért arra, szerinte hogyan lehetne változtatni.

A teljes rendszert kellene felszámolni, és újat építeni. Nem kell a német mintát Magyarországra erőltetni, hiszen minden nemzetnek megvan a sajátossága. Mi mindenhol megtaláljuk a kiskaput, és ezt most nem negatív értelemben mondom. Egy németnek, ha kiadsz egy feladatot, és elakad, teljesen összetör, nem tud továbbmenni. Mi megtaláljuk a problémára a megoldást. De fegyelmet és precizitást tanulhatnánk tőlük. Palival azért működött a válogatott, mert ötvözte a kettőt. A másik, hogy az utánpótlásba kellene tenni a pénzt, nem a felnőttcsapatba. Jó játékosokat kell kinevelni, nem sztárocskákat.”

De miért szállnak el itthon a fiatalok, míg például a Barcelona akadémiáján nem?

„Mert ott kőkemény konkurenciaharc van a felnőttcsapatba jutásért. Nálunk meg van egy-két tehetség, akit kiemelnek a többi közül, és akkor is az egekig magasztalják, ha rosszul játszik – tette hozzá a szakember, aki szerint „továbbra sem játszanak erős bajnokságokban a légiósaink, így nehéz elképzelni, hogy ott leszünk a 2020-as Európa-bajnokságon”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.17 23:55:56

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

„Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy itt születtek, itt szocializálódtak, és nem utolsósorban itt kezdtek el focizni.”

2018.10.17 23:10:11

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Deutschland unter alles.

2018.10.05 15:12:21

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A labdarúgónál három évvel idősebb brazil hölgy korábban három évig volt Marc Anthony felesége.

2018.10.01 12:40:50

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (Sinsheim)

A Hoffenheim támadója a német csapat meccseire miatta kijáró magyar szurkolókról is beszélt az NSO Tv-nek.

2018.09.27 22:44:53

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Dárdaiék csapata pontszámban beérte az éllovast, Ibisevic és Duda találata három pontot ért a címvédő ellen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS