Hertha: itt az első jelölt! Ő követi Dárdai Pált a kispadon?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.17. 14:21
null
Dirk Kunert legutóbb a Mainz második csapatának vezetőedzőjeként dolgozott (Fotó: fussballtransfers.com)
Német sajtóértesülések szerint a Hertha utánpótlás-együtteseinél korábban kilenc éven át edzősködő Dirk Kunert lehet az idény végén távozó Dárdai Pál utódja a berlini klub első csapatának élén.

 

Miután a Hertha kedden bejelentette, hogy Dárdai Pál a nyártól nem folytatja a munkát az első csapat vezetőedzőjeként, a német sajtóban máris megindultak a találgatások, hogy ki követheti a magyar szakembert a vezetőedzői poszton.

A Berliner Zeitung szerdán az internetes felületén arról írt, hogy Michael Preetz sportigazgató egyik legfőbb jelöltje Dárdai utódlására Dirk Kunert, aki egyáltalán nem ismeretlen közegbe csöppenne a Herthánál. Az 51 esztendős szakember játékosként két évet eltöltött a berliniek második csapatánál, majd 2000 és 2009 között a klub utánpótlásában, az U19-es és az U17-es együttes edzőjeként dolgozott, a fiatalabb korosztályt 2003-ban és 2005-ben is bajnoki címre vezette. Később rövid ideig dolgozott Törökországban, aztán visszatért Németországba, ahol legutóbb a Mainz, előtte pedig a Hamburg második csapatát irányította.

A berlini lap megjegyzi, Kunert nagyon jól ismeri a Herthát, ezért kézenfekvő megoldás lenne a kinevezése. Hozzáteszik, a szakember tavaly április óta már nem dolgozik a Mainz II trénereként, de idén júniusig még szerződésben áll a klubbal.

A Berliner Zeitung hasábjain David Wagner, Oliver Glasner, Jürgen Klinsmann, Bruno Labbadia, Domenico Tedesco és Dieter Hecking neve is szóba kerül a Hertha lehetséges edzőjelöltjeként, de a lap egyik szakemberrel sem foglalkozik olyan terjedelemben, mint Kunerttel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik