Hertha: Ez túl nagy minőségi különbség volt – Dárdai

Vágólapra másolva!
2017.07.29. 22:43
Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar vezetőedzője szerint le kell nyelni a keserű pirulát, a berlinieket az Olimpiai Stadionban felkészülési mérkőzésen 3–0-ra legyőző Liverpool jelenleg egyértelműen jobb csapat a kék-fehéreknél.

„Hát ezt most le kell nyelnünk, egyszerűen túl nagy minőségi különbség volt ezen a meccsen. A következő héten a sebességen, a játékritmuson fogunk dolgozni. Megpróbáltunk mindent, hogy gólt szerezzünk, de ez nem jött össze – és el kell fogadnunk a történteket” – idézi a Berliner Kurier a Hertha 125. születésnapi ünnepsége után nyilatkozó Dárdait.Dárdait.

„Jó mérkőzés, kiváló ellenfél, a Liverpool frissebb volt, mint mi. Az első félidőben így is jól kombináltunk, két gólt is szerethettünk volna” – kommentált a Hertha norvég légiósa, Per Skjelbred.

„Ezt vártam, és ezt várom. Hosszú út volt erre a találkozóra, busz, repülő, busz, hotel, busz, stadion – általában nem így néz ki a meccsnap, de nehézzé akartuk tenni. Fél óra után a játékosok kicsit úgy érezték, hogy megvan, és visszavettek, a Hertha pedig megnehezítette a dolgunkat. Egy nulla után kaphattunk volna egy gólt, de Mignolet védett, amikor kellett, és szívvel védekeztünk akkor, amikor a szervezettség nem volt meg. A második félidőben csak egy gólt szereztünk, ám kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, és ez az érettség tetszett nekem” – értékelt Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HERTHA BSC (német)–Liverpool (angol) 0–3 (0–2)
Berlin
, Olimpiai Stadion.
Hertha: Jarstein – Weiser, Lustenberger (Baak, 66.), Rekik, Plattenhardt (ifj. Dárdai, 66.) – Leckie (A. Maier, 66.), Skjelbred (Pekarík, 66.), Darida (Mittelstädt, 66.), Duda (Esswein, a szünetben) – Ibisevic (Haragucsi, 66.), S. Kalou (Stocker, 66.). Vezetőedző: Dárdai Pál.
Liverpool: Mignolet – J. Gomez, Matip (Flanagan, 75.), Klavan, A. Moreno (Robertson, a szünetben) – Wijnaldum (Henderson, a szünetben), Can (Ejaria, 58.), Lallana (Firmino, a szünetben) – Mané (Szalah, a szünetben), Solanke (Sturridge, a szünetben), Coutinho (Kent, 66.). Menedzser: Jürgen Klopp.
Gólszerző: Solanke (15.), Wijnaldum (38.), Szalah (61.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik