Hertha: Dárdai úgy döntött, új kottából tartja az edzéseket

Vágólapra másolva!
2018.03.05. 11:44
null
Dárdai Pál a csapata múlt szombati mérkőzésén Gelsenkirchenben (fotó: AFP)
Dárdai Pál már a szombati bajnoki mérkőzés (Schalke, 0–1) után kesergett a Hertha BSC hetek óta tartó gólképtelensége miatt, és a német labdarúgócsapat gyenge támadójátéka továbbra is témát szolgáltat a helyi lapoknak. A magyar tréner támadóedzéseket tervez.

 

„A védekezést már nem kell gyakorolnunk, az elég jól megy éles helyzetben, viszont a támadás… Mostantól az edzésidő kilencvenöt százalékában a támadást fogjuk sulykolni – idézi a Bild lapcsoporthoz tartozó B. Z. Online Dárdai Pált. – Egészen addig jók vagyunk, ameddig megközelítjük húsz méterre az ellenfél kapuját, de onnantól sem a döntő passz, sem a befejezés nem megy. S persze a távoli lövésektől sem tiltottam el a játékosaimat. Szóval, mostantól ezek gyakorlásán lesz a hangsúly.”

Dárdai elmondta: elég a statisztikákra nézni ahhoz, hogy kiderüljön, bizonyos játékosai – Mitchell Weiser, Marvin Plattenhardt, Vladimír Darida, Ondrej Duda nevét említette – az előző szezonban sokkal jobb teljesítményt nyújtottak támadásban; „ők négyen együtt most két gólnál és hét gólpassznál tartanak, ez kevés”.

„Ez jórészt az egyéni képességeken múlik, varázslónak kellene lennem ahhoz, hogy ezeken változtatni tudjak. Minden egyes játékosnak tökéletesítenie kell a tudását, enélkül nem fog menni. Az igazán jó labdarúgók nemcsak alkalmanként, hanem a teljes szezon során képesek gólokat előkészíteni és a kapuba találni.”

A Hertha a legutóbbi három fordulóban nem szerzett gólt (Mainz, 0–2 – otthon; Bayern, 0–0; Schalke, 0–1 – mindkettő idegenben), de Dárdai bízik abban, hogy a szomorú széria a hétvégén, a Freiburg ellen megszakad.

„Türelmes és bátor játékkal meglesz a győzelem. Nem tudom elképzelni, hogy egymás után két hazai bajnoki mérkőzést elveszítsünk. Tisztában vagyok a csapatom erejével, annál jobbak vagyunk.”

A 25 forduló után 31 ponttal álló Hertha a 12., két ponttal kevesebbet gyűjtő vendége a 13. helyen várja a szombat délutáni berlini mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik