Hertha: Dárdai Pál 16 éves fia is a profikkal készül!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.11. 14:32
null
Dárdai Pál és három fia – a kép egy évvel ezelőtt készült (Fotó: Szabó Miklós)
A Hertha sok labdarúgója elutazott hazája válogatottjához, ez lehetőséget teremt arra, hogy a klub utánpótlásának tehetségei a „nagyokkal” készüljenek néhány napon át – Dárdai Pál vezetőedző mások mellett a fiát, a 16 éves Palkót is teszteli.

 

„Az edző fiaként minden gyakorlatot kettőzött erőfeszítéssel kell végezned, ezt annak idején én is tapasztaltam – idézi a Berliner Kurier a Hertha-edző Dárdai Pált, aki édesapja mellett még Pécsen élt át hasonlót. – Mindig többet és jobbat kell nyújtanod a többieknél.”

A lap beszámolója szerint a 16 esztendős Palkó minden gyakorlatot mosolyogva végzett, még a kőkemény Tolga Cigercivel vívott párharc sem kedvetlenítette el.

„Sok tehetségünk van, az 1999-es korosztályból akár aranygeneráció is lehet – folytatta a berliniek magyar edzője. – A képlet egyébként nagyon egyszerű. A fiatalok eleinte küzdenek a gátlásaikkal, amikor a nagyok közé kerülnek. Érdemes megteremteni a lehetőséget arra, hogy minél előbb levetkőzzék ezeket. Jobb, ha személyesen ismerik a profikat, mire elérkezik a pillanat, amikor tétre menő meccsen be kell mutatkozni közöttük. Mindenkinek jobb, ha a megilletődöttségnek akkor már nyoma sincs.”

Mint ismert, Dárdai a klub utánpótlásában dolgozott, mielőtt februárban vezetőedzővé nevezték ki, és a nyári felkészülés során is gyakorta lehetőséget adott a fiatal tehetségeknek a „nagyokkal” közös munkára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik