Hertha: Dárdai megint trükközik, elküldte a teljes csapatot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.08. 17:11
null
Dárdai kockáztat (Fotó: AFP)
Dárdai Pál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC vezetőedzőjének különleges módszereit lassan kezdik megszokni a futballisták, a magyar szakember azonban még így is tud újat mutatni: most egy különleges szabadsággal próbálta feltüzelni „fiait”.

Dárdai Pál elmondása szerint a fejekben kell rendet rakni a Bayern München és a Mönchengladbach elleni vereséget követően, nem a játékkal van gond. Legutóbb egy családias kávézással próbálta feldobni a hangulatot a magyar edző, most pedig – látva, hogy még mindig akad probléma – megint újított.

„Az utóbbi két találkozón mindent megtettünk a sikerért, de a végén rendre elvéreztünk, ezt pedig nem könnyű feldolgozni. Láttam a srácokon, hogy valami nem stimmel, nem voltak elég összeszedettek. A Dortmund ellen ezt nem szeretném látni” – mondta a berliniek sajtótájékoztatóján Dárdai.

A bz-berlin.de beszámolója szerint a magyar szakember így – újra – húzott egy váratlant, összehívta az edzés végén a csapatot, majd közölte, a következő tréningre nem kell jönni. Nem kell rosszra gondolni, csupán adott a futballistáinak 24 órát, amikor „el kell felejteniük a futballt”.

„Megmondtam, hogy menjenek haza, töltsenek egy kis időt a családjukkal, és eszükbe se jusson egy napig a Hertha. Ha visszatértek a szünetről, majd beszélünk a taktikáról és a Dortmundról. Három bajnokink van hátra, három pontra van szükségünk, amelyet szeretnénk már a hétvégén megszerezni. Elég volt a döntetlenekből, ideje kockáztatni” – tette hozzá Dárdai.

A Hertha szombaton 15.30 órakor lép pályára Dortmundban, ezt követően a Frankfurttal és a Hoffenheimmel játszanak a berliniek, akik jelenleg négy pontra vannak a kiesőzónától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik