Hertha: Dárdait nem izgatta fel a balhézás az edzésen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.19. 13:43
null
Nem volt feszültségektől mentes a Hertha edzése, de Dárdai szerint ez nem jelent feltétlenül rosszat (Fotó: kicker.de)
A Berliner Morgenpost riportot közölt a Hertha szerdai edzéséről. A berlini lap elsősorban arra volt kíváncsi, hogy a Freiburg elleni mérkőzésen gyengén teljesítő és hibázó két középső védő, Jens Hegeler, illetve John Brooks mire számíthat a következő hetekben.

 

A berlini lap riportjából kiderült, hogy a szerdai edzésen is Hegeler és Brroks szerepelt az egymás közötti játék során a védelem közepén, így az elmúlt szezon alapembere, Sebastian Langkamp – aki korábban sérüléssel bajlódott – került bizonyítási helyzetbe.

„A kapusnak, a csatároknak és a védőknek önbizalomra van szükségük, óvatosan kell velük bánni. Ezek különböznek a többi poszttól, nem fogok változtatni rögtön egy hiba után. Sebastiannak balszerencséje volt, hogy korábban nem volt bevethető, Jens és John kiválót nyújtott Mainzban, de ha valaki háromszor vagy négyszer hibázik, cserélek” – mondta Dárdai, akinek szavaiból kiderült, mindenkivel számol a keretben, de az edzéseken kell bizonyítani.

A Kicker a csütörtök délelőtti edzésről szóló beszámolójában már arról ír, hogy a vasárnapi vereséggel a berlini öltözőn belül is nőtt a feszültség. A tréningen Thomas Kraft kapus szóvá tette Ronnynak az önzőségét és az eladott labdáit, amire reakcióként a brazil megregulázta volna őt, de a csapattársak visszafogták.

Dárdait azonban nem izgatták különösebben a történtek. „Ez a futball része – mondta. – Ilyen volt a mi időnkben is Joe [Josip] Simuniccsal. Ez azt mutatja, hogy a csapat akar. Az edzésen nagy volt az intenzitás, ennek így kell lennie.”

NEM KÉTELKEDNEK DÁRDAI KÉPESSÉGEIBEN

Michael Preetz, a Hertha menedzsere azt mondta, Dárdai Pál megbízása a vezetőedzői teendőkkel részéről nem kísérlet.

„Meg vagyok győződve a képességeiről” – nyilatkozott a Kicker című lapnak a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakemberről Preetz. A menedzser hozzátette: a Freiburgtól elszenvedett 2–0-s vereség sem ingatta meg a bizalmát a Dárdai, Rainer Widmayer edzőpárosban, amely két hete kapott megbízást, azóta két meccsen egy-egy győzelem és vereség a mérlege.

„Világos volt, hogy néhány nap alatt nem lehet csodát tenni – fogalmazott Preetz, hozzátéve ugyanakkor, hogy a Freiburg elleni bajnokin több magabiztosságot várt volna a csapattól. – Több elszántságra van szükségünk a pályán, és más testbeszédre.”


A Hertha jelenleg a kieső, 17. helyen áll a Bundesliga tabelláján, a menedzser azonban nem kíván foglalkozni az esetleges kiesés kérdésével vagy annak személyi következményeivel. „Ez a forgatókönyv nem szerepel a gondolataim között” – hangsúlyozta.

MTI

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik